Sport

Speră să scape ieftin

Ziarul de Vrancea
8 mai 2018 840 vizualizări

In timp ce președintele Alin Petrache este circumspect, căpitanul naționalei de rugby, Stelian Burcea, este optimist în privința participării “stejarilor” la Cupa Mondială

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, nu a dorit să comenteze cazul care va fi judecat de comisia World Rugby privind eligibilitatea jucătorului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa României. “Nu pot să răspund la întrebarea asta, după cum se știe joi suntem chemați la o audiere majoritatea federațiilor care am participat în Campionatul European. Sper vineri să revenim cu date și să comentăm împreună lucrurile pe care le vom afla acolo. S-a discutat foarte mult despre aceste lucruri, sper ca vineri să pot discuta mai mult. Nu pot să comentez acum. Cu siguranță și faza cu naționalismul sună bine, dar și petele de culoare pe care le-am integrat foarte bine au adus ceea ce noi nu puteam să aducem. Această balanță între a naturaliza și a participa pentru România este un lucru bine-venit. Hai să avem răbdare și sper ca vineri dimineață, cel târziu la începutul săptămânii viitoare să putem sta la discuții mai pe larg. Momentan nu am cum să dau toate detaliile”, a declarat Petrache.

Căpitanul echipei naționale, Stelian Burcea, nu concepe ca selecționatei "tricolore" să îi fie ridicat dreptul de a participa la Cupa Mondială din Japonia din 2019, fiind optimist în ceea ce privește decizia comisiei independente a World Rugby care va judeca spețele solicitate de naționala Spaniei.  "Sunt foarte încrezător, foarte optimist, așteptăm decizia, dar sunt foarte sigur că va fi una favorabilă pentru noi. Cred că va conta mai puțin dacă se va rejuca acel meci Spania-Belgia, contează foarte mult ce decizie se va lua în privința noastră, a României. Sincer nu m-am gândit cum ar fi să nu participăm la Cupa Mondială, sunt foarte pozitiv, nu cred că există altă posibilitate în afară ca noi să mergem la Cupa Mondială”, a declarat Burcea.

O comisie de litigii independente desemnată de World Rugby va analiza joi problemele de la Rugby Europe Championship, ce privesc și România.  Echipa națională de rugby a României a obținut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obținut de Belgia în fața Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship. Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în fața Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Federația Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. De asemenea, cotidianul As a scris că România riscă să rateze prezența la Cupa Mondială din Japonia după ce l-ar fi folosit pe Sione Faka'osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de a evolua.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.