Sport

Suntem tari în Cupa Challenge

Ziarul de Vrancea
21 mai 2018 713 vizualizări

Prin victoria echipei Potaissa Turda în finala cu AEK Atena, România a egalat recordul de victorii în această competiție handbalistică, stabilit de Germania

Potaissa Turda și-a văzut îndeplinit visul, după ce a câștigat Cupa Challenge la handbal masculin.  După înfrângerea în finala din 2017 cu Sporting Lisabona, ardelenii i-au spulberat în acest sezon pe grecii de la AEK Atena. După succesul în manșa tur de la Cluj (33-22), turdenii au pierdut cu 26-27 la Atena, după ce la pauză au condus cu 18-11.  Atmosfera a fost de mare meci încă de la început, elenii încercând să pună astfel presiune pe Potaissa. AEK Atena i-a luat tare pe ardeleni cu public și cu 2-0 (min. 3), dar s-a stins la fel de repede. Trei goluri înscrise de Cîntec și două interveții ale portarului Ionuț Irimuș au fost suficiente pentru a le tăia elanul gazdelor. Potaissa Turda a preluat conducerea din minutul 7, scor 4-3, iar de atunci a spulberat toate emoțiile, dacă au mai existat după manșa tur.  Ludovic Varo a apărat o aruncare de la 7 metri, iar ”flacăra” gazdelor a mai pâlpâit pentru vreo 2-3 minute. Ardelenii au devenit tot mai stăpâni pe situație, reușind să-și domine adversarii și fizic, dar și psihic. Astfel, diferența a crescut constant, iar până la pauză Potaissa a ajuns la un avantaj de 7 goluri (scor 18-11). Ultimele minute ale primei reprize au aparținut extremei stânga Asoltanei, care a înscris patru goluri în șase minute și portarului Ionuț Irimuș, care a ajuns la șapte intervenții decisive. După pauză, Potaissa s-a relaxat, dar cel puțin imediat după pauză Ionuț Irimuș a continuat să dea recital și a ajuns la 10 intervenții în minutul 38. AEK Atena a început să reducă din diferență treptat, 14-19 (min. 35), 17-20 (min. 43), 21-22 (min. 49), egalitatea fiind restabilită în minutul 54: 23-23. Gazdele au reușit să revină apoi și în avantaj, 24-23, diferența de un gol fiind păstrată și la final: 27-26, printr-un gol în ultima secundă dintr-o aruncare de la 9 metri.

Prin acest succes al echipei Potaissa Turda, România a urcat pe locul 1 pe națiuni la cupe câștigate și finale disputate în această competiție. Handbalul românesc a obținut șase trofee pe parcursul celor 25 de ediții disputate până în prezent, primul fiind câștigat de Steaua în 2006. A urmat apoi o triplă a formației UCM Reșița în 2007-2009, bănățenii deținând și azi recordul de victorii, pentru ca penultimul titlu să fie câștigat de HC Odorhei, în urmă cu trei ani. Tot cu șase trofee figurează și Germania în istoria Cupei Challenge. România a mai avut însă două echipe în finale (CSU Suceava și Potaissa Turda), în timp ce Germania numai una. De mai bine de 12 ani, competiția se desfășoară fără echipe din cele mai bune șapte națiuni în Ranking-ul EHF, acestea primind un loc suplimentar în Liga Campionilor sau Cupa EHF. Sezonul 2017-2018 a fost destul de consistent pentru handbalul românesc. SCM Craiova a câștigat Cupa EHF la feminin, Potaissa Turda s-a impus în Cupa Challenge la masculin, iar CSM București a evoluat în turneul Final Four al Ligii Campionilor la feminin.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.