Sport

Sportul care mai respiră

Ziarul de Vrancea
13 mar 2020 785 vizualizări

Schachmann a câștigat cursa ciclistă Paris-Nisa*Ogier s-a impus în Raliul Mexicului *începe turneul candidaților la șah

 Ciclistul Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), campion al Germaniei, a câştigat cursa Paris-Nisa după ce etapa a șaptea s-a încheiat cu victoria columbianului Nairo Quintana, sâmbătă, în staţiunea La Colmiane, competiţia încheindu-se cu o zi mai devreme  decât era prevăzut din cauza pandemiei de coronavirus.  Înainte ca plutonul internaţional să ia o pauză de o durată încă necunoscută, Quintana (Arkea-Samsic) a reuşit o victorie de prestigiu, en solitaire, în etapa a VII-a, la singura sosire la vârf din această competiţie. Schachmann, care are 26 de ani, a fost urmat în clasamentul final de belgianul Tiesj Benoot (Sunweb), la 18 secunde, şi columbianul Sergio Higuita (Education First), la 59 de secunde. Italianul Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) a ocupat locul IV, înaintea francezului Thibaut Pinot (Groupama- b ).

*Pilotul Sébastien Ogier a câştigat, sâmbătă, Raliul Mexicului, una dintre puţinele competiţii sportive care s-a desfăşurat în acest week-end, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta este primul succes al francezului cu noua lui echipă, Toyota, dar al şaselea în Mexic.  Raliul Mexicului, început joi a fost, totuşi, afectat de pandemia de coronavirus. Ultimele trei probe speciale, programate duminică, au fost anulate, pentru ca sportivii să se poată întoarce în ţările lor mai repede, înainte ca graniţele unor state să se închidă. Mexicul este în prima fază a răspândirii virusului, cu 41 de cazuri.  "O victorie este o victorie, bineînţeles, dar aceasta este diferită de celelalte. Pentru mine, aceast raliu nu trebuia să se desfăşoare. Îmi pare rău pentru mexicani. Echipa mea a făcut o treabă extraordinară şi le mulţumesc pentru această primă victorie cu ei. Dar nu este cu adevărat momentul să sărbătorim", a declarat Ogier.În Mexic, Ogier i-a devansat pe campionul mondial Ott Tanak din Estonia (Hyundai), clasat al doielea, şi pe finlandezul Teemu Suninen (Ford), al treilea. Pilotul francez a trecut pe primul loc în clasamentul general, cu 62 de puncte, urmat de coechipierul său, galezul Elfyn Evans, 54 de puncte, şi de belgianul Thierry Neuville de la Hyundai, cu 42 de puncte.

*Biatlonista italiană Dorothea Wierer a obţinut pentru al doilea an consecutiv Marele Glob de cristal, câştigând duelul cu rivala sa norvegiană Tiril Eckhoff în ultima probă a sezonului, urmărirea de la Kontiolahti (Finlanda).  Wierer şi Eckhoff au reuşit sâmbătă clasări destul de modeste, locul 11, respectiv 10. Italianca a intrat în posesia Marelui Glob de Cristal, cu un total de 793 de puncte, doar 7 mult decât norvegianca. Finlandeza Kaisa Makarainen, la ultima cursă înaintea retragerii, a eşuat la picioarele podiumului, dominat de franţuzoaica Julia Simon, ce a obţinut la 23 de ani prima victorie a carierei. Elveţianca Selina Gasparin şi italianca Lisa Vittozzi au completat podiumul.

* Turneul Candidaţilor la şah se va desfăşura în perioada 16 martie-3 aprilie, la Ekaterinburg (Rusia), cu premii totale de 500.000 de euro, iar câştigătorul îl va înfrunta pe norvegianul Magnus Carlsen pentru titlul mondial. La turneul de la Ekaterinburg vor participa americanul Fabiano Caruana, chinezii Ding Liren şi Wang Hao, ruşii Aleksandr Grișciuk, Ian Nepomniaşci şi Kiril Alekseenko, olandezul Anish Giri şi francezul Maxime Vachier-Lagrave, care îl înlocuieşte pe azerul Teimur Radjabov. Competiţia va avea 14 runde, iar în prima sunt programate meciurile Vachier-Lagrave - Caruana, Ding Liren - Wang Hao, Giri - Nepomniaşci, Grișciuk - Alekseenko. Organizatorii au luat şi unele măsuri pentru păstrarea siguranţei şi sănătăţii participanţilor .

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.