Sport

Sfinxul din Saint-Etienne a amuțit

Ziarul de Vrancea
27 apr 2020 878 vizualizări

Robert Herbin, cel care a condus echipa franceză în finala CCE din 1976 a încetat din viață

Robert Herbin, antrenorul emblematic al echipei de fotbal AS Saint-Etienne, a încetat din viață la vârsta de 81 ani, a anunțat președintele clubului francez, Roland Romeyer. Herbin a fost internat în data de 25 aprilie într-un spital din Saint-Etienne, după ce a acuzat serioase insuficiențe cardiace și pulmonare, fără legătură cu epidemia de coronavirus. Supranumit „Sfinxul”, pentru capacitatea sa de a-și ține sub control emoțiile, Robert Herbin a condus-o pe AS Saint-Etienne timp de 14 sezoane, în perioadele 1972-1983 și 1987-1990. El a cucerit în total nouă titluri de campion al Franței cu gruparea din Saint-Etienne, cinci ca jucător și patru ca antrenor, fiind de șase ori câștigător al Cupei Franței (de trei ori ca jucător și de alte trei ca antrenor). Sub conducerea sa, „verzii” au disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1976, pierdută la Cardiff în fața formației germane Bayern Munchen.

Ca jucător, el a evoluat mai întâi ca mijlocaș și apoi pe postul de fundaș, îmbrăcând de 23 de ori tricoul selecționatei Franței, cu care a participat la Cupa Mondială din 1966, găzduită de Anglia.

Robert Herbin a antrenat, de asemenea, cu mai puțin succes, echipele Olympique Lyon (1983-1985), Al Nasr Riad (1985-1986), RC Strasbourg (1986-1987) și Red Star (1991-1995).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.