Sport

Serena, de ce nu l-ai ascultat pe Țiriac?

Ziarul de Vrancea
16 feb 2021 815 vizualizări

Deși nu a evoluat slab, Simona Halep a pierdut cu 3-6, 3-6 meciul cu americanca de 39 de ani în sferturile de finală ale Australian Open *rusul Aslan Karațev, debutant la un turneu major, l-a învins pe Grigor Dimitrov și joacă semifinala cu Djokovic *sfert de finală Begu-Andreescu la „Phillip Island Trophy”

*Simona Halep a fost învinsă, ieri, cu scorul de 3-6, 3-6, de Serena Williams (11 WTA) în sferturile de finală ale Australian Open. Simona Halep ar putea pierde locul 2 mondial după ce a ratat calificarea în semifinalele Australian Open. Ea poate fi întrecută în clasamentul WTA de japoneza Naomi Osaka, dacă actuala ocupantă a locului 3 WTA câștigă trofeul. Simona Halep a început pasiv meciul cu Williams, cedând inițiativa adversarei. Sportiva de 29 de ani a fost prea preocupată să nu greșească, să returneze mingea în teren și nu și-a asumat responsabilitatea de a finaliza punctele cu lovituri câștigătoare. Cu același serviciu al doilea penalizabil, Simona Halep a mizat mult pe erorile de rever al rivalei, care au fost destule, dar nu decisive, a eșuat în a lungi punctele și i-a provocat prea puține probleme Serenei Williams. În setul al doilea, Halep a fost mai agresivă și a pus mai multă incisivitate în jocul ei, cu mingi mai lungi și mai bine plasate. Însă Williams s-a clătinat, dar nu s-a prăbușit. Ea a ieșit cu bine dintr-un început de set secund complicat și a fost de neoprit în a-și continua drumul către semifinală.

Serena Williams a condus cu 2-0, după un break în game-ul secund, dar, rispind câteva puncte ușoare, americanca și-a cedat serviciul în jocul următor. La 2-3, pe serviciu,românca a ratat două ocazii de a egala iar Serena s-a desprins la 4-2, avantaj decisiv în economia setului. Simona Halep a reușit să câștige un alt gamelung, în debutul setului secund, apoi a obținut break-ul, dar și-a pierdut imediat serviciul. Seria de break-uri a continuat până la 3-2, când Williams a egalat. În jocul al șaptelea, Halep a salvat cinci mingi de break, între care un 0-40, înainte de a-și pierde din nou serviciul. După ce a condus cu 3-1, jucătoarea română nu a mai reușit nimic pe tabelă și Williams a încheiat meciul cu un alt 6-3. Anterior, Williams conducea cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparținându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. Serena Williams va evolua în semifinale cu japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3. „ În cealaltă partidă disputată ieri, Naomi Osaka (3 WTA) a dispus cu 6-2, 6-2 de taiwaneza Hsieh Su Wei (71). Japoneza de 23 de ani a ajuns pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne și a patra oară în carieră la un turneu major, după un meci care a durat 66 de minute. De fiecare dată când a jucat în sferturi la un turneu de GS, Naomi Osaka a câștigat competiția. Astăzi se dispută, în cadrul sferturilor de finală partidele Ashleigh Barty (Australia) – Karolina Muchova (Cehia) și Jennifer Brady (SUA) - Jessica Pegula (SUA).

*Senzația turneului masculin este rusul Aslan Karațev (114 ATP,27 de ani), care a devenit primul tenisman din istoria turneelor de Grand Slam care ajunge la debutul pe tabloul principal, până în semifinale. Ultima ispravă a rezervei echipei de ATP Cup a Rusiei este victoria cu 2-6, 6-4 6-1, 6-2 în fața bulgarului Grigor Dimitrov (21) dar victoria sa a fost facilitată de starea jucătorului bulgar care a acuzat dureri puternice în zona pelviană de la mijlocul setului al treilea Karațev va juca semifinala cu liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, care a trecut cu scorul de 6-7, 6-3, 6-4, 7-6 de germanul Alexander Zverev (7 ATP), Ultimele sferturi se joacă astăzi: Andrei Rublev (Rusia) – Daniil Medvedev (Rusia) și Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Rafael Nadal (Spania).

*Irina Begu (74 WTA) s-a calificat,ieri, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Phillip Island Trophy. Ea a învins cu 6-7, 6-1, 6-2 o jucătoare valoroasă, chinezoaica Wang Qiang Wang (34 WTA) după un meci de două ore și un sfert. În faza următoare, românca va evolua cu Bianca Andreescu (Canada, 9 WTA),calificată în sferturi prin abandonul jucătoarei Zarina Dias din Kazahstan. Într-un alt meci din optimi, Patricia Țig (56 WTA), s-a retras de pe teren la meciul cu Jil Teichmann (58) la scorul de 6-3, 3-3 pentru sportiva elvețiană. Alte rezultate: Rebecca Peterson (Suedia) – Olivia Gadecki (Canada) 7-5, 6-3; Petra Martic (Croația) – Kimberley Birrell (Australia) 6-1, 6-3; Marie Bouzkova (Cehia) – Gabriella da Silva (Australia) 6-1, 6-4; Danielle Collins (SUA) – Misaki Doi (Japonia) 6-4,6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 2-6, 6-1, 6-4.

La dublu, perechea românească Andreea Mitu / Raluca Olaru a fost eliminată, scor 6-7, 6-7 de echipa rusă Anna Blinkova / Anastasia Potapova, iar Monica Niculescu și chinezoaica Yang Zhaoxuan au fost învinse de perechea Francesca Jones / Nadia Podoroska (Marea Britanie / Argentina), scor 4-6, 6-4, 8-10.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.