Sport

Sferturi interzise cardiacilor

Ziarul de Vrancea
28 ian 2021 929 vizualizări

Danemarca a eliminat țara gazdă după două reprize de prelungiri și aruncări de departajare, iar Franța a tremurat înainte de a învinge Ungaria * Spania și Suedia completează tabloul semifinalelor Campionatului Mondial de handbal masculin

Miercuri s-au disputat cele patru partide din sferturile de finală ale CM de handbal masculin, iar rezultatele au stabilit semifinalistele, care se vor confrunta vineri, pentru un loc în finală. Toate provin din Europa. Selecționata Danemarcei, campioană mondială în 2017 și olimpică în 2016, au avut nevoie de două reprize de prelungiri și de aruncări de la 7 metri pentru a obține calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt, miercuri, după un meci epic cu echipa țării gazdă. Cele două echipe au fost la egalitate, 28-28, după cele 60 de minute regulamentare, 34-34 după prima perioadă de prelungiri și 35-35 după a doua, danezii reușind să se impună cu 4-3 la aruncările de la 7 metri. Gazdele au condus cu 28-27 în ultimul minut, dar Magnus Landin a reușit egalarea când mai erau 30 de secunde de joc. Danemarca a crezut că a obținut victoria cu 34-33, la finalul primei perioade a prelungirilor, dar după consultarea video arbitrii au apreciat că Mikkel Hansen a aruncat mingea în loc să o pună la podea, pentru joc pasiv, cu două secunde rămase de jucat. Jucătorul echipei PSG a primit cartonaș roșu, iar Mohammad Sanad a transformat aruncarea de la 7 metri primită de egipteni. Gazdele au fost în avantaj, 35-34, dar a fost rândul danezilor să egaleze in extremis, prin Magnus Landin, de la 7 metri. La aruncările de la 7 metri, danezii au ratat o singură dată, iar Lasse Svan a marcat golul care a calificat Danemarca în semifinale.

În penultimul act, Danemarca va înfrunta Spania, care a învins Norvegia cu 31-26, după o primă repriză dominată de iberici (21-15), în condițiile absenței de la scandinavi a lui Sander Sagosen (accidentat), considerat cel mai bun jucător din lume. Și Franța a câștigat greu în fața Ungariei, „Les Bleus” (șase titluri mondiale) fiind conduși cu 1-7 și 3-9 în prima repriză. Franța a revenit treptat și cu trei minute înainte de final conducea la o diferență de trei goluri, dar a fost egalată, 30-30, reușind să câștige după prelungiri, cu 35-32. În celălalt sfert de finală, Suedia a surclasat Qatarul cu 35-23.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.