Sport

“Succes, Șenol!”

Ziarul de Vrancea
2 mar 2019 493 vizualizări

Mircea Lucescu explică plecarea sa de la naționala Turciei și își exprimă părerea despre noul selecționer

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, pentru fanatik.com.tr, că succesorul său la conducerea naționalei Turciei, Șenol Güneș, merită să fie selecționer și va obține rezultate bune. “Șenol Güneș este un antrenor foarte bun. Merită să fie selecționer. Îi urez succes. Și este foarte bine că are contract pe termen lung. Va obține succese. Vă rog să nu mă întrebați de Beșiktaș. Nu vreau să provoc polemică. Voi răspunde la această întrebare peste o lună. Iubesc Turcia, salutări tuturor”, a spus Lucescu.

El a menționat că naționala Turciei este “o echipă nouă”, cu jucători tineri care au început să fie folosiți la echipele de club după discuții pe care le-a avut cu antrenorii. “La naționala Turciei am venit pentru a forma o nouă echipă, o nouă generație. Și consider că am făcut primul pas. Am lăsat în urmă o echipă nouă. Am format o echipă din tineri veniți din șapte țări, cu 4-5 antrenamente și 4-5 ședințe. În plus, mulți dintre ei nu jucau la echipele lor de club și au făcut față celor mai buni din Suedia și Rusia. În ianuarie am mers la toți antrenorii, în Antalya, și i-am rugat să folosească jucătorii tineri. Acum au început să joace la echipele lor, ceea ce mă bucură. Acest lucru va avea un efect pozitiv asupra echipei naționale”.

Mircea Lucescu a declarat că anul trecut opt jucători au refuzată să vină la echipa națională, însă tinerii care au venit sunt foarte buni și chiar l-au contactat după despărțirea sa de reprezentativa Turciei. “La finalul lunii mai, am invitat la echipă numeroși jucători pentru meciurile cu Iran, Tunisia și Rusia. Opt jucători nu au vrut să vină. Tinerii… Irfan Can, Çaglar, Zeki Çelik, Hakan Çalhanoglu, Cengiz, Yunus Mallî. Sunt cu toții foarte buni. Nu au pus niciodată problema banilor sau a bonusurilor. Au venit cu drag. Așa trebuie să fie la echipa națională. Iar când au auzit că am plecat, m-au sunat și mi-au mulțumit. Discuțiile telefonice și mesajele de la ei sunt foarte prețioase pentru mine”, a afirmat Lucescu.

Fostul selecționer a explicat și cum s-a decis despărțirea sa de națională: “Contractul meu expira la vară. Am discutat cu președintele federației și i-am spus: «Dacă vine un antrenor în locul meu, va începe în timpul preliminariilor pentru Euro-2020. Nu este bine pentru echipa națională». Mi-a dat dreptate. Ne-am înțeles ca antrenorul nou să vină de la începutul preliminariilor și ne-am despărțit prietenește. Nu este nicio supărare între noi. Nu a existat nicio problemă în privința banilor”.

Joi, Federația Turcă de Fotbal (TFF) a anunțat că tehnicianul echipei Beșiktaș, Șenol Güneș, va fi noul selecționer al Turciei, el urmând să preia această funcție din luna iunie. În vârstă de 66 de ani, el a semnat un contract pentru patru ani, dar va prelua echipa din iunie, după ce își va încheia mandatul la Beșiktaș. Güneș îl înlocuiește pe Mircea Lucescu, care a plecat la 11 februarie. Mircea Lucescu, în vârstă de 73 de ani, s-a aflat din 2017 la conducerea reprezentativei Turciei. De atunci, echipa Turciei a înregistrat patru victorii, șase remize și șapte înfrângeri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.