Sport

Sportivii practicanți ai Taekwondo de la clubul CSM Focșani 2007- Addras TKD, 11 medalii la Campionatul Național și la Cupa României!

Ziarul de Vrancea
2 nov 2020 1312 vizualizări

• Campionatul Național a avut loc sâmbătă, 31 octombrie2020, iar Cupa Romîniei duminică, 1 noiembrie, la Sala Polivalentă din București

La Campionatul Național

Medalia de aur, cuvenită unui campion al României a fost obținută de Alexandru Iancu, la seniori +87 kg. Au câștigat medaliile de argint pentru tilurile de vicecampioni naționali Sabin Mihail Dochioiu, la cadeți – 45 kg. și Alexandra Mocanu, la cadete -47 kg. Tot la cadeți, la -49 kg., Ștefan Vasilache s-a clasat al treilea și a primit medalia de bronz, ca și juniorul Vlad Enescu, la -68 kg.

La Cupa României

Alexandru Iancu și Vlad Zebacinschi – medalii de arur, Sabin Mihail Dochioiu și Alexandra Mocanu, medalii medalii de argint iar Vlad Enescu și Ștefan Vasilache, medalii de bronz

Text informații + foto:CSM Focșani 2007 oficial

Citiți și Ce este Taekwondo?

Practicat de peste 2000 de ani in Peninsula Coreeana, Taekwondo reprezinta una dintre cele mai vechi arte martiale, in prezent fiind foarte popular în lume ca disciplina sportiva, recent intrand în familia sporturilor Olimpice. Semnificatia ceor trei silabe este urmatoarea:

TAE – tehnica, lovitura executata cu membrele inferioare;

KWON – semnifica tehnica executata cu pumnul inchis;

DO – reprezinta calea, metoda;

Taekwondo reprezinta deci calea, metoda de lupta (fara arme) utilizand tehnici defensive si ofensive executate cu membrele inferioare si superioare. Trasatura specifica a Taekwondo este folosirea preponderenta a tehnicilor de lupta executate cu membrele inferioare. Sub denumirea actuala, Taekwondo este cunoscuta incepand cu deceniul 5 al secolului XX.

În aceasta lume moderna, caracterizata prin comunicare rapida, dorinta succesului imediat si a unor recunoatteri si recompense si mai rapide, Taekwondo-ul este o cale de redescoperire a valorilor rabdarii si sincerittaii, a frumusetii trupului si sufletului. Acestea sun adevaratele valori ale Taekwondo-ului bazat pe gândirea milenara asiatica, coreeana în special. Relativ recent, Taekwondo a devenit un sport modern, a fost înglobat în programele regulate de studiu ale gimnaziilor, liceelor si universitatilor, de asemenea facand parte si din antrenamentele fortelor armate din foarte multe state.

La ora actuala Taekwondo WTF are înregistrati peste 70 de milioane de practicanti pe plan mondial si 192 de tari afiliate la WTF

Text informații:taekwondowt.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.