Sport

Surpriză românească la Roma

Ziarul de Vrancea
9 mai 2022 674 vizualizări

Acceptată pe tablou ca lucky loser, Gabriela Ruse a eliminat-o pe Shelby Rogers și va juca în turul II la Roma cu liderul mondial Iga Swiatek *în aceeași zi, Gabi a câștigat și la dublu *Ons Jabeur n-a avut milă nici de Sorana Cîrstea

Gabriela Ruse (57 WTA), intrată pe tabloul principal ca lucky loser după retragerea americancei Alison Riske (43 WTA) s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 1.000 de la Roma. Ea a întrecut, marți, în prima manșă, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, o altă jucătoare americancă, Shelby Rogers (48 WTA), după un meci care a durat o oră și 50 și minute. În meciul cu Rogers (29 ani), americanca a dominat primul set, câștigat cu 6-3, Ruse l-a controlat pe al doilea, adjudecat cu 6-1, după cinci game-uri consecutive, iar în decisiv a avut 2-0 și 3-1, a fost egalată (3-3), dar apoi a făcut un nou break, iar acesta a făcut diferența (6-4). În turul al doilea, Ruse va evolua cu liderul WTA, poloneza Iga Swiatek, direct acceptată în manșa a doua. Cele două jucătoare s-au înfruntat o singură dată, în 2018, în sferturi la Montreux, Swiatek impunându-se cu 2-6, 6-1, 6-2. Gabriela a intrat pe tabloul principal din postura de „lucky loser”, după retragerea americancei Alison Riske. Ruse fusese nevoită să abandoneze, duminică, în ultimul tur al calificărilor, la 1-5 pentru americanca Lauren Davis, din cauza unor dureri la spate.

Gabriela Ruse a jucat ieri și la dublu, alături de ucraineanca Marta Kostiuk, împotriva cuplului Ulrikke Eikeri / Catherine Harrison (Norvegia/SUA), în primul tur. Perechea româno-ucraineană s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2.Tot la dublu, echipa Monica Niculescu/Anastasia Panova (România/Rusia) a fost învinsă cu scorul de 6-3, 0-6, 7-10 de perechea japoneză Eri Hozumi / Makato Ninomiya.

În ultimul meci al turneului feminin de simplu, tunisianca Ons Jabeur (7 WTA) învingătoare în turneul de la Madrid, n-a avut milă în turul II nici de Sorana Cîrstea (26), pe care a învins-o cu 6-0, 7-6. Letona Jelena Ostapenko (13 WTA) a fost învinsă clar de americanca Lauren Davis, scor 2-6, 3-6. Letona a câștigat în februarie turneul de la Dubai, unde a trecut în semifinale de Simona Halep, iar în aceeași lună a fost semifinalistă la Doha. De atunci ea trece printr-o perioadă proastă, fiind eliminată în primul tur la ultimele patru turnee la care a participat. Tot în primul tur al turneului, elvețianca Jil Teichmann (29 WTA) a dispus de italianca Jasmine Paolini (55 WTA), cu 6-3, 6-2,În duelul jucătoarelor cu rădăcini românești, britanica Emma Răducanu (12 WTA) a abandonat la scorul de 2-6,1-2 partida cu canadianca Bianca Andreescu (90). După 35 de minute de joc, la scorul de 2-5, Emma a solicitat asistență medicală, din cauza unor dureri la spate. Meciul a fost întrerupt aproximativ șapte minute, sportiva britanică având nevoie de tratament la vestiare. Ea a revenit de la vestiare și a mai jucat trei game-uri, în care doar a servit și nu a alergat la mingile venite din partea cealaltă a fileului. După ce și-a pierdut serviciul la scorul de 1-1, în setul al doilea, Emma a anunțat arbitrul de scaun că nu va mai continua partida.

Alte rezultate din primul tur: Madison Brengle (SUA) - Marta Kostiuk (Ucraina) 6-4, 6-3; Amanda Anisimova (SUA) - Tereza Martincova (Cehia) 6-2, 0-6, 6-4; Elena Rîbakina (Kazahstan) - Elina Avanesian (Rusia) 6-4, 7-6: Jessica Pegula (SUA) - Liudmila Samsonova (Rusia) 6-4, 3-6, 6-4: Ekaterina Aleksandrova (Rusia) - Sloane Stephens (SUA) 6-1, 6-2.

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, liderul ATP, principal favorit, s-a calificat i în optimile turneului ATP Masters 1.000 de la Roma după ce l-a învins în două seturi, 6-3, 6-2, pe rusul Aslan Karațev (35 ATP). Djokovic a avut nevoie de doar o oră și jumătate pentru a-și adjudeca victoria și va evolua în runda următoare împotriva câștigătorului din partida Laslo Djere (Serbia, 58 ATP) - Stan Wawrinka (Elveția, 361 ATP). Alte rezultate; Diego Schwartzman (Argentina) - Miomir Kecmanovic (Serbia) 6-2, 3-6, 7-6: John Isner (SUA) - Francisco Cerundolo (Argentina) 6-4, 6-3; David Goffin (Belgia) - Hubert Hurkacz (Polonia) 7-6, 7-6; Grigor Dimitrov (Bulgaria) - Brandon Nakashima (SUA) 6-3, 6-4; Cameron Norrie (Marea Britanie) - Luca Nardi (Italia) 6-4, 6-4; Sebastian Baez (Argentina) - Tallon Griekspoor (Olanda) 6-3, 6-7, 6-2 – turul I; Christian Garin (Chile) - Emil Ruusuvuori (Finlanda) 6-4, 6-4; Denis Shapovalov (Canada) –Alexander Davidovich (Spania) 6-4, 7-6; Filip Krajinovic (Serbia) – Andrei Rublev (Rusia) 6-2., 6-4

....................

* Ana Bogdan (95 WTA), s-a calificat, luni, în turul doi al turneului WTA 125 de la Paris (Trofeul Lagardère). Ana Bogdan a trecut în primul tur de sportiva franceză Fiona Ferro (139), scor 6-3, 7-5. În turul doi, Ana va evolua cu poloneza Magda Linette (54).

* Marius Copil a fost învins de spaniolul Bernabe Zapata Miralles, cu scorul de 7-6, 4-6, 4-6 în prima rundă a turneului challenger de la Heilbronn (Germania), dotat cu premii totale de 90.280 de euro. În primul set, Copil a fost condus cu 0-3, dar a reușit să revină și a înclinat balanța în tiebreak (7-5). În actul secund, arădeanul a avut 4-3, dar a pierdut ultimele trei game-uri(4-6). În decisiv, Copil și-a cedat serviciul la 4-4, iar spaniolul s-a impus cu 6-4. Marius Copil are o singură victorie în ultimele sale cinci partide.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.