Sport

Un cadou pentru Mihaela

Ziarul de Vrancea
5 mai 2018 653 vizualizări

De ziua ei, Buzărnescu s-a calificat în finala turneului de tenis de la Praga, în care o va întâlni pe Petra Kvitova * sorți amarnici pentru jucătoarele române la Madrid

 În ziua în care a împlinit 30 de ani, jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (WTA) și-a făcut singură un dar superb, calificându-se în finala turneului de 250.000 $ de la Praga. După o partidă cu multe greșeli de ambele părți, dar și cu mult dramatism, Mihaela a câștigat în fața italiencei Camila Giorgi, cu 4-6, 6-3, 7-5 în două ore și 24 de minute.Jucătoarea română a riscat pe cartea atacului și i-a mers. La început, italianca a condus cu 3-0, dar lovitura de dreapta a Mihaelei a început să funcționeze și scorul a devenit 3-3. La 5-4, Giorgi a făcut break-ul decisiv al setului, cu patru mingi consecutiv câștigate. Setul al doilea a fost diferit, Mihaela a fost mai activă, a lovit puternic cu reverul. La 4-0 a avut câteva momente de letargie dar și-a revenit  la timp, după trei jocuri câștigate de italiancă. Setul final a fost dramatic. La 3-3, Mihaela și-a pierdut pentru a doua oară serviciul, dar a recuperat imediat, ca și la 4-5, pe fondul unei căderi psihice a Camilei care a făcut două duble greșeli consecutive Dansul break-urilor s-a oprit la 5-5, în beneficiul româncei, care a reușit break-ul decisiv imediat, ajutată și de adversară. Italianca a încheiat meciul cu o dublă greșeală. Mihaela Buzărnescu va juca astăzi finala la Praga cu redutabila jucătoare cehă, Petra Kvitova (10 WTA) învingătoare cu 7-6, 6-0 în fața chinezoaicei Zhang Shuai (31 WTA) . Mihaela Buzărnescu era deja calificată și în finala de dublu, alături de Lidzia Marozava  (Belarus), finală pierdută în fața perechii Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3), cu 4-6, 2-6.

* De luni încep turneele de la Madrid, Masters1000 la masculin, respectiv, Premier Mandatory la feminin. Turneul WTA a fost câștigat în ultimii doi ani de Simona Halep, care, deci, are de apărat 1000 de puncte pe terenurile cu zgură albastră  de la “Caja Magica”. Simona n-are o sarcină ușoară în primul tur, ea urmând s-o întâlnească pe rusoaica Elena Makarova (32 WTA). Cele două s-au confruntat de șase ori, scorul general fiind 4-2 pentru Simona. Ultima dată, ea a câștigat anul acesta în primul tur, la Doha, cu 6-3, 6-0. Dacă va câștiga acest meci, Halep ar putea avea de trecut un examen dificil, cu una dintre cele mai în formă jucătoare din acest an, belgianca Elise Mertens (19 WTA) și 19 victorii în 25 de meciuri jucate în 2018, evident dacă aceasta va trece la rândul ei de compatrioata sa Alison Van Uytvanck (48). În linii mari, în optimi Simona ar putea juca împotriva americancei Madison Keys (14 WTA), apoi a Karolinei Pliskova sau Viktoriei Azarenka în sferturi și așa mai departe până la semifinala cu Venus Williams sau Caroline Garcia sau finala cu Caroline Wozniacki. Însă în turneele feminine știm bine că se întâmplă multe. Meciuri grele au și celelalte sportive române în primul tur: Mihaela Buzărnescu cu Maria Șarapova, Irina Begu cu letona Jelena Ostapenko, iar Sorana Cîrstea cu jucătoarea cehă, Katerina Siniakova. În calificări, Ana Bogdan (aleasă ieri drept “revelația lunii aprilie” pe site-ul WTA), a trecut de primul tur, după 6-1, 4-6, 6-0 cu japoneza Miyu Kato (139). Ana ar fi putut întâlni în turul secund o altă româncă, Irina Bara (154), însă Kristyna Pliskova s-a dovedit o adversară prea dificilă pentru aceasta. Cehoaica a câștigat cu 6-1, 6-2 și va juca pentru un loc pe tabloul principal cu Ana.

* În fine, Monica Niculescu a ratat calificarea în finala turneului ITF de la Himki, pierzând cu 5-7, 6-2, 4-6 în fața rusoaicei de 17 ani Anastasia Potapova (238). Aceasta va juca în finală cu sportiva din Belarus Vera Lapko, învingătoare cu 7-5, 6-3 asupra rusoaicei Vitalia Diatcenko.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.