Sport

Sofia Kenin, jucătoarea anului

Ziarul de Vrancea
8 dec 2020 1090 vizualizări

Ziariștii au ales-o pe americanca de origine rusă în detrimentul Simonei Halep și al altor patru jucătoare * finala Simonei de la Doha cu Elena Rîbakina a fost meciul anului

Americanca Sofia Kenin (22 de ani, 4 WTA) a fost desemnată jucătoarea de tenis a anului 2020, în ancheta WTA. În 2020, Kenin, 22 de ani, a câștigat Australian Open și turneul de la Lyon, și a disputat o altă finală de Grand Slam, la Roland Garros, pierdută în fața polonezei Iga Swiatek, scor 4-6, 1-6. Celelalte sportive nominaliztae de WTA la titlul de jucătoarea anului au fost Simona Halep, Viktoria Azarenka din Belarus, japoneza Naomi Osaka, Arina Sabalenka din Belarus și poloneza Iga Swiatek. Cea mai bună echipă de dublu a fost desemnată perechea Kristina Mladenovic (Franța) / Timea Babos (Ungaria), câștigătoare la Australian Open și Roland Garros.La secțiunea „Revenirea anului”, la care a fost nominalizată și Patricia Țig, a fost desemnată câștigătoare Viktoria Azarenka.Jucătoarea cu cel mai semnificativ progres a fost aleasă poloneza Iga Swiatek, iar la debutul anului s-a impus Nadia Podoroska din Argentina. Premiile au fost decise prin voturile reprezentanților mass-media.

*Finala turneului de la Doha, dintre Simona Halep și Elena Rîbakina din Kazahstan, a fost desemnată de ancheta WTA drept partida anului anului 2020. Halep s-a impus, la 22 februarie, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6, și a cucerit trofeul cu numărul 20 din carieră. Finala de la Doha a reușit să devanseze alte întâlniri disputate din acest an, între Venus ți Serena Williams, la Lexington, Arina Sabalenka și Coco Gauff, la Ostrava, Naomi Osaka și Anett Kontaveit, la Cincinnati/New York.

Două victorii din trei la Doha

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse s-au calificat,ieri, în turul al doilea al turneului ITF de la Dubai, cu premii totale de 100.000 de dolari. Sorana Cîrstea, locul 86 WTA, a învins-o, în prima manșă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe rusoaica Anna Blinkova (60 WTA), după un meci de 90 de minute. În optimi, Cîrstea va evolua cu italianca Elisabetta Cocciaretto (134) care a dispus cu 5-7, 6-2,7-5 de compatrioata ei, Jasmin Paolini (96). Gabriela Ruse (177 WTA) a trecut, în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-7, 6-1, de slovena Kaja Juvan (104 WTA), după două ore și 42 de minute de joc. Ruse va evolua în următorul tur cu principala favorită, franțuzoaica Kristina Mladenovic (49), care a trecut de poloneza Magdalena Frech (156) cu 6-4,7-5.În schimb, Jaqueline Cristian (175) a fost învinsă, cu scorul de 1-6, 3-6 de Danka Kovinic din Muntenegru, locul 77 WTA, după o partidă de 80 de minute.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.