Sport

Simona Halep a intrat în priză

Ziarul de Vrancea
11 aug 2018 543 vizualizări

Românca s-a calificat în finala Rogers Cup, după ce s-a distrat cu Garcia și Barty

Susținând patru meciuri în 48 de ore din motive atmosferice și nu numai, Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Montreal, dotat cu Roger Cup. După coșmarul cu Anastasia Pavliucenkova și “distracția” cu Venus Williams, liderul mondial și-a arătat clasa în sfertul de finală cu extrem de valoroasa Caroline Garcia (6 WTA), pe care a învins-o cu 7-5, 6-1. Ea a reușit unul dintre cele mai bune meciuri din acest an. Primul set a fost ceva mai dificil și, după un schimb de break-uri la start, s-a mers cu serviciul până la 5-5, când Simona a schimbat marcazul și și-a adjudecat setul. De la 1-1 în setul secund, Simona a pus stăpânire pe joc și a făcut spectacol cu  loburi, mingi scurte ajunse și returnate imparabil, unghiuri incredibile ale loviturilor, mingi puse pe linii și... 6-1, după o oră și 29 minute de la start.

În semifinale, cu australianca Ashleigh Barty, o premieră pentru Simona Halep, românca s-a descurcat și mai repede: 6-4, 6-1 în 70 de minute. Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului canadian, pe care a și câștigat-o în 2016. Cu un an înainte, a abandonat în decisivul finalei cu elvețianca Belinda Bencic, iar anul trecut a fost eliminată, la Toronto, în semifinale de ucraineanca Elina Svitolina. Aceasta, care a ajuns în semifinală și prin ghinionul Mihaelei Buzărnescu, nu a mai ajuns la Simona, fiind învinsă în semifinale de americanca Sloane Stephens (3 WTA), cu un dublu 3-6.

* Horia Tecău a revenit în circuitul ATP  după patru luni de absență forțată cu o victorie ușoară în optimile turneului de Masters Series de la Toronto iar în sferturi, el și partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer au trecut pe lângă o victorie excelentă în fața cuplului cotat în prezent ca fiind cel mai bun din lume. Horia și Juuls au condus cu 7-6, 5-3 perechea Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croația), însă la acest scor au scăpat patru game-uri consecutive, iar în super-tiebreak au cedat cu 6-10. Vedeta “Rogers Cup” în variană masculină s-a numit tânărul gres Stephanos Tsitsipas (27 WTA), care i-a înșirat ca pe mărgele pe Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev și Kevin Anderson. În meciul din sferturi, grecul a câștigat după două ore și jumătate pe “Sascha” Zverevm  scor 3-6, 7-6, 6-4 (două ore și 51 de minute) , salvând două mingi de meci în tiebreak-ul setului al doilea  pe care l-au câștigat cu 13-11. Apoi a urmat la rând al patrulea jucător de Top 10, sud-africanul Anderson, câștigat și acesta greu, scor 6-7, 6-4, 7-6 după un tiebreak decisiv în care Tsitsipas a irosit două mingi de meci și Kevin, una. Aseară, Stephanos a avut marea provocare, finala cu Rafa Nadal, care a trecut cu 2-6, 6-4, 6-4 de croatul Marin Cilic și cu 7-6, 6-4 în semifinală, cu rusul Karen Hacianov.

* Săptămâna viitoare, tenisul de superclasă se mută în Ohio, la Cincinnati, unde se dispută “Western and Southern Open”, Masters 1000 la masculin și Premier 5 la fete. În turneul WTA, în absența Mihaelei Buzărnescu, singurele acceptate direct sunt Simona Halep și Irina Begu, care se vor putea înfrunta în turul II, dacă Irina trece de prima adversară sosită de calificări. Un alt duel românesc a avut loc în calificări, între Ana Bogdan și Monica Niculescu. Ana a câștigat primul set cu 6-2, iar la scorul de 4-1 pentru Monica în setul al doilea ploaia a întreupt meciul. La reluare, Ana s-a arătat mai proaspătă și a întors rezultatul setului al doilea la 7-5. Sorana Cîrstea a învins-o pe americanca Vania King (902 WTA) cu 2-6, 6-2, 6-3. În ultimul tur de calificări, Ana Bogdan a picat cu croata Donna Vekic (37 WTA), iar Sorana cu jucătoarea australiană de origine croată, Ajla Tomljanovic (60 WTA). Marius Copil a debutat cu succes în calificările turneului masculin, învingându-l pe britanicul Cameron Norrie (67 ATP) cu 6-4, 3-6, 6-3 și are un adversar mai ușor în turul decisiv, americanul cu wild card Jeffrey Wolf (508).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.