Sport

Tânărul atlet originar din Adjud, Alexandru Mihăiță Novac, nou record naţional de seniori ai României, în proba de aruncare a suliţei

Ziarul de Vrancea
7 iul 2018 1202 vizualizări
Foto :prosport.ro
Foto :prosport.ro

Sulițașul, Alexandru  Mihăiță Novac, a făcut primii pași în atletism la Adjud la Școla generală nr 3 din localitate iar acum este legitimat la Clubul Sportiv Știința Municipal Bacău, sub îndrumarea antrenoarei Mihaela Melinte și face parte din lotul olimpic de atletism seniori al României 

Rezultat de top european la Meetingul atletic de la Nembro. Alexandru Novac a spulberat recordul naţional la aruncarea suliţei: 86,37 metri.Atletul român Alexandru Novac (21 de ani) a reuşit joi seară, la Meetingul atletic de la Nembro (Italia), un rezultat de excepţie în proba de aruncare a suliţei. Talentatul sportiv băcăuan s-a clasat pe primul loc cu o aruncare de 86,37 de metri, rezultat ce reprezintă un nou record naţional de seniori al României. Practic, Novac şi-a spulberat vechiul record, pe care îl stabilise luna trecută, tot în Italia (83,02 metri).

Cu această performanţă, Alexandru Novac urcă direct în topul european al probei de aruncare a suliţei, rezultatul său fiind pe locul şase în topul sezonului. Cu numai o lună înainte de Campionatele Europene de la Berlin (7-12 august), forma de excepţie a elevului Mihaelei Melinte este reconfortantă pentru atletismul românesc. ”Din punct de vedere al formei sportive, sunt acolo unde trebuie să fiu în acest moment. Nu vreau să spun prea multe, dar simt că se poate chiar şi mai bine”, a declarat Alexandru Novac pentru ProSport, la puţin timp după succesul de la Nembro.

Căsătorit şi tată de băieţel, Alex Novac îşi leagă de atletism speranţele unei vieţi liniştite. ”Am o familie pentru care trebuie să muncesc. Mă voi întoarce în cantonamentul de la Snagov, pentru ultima parte a pregătirii înainte de Campionatele Europene de seniori de la Berlin. Sper să fac acolo încă o surpriză plăcută. La suliţă, dacă ajungi constant să dai 85 de metri se poate întâmpla orice. Dacă prinzi o zi bună poţi să ajungi şi la 90 de metri”, spune sportivul născut în Adjud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.