Sport

Trei jucători ai CSM Focșani 2007 au fost convocați la lotul național

Dan Chiriac
14 dec 2017 1462 vizualizări

Bogdan Moisă, Attila Eros și Bogdan Rață, urmează să se prezinte la convocare la 1 ianuarie 2018, la Călărași. Trei dintre handbaliștii CSM Focșani 2007 au primit de la Federația Română de Handbal convocare pentru lotul național. Este vorba despre Bogdan Moisă, recent transferat de la Dobrogea Sud Constanța, și care a fost component la Echipei României, campioană mondială universitară în 2016, Bogdan Rață, și Attila Eros. Dacă Attila Eros a mai fost convocat și la începtul acestui an, pentru Bogdan Rață convocarea este o premieră și vine să confirme aprecierile deosebite pe care excelentul pivot al Focșaniului le primește pentru evoluțiile sale din campionat. Cei trei handbaliști de la CSM Focșani 2007 urmează să se prezinte la convocare pentru perioada 1-4 ianuarie 2018, la Călărași, pentru ”cantonament și joc”. Va fi prima acţiune a jucătorilor focşăneni care au încheiat prima parte a acampionatului pe locul zece în liga naţională, cu 13 puncte acumulate. În clasamentul play-outului, focşănenii au doar şapte puncte,  Făgăraşul şi Suceava 10, HC Vaslui și Minaur Baia Mare au nouă puncte, iar Poli Iași patru puncte. Focşănenii au avantajul că vor disputa pe teren propriu trei partide din retur cu Minaur, CSU Suceava și HC Vaslui, contracandidatele la evitarea retrogradării. Focşănenii au avantajul că vor juca aceste trei partide în Sala Polivalentă şi pot acumula nouă puncte vitale în lupta pentru evitarea retrogradării. Oricum, cele şase echipe din zona inferiaoră a clasamentului se vor mai întâlni odată în play-out, astfel că toate calculele pot fi răsturnate cu uşurinţă. Focşănenii pot spera chiar la locul 9 sau 10, care asigură rămânerea în liga naţională fără baraj. Totuşi, dacă e să privim realist, şansele cele mai mari pentru CSM 2007 sunt de a ajunge la baraj, la fel ca-n ultimii doi ani. Nu trebuie uitat că focşănenii s-au salvat de fiecare dată în urma barajelor desfăşurate la Braşov. Din păcate, victoriile cu HC Dobrogea Sud şi Dunărea Călăraşi sunt absolut inutile în acest moment, în condiţiile în care acestea vor intra în play-off. Diferența dintre locul opt și locul nou este la finalul turului de șapte puncte, astfel înct e greu de crezut că Dunărea Călărași va pica în play-out, lucru care ar avantaja pe CSM 2007. (D.C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.