Sport

Sorana bate din palme

Ziarul de Vrancea
23 apr 2018 483 vizualizări

Irina Begu s-a calificat în turul II al turneului de la Istanbul, în timp ce Sorana Cîrstea a mai câștigat un singur game după ce a luat primul set cu 6-0 în fața Iuliei Putințeva * la Stuttgart, Simona Halep a scăpat de o belea: rusoaica Daria Kasatkina a fost eliminată de Magdalena Rybarikova, pe care Simona o va întâlni astăzi, după ora 21:00

Una fierbinte și una înghețată la turneul de tenis de la Istanbul, cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Evoluțiile celor două jucătoare române prezente în turneul de la Bosfor, fiind, practic, diametral opuse. Irina Begu (37 WTA) s-a calificat în turul II, după ce a învins-o cu 7-5, 6-0, după o oră și 44 de minute pe slovena Dalila Jakupovic (130), venită din calificări. Irina Begu a început perfect partida, însă jucatoarea din Slovenia a recuperat imediat break-ul pierdut în debutul primului set. Cele două jucătoare au mers cap la cap cu serviciul până la 3-2, când Jakupovic a făcut un nou break și a dus scorul la 4-2 în favoarea sa.  La 5-2 pentru slovenă, Irina a cerut intervenția antrenorului Artemon Apostu-Efremov, iar sfaturile acestuia s-au dovedit a fi extrem de eficiente. Românca a salvat patru mingi de set (una la 5-2 și trei la 5-3) și nu a mai cedat niciun game până la finalul partidei. Primul act s-a încheiat cu 7-5, iar setul al doilea a fost adjudecat de Irina cu 6-0. În turul următor, Irina o va întâlni pe americanca Christina McHale (88 WTA), care a trecut cu 7-6, 4-6, 6-3 de germana Mona Barthel (65). Begu și McHale s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, scorul fiind 2-1 în favoarea jucătoarei noastre. Ultimul duel a avut loc chiar în acest an, în prima rundă a turneului de la Acapulco, unde Irina s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-4. Begu a mai învins-o pe americancă și în 2016, în optimile turneului de la Madrid, scor 6-7, 6-4, 6-4, în timp ce McHale a câștigat prima întâlnire, în 2008, în primul tur de la San Diego (scor 6-2, 6-3).

Sorana Cîrstea (36 WTA) a fost eliminată, după un meci cu desfășurare insolită de către kazaha Iulia Putințeva (83), scor 6-0, 1-6, 0-6. După cum a început meciul, s-ar fi putut crede că va fi un galop de sănătate pentru jucătoarea noastră (6-0 pentru favorita numărul șase a întrecerii în primul set). În mod inexplicabil, jocul Soranei a luat-o pe o pantă descendentă, iar căderea a fost ireversibilă. Cirstea a mai câștigat doar un singur game (0-6 1-6), fiind astfel eliminată în runda inaugurală a turneului și dovedind că Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României a fost inspirat în alegerile din meciul cu Elveția.

Cu un procentaj de 75% pe primul și 86% pe al doilea, Sorana nu avea cum să aibă probleme în primul set. Cirstea și-a putut vedea liniștită de planul tactic (s-a concentrat pe game-urile aflate la primire), ajutată fiind uneori și de erorile de curtea școlii făcute de Iulia. Sportiva din Kazakhstan a pierdut primul set în doar 26 de minute, având un raport de puncte de 25-10.  Mirată parcă de ușurința cu care a câștigat primul set în fața unei jucătoare bătăioase, Sorana a cedat primul game al partidei chiar la serviciu, în debutul manșei a doua. Al doilea game al setului a fost unul maraton, cu șanse mari de ambele părți. În cele din urmă, Iulia și-a câștigat serviciul cu mari emoții și s-a desprins pe tabelă.  Lucrurile au continuat pe linia nedorită de Sorana, adversara prinzând curaj cu fiecare lovitură bună. Cirstea și-a pierdut încrederea și încă o dată serviciul, iar Putințeva se vedea în avantaj cu 4-0. Sorana a deblocat tabela în game-ul al cincilea al setului, iar apoi a cerut ajutorul antrenorului. Căderea Soranei a continuat și în debutul decisivului: multe erori nefortate.La 3-0, Cirstea a cerut intervenția trainerului pentru unele dureri musculare.  Partida a durat două ore.În urma acestui succes, Putințeva a egalat scorul în întâlnirile directe, 2-2.

 

Prima ediție a turneului de categorie International de la Istanbul  a avut loc în 2005, iar câștigătoare a fost Venus Williams. Anul trecut, trofeul a fost cucerit de Elina Svitolina.  Primele trei favorite sunt Caroline Wozniacki, Svetlana Kuznețova și Agnieszka Radwanska. Caroline a învins-o pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova cu 6-2, 6-4, Kuznețova a trecut de primul tur, 6-3, 6-3 de chinezoaica Wang Qiang, însă  poloneza s-a retras la scorul de 1-6, 0-2 al întâlnirii cu croata Donna Vekic. Alte rezultate: Viktoria Tomova (Bulgaria) – Valentîna Ivahnenko (Rusia) 7-5, 6-4; Pauline Parmentier (Franța) – Ayla Aksu (Turcia) 6-2, 6-2; Danka Kovinic (Muntenegru) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-3, 6-3; Arantxa Rus (Olanda) – Zhang Shuai (China) 6-2, 6-3; Polona Hercog (Slovenia) – Arîna Sabalenka (Belarus) 6-2, 7-5; Maria Sakkari (Grecia) – Çagla Buyukakçay (Turcia) 7-5, 6-2. La dublu, perechea formată din Mihaela Buzărnescu și jucătoarea franceză Alizé Cornet, a fost eliminată de cuplul Veronika Kudermetova / Lidzia Marozava (Rusia / Belarus), scor 6-1, 5-7, 4-10.

 

* Turneul cel mai important al săptămânii este cel de la Stuttgart și a început cu un meci foarte important pentru noi, care stabilea adversara Simonei Halep în turul secund. Surprinzător, jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova (18 WTA), care a învins-o cu 6-2, 6-2 în 76 de minute pe rusoaica Daria Kasatkina (14). Rybarikova. Meciul dintre Simona Halep și Magdalena Rybarikova va fi ultimul din programul zilei de mâine și va începe după ora 21:00, după un joc de zile mari între Angelique Kerber și Petra Kvitova. Halep și Rybarikova s-au mai întâlnit de cinci ori, românca având avantaj, 3-2. Simona Halep a fost direct acceptată în manșa a doua. Anul trecut, ea a fost eliminată în semifinale de germana Laura Siegemund, cu scorul de 4-6, 5-7.

Eterna favorită, Maria Șarapova (41 WTA) a fost învinsă cu 3-6, 7-6, 4-6 de jucătoarea franceză Caroline Garcia (7 WTA), în două ore și 47 de minute.

Alte rezultate: Maria Kostiuk (Ucraina) – Antonia Lottner (Germania) 6-4, 6-1; Karolina Pliskova (Cehia) – Kiki Bertens (Olanda) 3-6, 7-6, 6-4; Marketa Vondrousova (Cehia) – Julia Goerges (Germania) 6-2, 6-2

* În turneul ATP de la Budapesta, cuplul Florin Mergea/Marius Copil a fost învins cu scorul de 2-6, 6-7, în primul tur, de perechea braziliano-mexicană Marcelo Demoliner/Santiago Gonzalez.

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.