Sport

Ucraina merge la Euro, Portugalia tremură

Ziarul de Vrancea
14 oct 2019 1026 vizualizări

Anglia a trecut cu tăvălugul peste Bulgaria la Sofia, dar bucuria britanicilor a fost umbrită de manifestările suburbane ale unor pretinși suporteri

Reprezentativa Ucrainei s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2020, după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, selecționata Portugaliei. Formația lusitană se află pe locul doi, la un punct în fața Serbiei, cu care are de jucat pe temuta arenă „Marakana” din Belgrad. Pentru lusitani există însă, un paleativ: Cristiano Ronaldo, care a marcat din penalty la scorul de 0-2, a reușit al 700-lea gol al carierei. El are 95 de goluri la echipa națională, 450 la Real Madrid, 118 la Manchester United, 32 la Juventus și 5 la Sporting Lisabona. Cu 95 de goluri în națională, el se apropie de cel mai bun marcator din istoria primelor reprezentative, iranianul Ali Daei, cu 109 goluri.

Scandaluri în Bulgaria și Franța

Scorul zilei a fost stabilit de Anglia, recenta învinsă de către Cehia, dar meciul de la Sofia a fost stricat de comportarea unor pseudo-suporteri rasiști. Fundașul Tyrone Mings, precum și atacanții Marcus Rashford și Raheem Sterling au fost ținta unor suporteri bulgari. Aceștia au scos sunete de maimuță la adresa fotbaliștilor englezi. Deși scandările rasiste au continuat, arbitrul, care a oprit meciul de două ori pentru a încerca să oprească pornirile fanilor, a lăsat partida să continue, iar Anglia s-a răzbunat pe tabela de marcaj. Conform protocolului UEFA, arbitrul a întrerupt meciul și a cerut crainicului stadionului să facă un apel la încetarea manifestărilor rasiste după o jumătate de oră de joc, după care croatul Ivan Bebek a discutat cu oficialii și cu cele două echipe în finalul primei reprize, când jocul a fost oprit pentru a doua oară. În cele din urmă s-a luat decizia de a se disputa șase minute adiționale până la pauză, iar căpitanul echipei Bulgariei, Ivelin Popov, a mers să discute cu suporterii. Acest eveniment a avut repercusiuni și în spectrul politic bulgar. Premierul Boiko Borissov a cerut demisia președintelui federației de fotbal, Borislav Mihailov. Inițial, oficialul bulgar a refuzat, dar apoi și-a prezentat demisia.

La Paris, Franța a remizat cu Turcia, 1-1, dar scandalul a fost produs de jucătorii turci. După golul egalizator al lui Kaan Ayhan, cel puțin șapte jucători s-au strâns la linia de colț pentru a-și duce mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldații implicați în ofensiva turcă din Siria.Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, care a asista, luni, la meciul Franței cu Turcia de pe Stade de France, a cerut UEFA o „sancțiune exemplară”, după salutul militar al jucătorilor turci la golul egalizator. Jucătorii turci au făcut deja acest gest și la meciul cu Albania, lucru ce ar putea duce la sancțiuni UEFA, care nu tolerează astfel de manifestări.

Rezultate, marcatori, clasamente

Grupa A: Bulgaria – Anglia 0-6. Rashford (‘7), Barkley (’20, ’32), Sterling (‘45Â3, ’69), Kane (’85); Kosovo – Muntenegru 2-0. Rrahmani (’10), Muriqi (’34). Clasament: 1. Anglia – 15 p (6 j); 2. Cehia – 12 p (6); 3. Kosovo – 11 p (6); 4. Muntenegru – 3 p (7); 5. Bulgaria – 3 p (7).

Grupa B: Lituania – Serbia 1-2. Kazlauskas (’79) / Mitrovic (’48, ’53); Ucraina – Portugalia 2-1. Iaremciuk (‘6), Iarmolenko (’27) / Cr. Ronaldo (’72 – penalty). Clasament: Ucraina – 19 p (7); 2. Portugalia – 11 p (6); 3. Serbia – 10 p (6); 4. Luxemburg – 4 p (6); 5. Lituania – 1 p (7).

Grupa H: Franța – Turcia 1-1. Giroud (’76) / K.Ayhan (’82); Islanda – Andorra 2-0. A.Sigurdsson (’38), Sigthorsson (’64); R. Moldova – Albania 0-4. Cikalleshi (’22), Bare (’34), Trashi (’40), Manaj (’90). Clasament (7 etape): 1. Turcia – 19 p; 2. Franța – 19 p; 3. Islanda – 15 p; 4. Albania – 12 p; 5. Andorra – 3 p; 6. R.Moldova – 3 p.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.