Sport

Turneul revanșelor pentru Simona Halep

Ziarul de Vrancea
6 oct 2017 427 vizualizări

După ce a trecut de Șarapova și Kasatkina, Simona va juca astăzi în semifinalele turneului de la Beijing cu letona Jelena Ostapenko * dacă își va lua revanșa pentru înfrângerea de la Roland Garros, va deveni numărul 1 mondial

Simona Halep s-a calificat în semifnalele China Open, după ce a învins-o, ieri cu 6-2, 6-1, pe rusoaica Daria Kasatkina (34 WTA). Simona Halep și-a luat astfel o frumoasă și meritată revanșă în fața Dariei Kasatkina, după ce fusese învinsă cu același scor, cu ceva mai mult de o săptămână în urmă, la Wuhan. Românca a avut în plus față de acel meci un serviciu mai bun și mai ales calm, răbdare și precizie. Ea a fost la fel de agresivă ca atunci, însă mai inteligentă și dispusă la mai mult efort. A făcut risipă de energie, a deschis unghiurile terenului și a punctat de numeroase ori. Kasatkina a început cu mingi înălțate în terenul adversarei, dar acestea nu au încurcat-o pe Halep. A încercat și scurte și să lovească mai puternic, dar nimic nu a mers, pentru că jucătoarea română a fost pe tot terenul și nu i-a lăsat nicio șansă rivalei. În primul set, cele două jucătoare nu și-au fructificat serviciul în primele trei game-uri. La 2-1 pentru ea, Halep a oprit seria break-urilor, apoi s-a distanțat la 4-1, înainte ca Daria Kasatkina să mai facă un break, după ce a fost condusă cu 0-4. Halep nu s-a enervat de această ratare și a închis setul cu alte două jocurii, scor 6-2, după 35 de minute. În setul al doilea, Halep a obținut break-ul la 1-1 și nu a mai cedat nimic până la final, scor 6-1, după mai puțin de 70 de minute de joc.

În semifinale, Simona  are ocazia de a-și lua o nouă revanșă la Beijing, în fața Jelenei Ostapenko din Letonia, care a împiedicat-o să obțină primul titlu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros, și să ocupe locul 1 WTA în același timp. Ieri, Ostapenko (8 WTA), locul 8 WTA a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Sorana Cîrstea (34 WTA). Cele două au oferit  un meci fără prea mult spectacol, presărat cu numeroase greșeli și de o parte și de cealaltă. Ostapenko a avut câștig de cauză datorită riscului mare pe care și l-a asumat, plasând ca de obicei lovituri ce lasă adversara fără replică. "Un-doi-urile" letonei către liniile terenului au făcut diferența, în ciuda unui serviciu nesigur, iar Cîrstea, fără precizie în lovituri, nu a găsit soluții pentru a contracara acest joc pe muchie al rivalei. În primul set, cele două jucătoare și-a fructificat doar de trei ori serviciul. Ostapenko a făcut-o de două ori și a luat setul cu 6-4, în 36 de minute. în al doilea Sorana  a devenit un pic mai agresivă, în timp ce Ostapenko a "bombardat" fără țintă preț de câteva minute. Românca a egalat la 3 și a condus cu 40-0, înainte ca adversara ei să regăsească unghiuri și lovituri excepționale. Ostapenko a făcut rebreak și s-a impus apoi cu al doilea 6-4, după o oră și 24 de minute de joc. În semifinale, Jelena Ostapenko trebuie, sâmbătă, să facă față unei adversare cu schimbări în jocul ei și cu o imensă dorință de revanșă. Halep a obținut în China prima victorie în fața Mariei Șarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan. Dar poate cea mai dulce "răzbunare" pentru sportiva română ar fi o victorie în fața Jelenei Ostapenko, cea care a privat-o de cea mai importantă victorie a carierei, la Roland Garros.

Meciul dintre Simona Halep și  Jelena Ostapenko se va disputa, astăzi, nu înainte de ora 09.30, în semifinalele China Open.  Înianitea acestei partide, pe arena centrală, de la ora 07.30, se va disputa un meci de dublu feminin.

Miza întâlnirii cu Ostapenko a crescut pentru Simona, după ce ucraineanca Elina Svitolina (3 WTA) a fost și ea eliminată  după un meci-maraton cu Caroline Garcia (15 WTA), meci care a durat trei ore și 21 de minute. Svitolina a avut o minge de meci în tie-break-ul setului decisiv, pe serviciul adversarei sale, dar a ratat-o. În această partidă cele două sportive au reușit 19 break-uri. În penultimul act, franțuzoaica o va întâlni, astăzi, pe jucătoarea cehă Petra Kvitova (18 WTA), care a întrecut-o, în sferturi, pe compatrioata ei, Barbora Strycova (29) cu scorul de 6-3, 6-4. Pentru a deveni numărul 1 mondial, Svitolina trebuia să câștige trofeul. Simona Halep este pentru a patra oară la un meci de locul 1 mondial. Ea a ratat trei ocazii până în prezent, în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în fața Johannei Konta, și în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbiñe Muguruza.

* Marius Copil (77 ATP), s-a calificat în semifinalele turneului challenger de la Kaohsiung (Taiwan), cu premii în valoare totală de 125.000 de dolari, după ce l-a învins, vineri, cu scorul de 7-6, 6-4, pe cehul Lukas Rosol (198). Copil s-a impus într-o oră și 34 de minute. În faza următoare, Copil va evolua cu australianul Marinko Matosevic (653), care a trecut cu 6-1, 6-3 de germanul Andre Begemann. În cealaltă semifinală se întâlnesc George Harris (Africa de Sud) și Egvheni Donskoi (Rusia)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.