Sport

Sofia cea isteață și Novak cel voinic

Ziarul de Vrancea
1 feb 2020 1213 vizualizări

Tânăra Kenin și puternicul Djokovic au câștigat turneele de Grand Slam din Australia * la junioare, s-a impus o minune de 14 ani din Andorra

*Jucătoarea americană născută la Moscova Sofia Kenin (15 WTA) a câștigat Australian Open, primul turneu de Grand Slam din carieră, la 21 de ani și la a treia prezență pe tabloul principal. Ea a învins-o, sâmbătă, în finală, cu 4-6, 6-2, 6-2, pe spaniola Garbiñe Muguruza, locul 32 WTA. Finala a durat două ore și trei minute. Muguruza a jucat la fel de bine ca și în semifinala în care a eliminat-o pe Simona Halep, însă numai în primul set. Spre deosebire de semifinală, Garbiñe a avut în față o jucătoare care nu a avut ce pierde. A atacat cu dezinvoltură și a surprins-o pe iberică. Muguruza a început să joace la risc, dar nu i-a mers ca în meciul cu Halep. A servit în stil Șarapova (puternic și pe a doua minge) și a greșit mult. A reușit nouă ași dar a comis opt duble greșeli, patru dintre ele în momente mai importante ale meciului, inclusiv la mingea finală de turneu. Astfel, Kenin, care nu a trecut niciodată de optimi la un turneu de Grand Slam, a reușit să-și facă jocul și a devenit cea mai tânără laureată a turneului de la Melbourne, după rusoaica Maria Șarapova, câștigătoarea Australian Open în 2008, la 20 de ani și 283 de zile. Astăzi, Sofia va urca pe locul 7 în clasamentul WTA, urmând să o depășească pe compatrioata sa Serena Williams. Ea este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite care intră în Top 10 WTA, după Serena Williams, în aprilie 1999.

*Finala de simplu masculin, disputată ieri, a fost câștigată pentru a opta oară de Novak Djokovic.”Nole” l-a învins în finală pe austriacul Dominic Thiem (5 ATP), scor 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4, după patru ore de joc. Dominic Thiem a condus cu 2-1 la seturi, a avut la un moment dat șase game-uri la rând câștigate și a arătat că are armele necesare pentru a-l învinge pe Novak Djokovic. Campionul de la Australian Open a rămas însă același ca anul trecut. Sârbul a profitat de o dublă greșeală a austriacului la 4-3 în setul al patrulea, a făcut break, și-a recăpătat încrederea și a reușit să întoarcă soarta partidei. În urma acestei victorii, Novak Djokovici va urca pe prima poziție ATP, în locul lui Rafael Nadal. Dominic Thiem a fost atât de aproape de prima victorie de Grand Slam acarierei, dar s-a ales doar cu o altă finală pierdută. Precedentele două au fost la Roland Garros și a fost învins de fiecare dată de Rafael Nadal, regele zgurii pariziene.

Finalele de dublu: Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franța) – Hsieh Su Wei/ Barbora Strycova 6-2, 6-1 – feminin; Barbora Krejcikova / Nikola Mektic (Cehia/Croația) -Bethanie Mattek-Sands / Jamie Murray (SUA / Marea Britanie) 5-7, 6-4, 10-1 – mixt; Rajeev Ram / Joe Salisbury (SUA / Marea Britanie) – Max Purcell / Luke Saville (Australia) 6-4, 6-2-masculin.

În fine, nu putem neglija o performanță neșteptată realizată în proba de simplu a junioarelor. Micuțul principat din Pirinei, Andorra, a dat câștigătoarea, în persoana uimitoarei sportive de 14 ani, Victoria Jimenez Kasintseva. Victoria s-a născut chiar la Andorra la Vella, din tată catalan și mamă rusoaică, are și cetățenie spaniolă, însă a optat să reprezinte Andorra. În finală, ea a dispus cu 5-7, 6-2, 6-2 de poloneza Weronika Baszak. În finala băieților, s-au confruntat doi francezi: Harold Mayot l-a învins pe Arthur Cazaux, scor 6-4, 6-1

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.