Sport

Ultimele hopuri înainte de grupe

Ziarul de Vrancea
22 aug 2018 583 vizualizări

Diseară, CFR Cluj și FCSB joacă în deplasare meciurile din play-off-ul Ligii Europa

Dudelange F91 – CFR Cluj (ora 21:00, transmis probabil pe Look TV). Cine crede că formația ardeleană va avea drum lin spre grupele Europa League se înșeală amarnic. Vremea când echipele luxemburgheze erau formate din agenți de bursă și portari de hoteluri s-a dus de mult, progresele fotbalului din Marele Ducat sunt vizibile de câțiva ani, iar Dudelange, campioana micului stat, s-a comportat admirabil până acum. Ea a intrat în turul II preliminar al Ligii Campionilor, unde a fost învinsă greu (scor, 1-1, 1-2) de ungurii de la Mol Vidi, exact cei care încearcă acum să intre în grupele ligii celei mari. Apoi, în Liga Europa au eliminat (2-1, 1-1) formația Drita din Kosovo, iar apoi au dat lovitura, scoțând din cursă temuta Legia Varșovia, după o victorie halucinantă, scor 2-1 în Polonia, urmată de o remiză (2-2) acasă. Echipa antrenată de Dino Toppmöller, fiul cunoscutului antrenor german Klaus Toppmöller (finalist în 1982 în UCL cu Bayer Leverkusen) are mulți stranieri în echipă, cei mai mulți sunt germani, în număr de cinci, dar și trei francezi și câte unul din Serbia, Bosnia, Angola, Bulgaria și Ghana. Căpitanul echipei este luxemburghez sadea, portarul Joubert. În cele șase meciuri din noua ediție a cupelor europene au înscris pentru Dudelange, Coutourier 2, Melisse, Thurpel, Stumpf și Stelvio. Dudelange nu s-a întâlnit vreodată cu vreo echipă de la noi, însă nici o formație din Marele Ducat nu a învins vreo formație românească: din opt meciuri, echipele din România au câștigat șapte, au făcut o remiză (“neuitatul” 0-0 al Viitorului cu Union!) și are un golaveraj general de 27-4.

CFR Cluj este, totuși, favorită, se pare că și-a găsit liniștea sub bagheta lui Toni Conceiçao, iar victoria cu scorul-agregat de 7-0 în fața armenilor de la Așkeret le-a prins bine clujenilor la moral. În plus, formația ardeleană este avizată de isprăvile celor de la Dudelange și va trata meciul cu seriozitate: “Vrem să avem un grup unit, dar să avem și calitate în joc. Am mai adus doi jucători, iar acum am mai multe opțiuni. Echipa din Luxemburg nu e o echipă oarecare, a avut multe rezultate echilibrate. Clar nu ne va fi ușor, dar sunt foarte informat asupra lor” a spus Conceiçao la o conferință de presă desfășurată la Cluj, care poate folosi următorul “unsprezece”: Arlauskis –Manea, Vinicius, Lang, Camora – Culio, Djokovic – Mailat, Păun, Omrani - Țucudean. Partida va fi condusă de o brigadă suedeză, cu Andreas Ekberg la centru. Până aseară, televizarea meciului nu era certă.

* Rapid  Viena – FCSB (ora 21:30, transmis pe ProTV): FCSB are o sarcină mai di de dificilă, chiar dacă Rapid Viena nu a avut un start prea reușit de campionat. Echipa antrenată de Goran Djuricin ocupă de-abia locul VII în campionat după patru etape. Ultimele două rezultate au fost neconvingătoare: 0-0, pe teren propriu cu AC Wolfsberberg și 1-2 în deplasare cu Linzer ASK, vienezii reducând scorul prin albano-norvegianul Berisha, în urma unui penalty ratat de Knasmüllner. În acest meci au fost folosiți: Rapid: Trebinger – Thurnwald (’46 – Potzmann), Sonnleitner, Barac, Bolingoli – Martic (’69 – Alar), Ljubicic – Kostic (’57 – Murg), Knasmüllner, Berisha – Ivan.  Însă în Liga Europa a avut o evoluție convingătoare în turul precedent, eliminând pe Slovan Bratislava, după 1-2 în Slovacia (gol Schwab) și câștigând la Viena cu 4-0 (Murg, Knasmüllner 3). Rapid Viena a fost de două ori în fața echipelor românești. În 1972, a fost eliminată de Rapid București (1-1 la Viena, 1-3 în Capitală) în optimile Cupei Cupelor. Interesant este faptul că unul dintre golurile echipei noastre a fost un autogol marcat de un atacant, care a devenit ulterior o mare celebritate: Hans Krankl. Austriecii s-au răzbunat după 23 de ani pe Petrolul Ploiești, în primul tur al Cupei Cupelor (3-1, 0-0), Rapid ajungând până în finala competiției câștigate de PSG.  FCSB are probleme serioase de efectiv, în special în defensivă: Morais și Tănase sunt suspendați, iar Momcilovic este accidentat. ”O partidă foarte importantă pentru noi, întâlnim un adversar foarte bun. Jucăm pentru calificarea în grupele Europa League, trebuie să fim pregătiți, motivați, pentru ca mâine seară să scoatem un rezultat pozitiv. Dacă va fi un avantaj că jucăm în deplasare primul meci vom vedea după cele două jocuri. Înainte de toate, ne dorim un rezultat pozitiv, adică să câștigăm jocul sau un egal cu goluri marcate. Eu consider că ambele echipe avem șanse egale de calificare", a declarat Nicolae Dică, înainte de meci.

O formație probabilă a FCSB ar fi: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Stan – Pintilii, Filip – Man, Moruțan, Teixeira – Gnohéré. Partida va fi arbitrată de o brigadă scoțiană, cu William Collum la centru.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.