Sport

Un meci cu un car de emoții

Ziarul de Vrancea
18 feb 2020 852 vizualizări

Simona Halep a învins-o pe Ons Jabeur în turul II la Dubai, după spectaculoase răsturnări de situații în setul decisiv * ea o va reîntâlni în sferturi pe Arîna Sabalenka din Belarus

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turenului de categorie Premier de la Dubai, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-6 (9-7), pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 45 WTA, într-un meci de două ore și un minut. Simona Halep nu a fost în apele ei la primul meci jucat după Australian Open. Confruntată cu o problemă la spate, Halep a evoluat sub nivelul arătat la Australian Open. Deși nu a impresionat, ea a reușit să se impună după o partidă de două ore, cu un final dramatic, câștigată la a patra minge de meci, salvând la rândul ei o minge de meci a rivalei. Ons Jabeur a abordat ofensiv meciul cu Simona Halep. Într-o atmosferă de fotbal sud-american creată mai ales de propriii suporteri, jucătoarea tunisiană înaltă de 1,67 metri a pus pe teren o combinație letală de forță și tehnică în fața româncei. Cu un joc foarte bun de pe fundul terenului, pigmentat cu scurte inteligent așezate, Jabeur și-a surclasat adversara în primul set. Tunisiana a condus jocul din ofensivă și a făcut mai toate punctele, și pe ale ei și pe ale rivalei, cu o proporție covârșitoare a primelor. Ca de obicei în primele partide de la un turneu, Simona a intrat greu în meci, nefăcând față ritmului accelerat impus de dincolo de fileu. În setul secund, Halep a schimbat abordarea defensivă. Fără a-și ridica mult nivelul jocului, sportiva română a fost mai preocupată să returneze în teren mingile. Jabeur a continuat să fie agresivă, însă forța și precizia ei s-au schimbat radical. Ea a risipit puncte cu generozitate și fostul lider WTA a revenit în joc. A fost o dereglare neașteptat de abruptă și de lungă durată a evoluției jucătoarei din Tunisia. Încurajată frenetic din tribune și „ajutată” de Simona Halep, Ons Jabeur a revenit în prim-plan după ce a fost condusă cu 1-4 în setul al treilea. Ea și-a regăsit forța, precizia și unghiurile ample ale loviturilor, „pofta” de ofensivă și a fost aproape de a câștiga. Însă experiența Simonei Halep a împiedicat producerea surprizei turneului, la Dubai. Simona a acuzat dureri la spate și a solicitat time-out medical înaintea setului al treilea.Simona a început setul decisiv la fel ca și al doilea. Ea a condus cu 3-0 și 4-1, dar la 4-2 a servit catastrofal și a Jabeur a reușit un break la 0, tunisiana egalând ulterior la 4. Tot aceasta din urmă s-a desprins cu break, la 5-5, și a preluat conducerea. În pauză, Simona l-a chemat pentru prima dată în această partidă pe antrenorul Artemon Apostu-Efremov (Darren Cahill nu este prezent la acest turneu), apoi a reușit cel mai bun game al ei din meci, egalând la 6, cu rebreak la 0. În tie-break, Halep a condus cu 6-3, dar s-a văzut egalată și nevoită să salveze o minge de meci, la 6-7. Românca a luat totul apoi și a pus capăt unui set care a durat cât primele două.

Simona va evolua în faza următoare cu Arîna Salablenka din Belarus, (13 WTA), care a trecut în optimi, cu 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens (22) după o oră și jumătate de joc. Jucătoarea română conduce cu 2-1 în întâlnirile directe. Ultima partidă a fost câștigată de Sabalenka, anul acesta, în sferturi, la Adelaide, scor 6-4, 6-2.

Într-o altă partidă, spaniola Garbiñe Muguruza (16 WTA) a învins-o cu scorul de 7-5, 4-6, 6-4, pe rusoaica Veronika Kudermetova (39). În sferturi, spaniola va evolua cu americanca Jennifer Brady (52), care a eliminat-o în optimi pe Marketa Vondrousova (17), scor 4-6, 6-4, 6-1, după un meci de două ore și patru minute. Tot ieri, Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA a întrecut-o, cu scorul de 6-1, 6-2, pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (38 WTA) într-o partidă de 67 de minute. În sferturi, Pliskova va evolua cu kazaha Elena Rîbakina (19), care a câștigat, scor 6-3, 6-3, meciul cu Katerina Siniakova din Cehia, locul 58 WTA.Într-o altă partidă, Petra Martic (Croația) – Barbora Strycova (Cehia) 6-3, 6-3.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.