Sport

Scurt circuit în setul decisiv

Ziarul de Vrancea
20 aug 2018 539 vizualizări

Simona Halep a fost învinsă de Kiki Bertens în finala de la Cincinnati, după ce a ratat o minge de meci

Simona Halep a ratat, duminică seara, dubla în premieră Rogers Cup – Cincinnati. Ea a pierdut finala cu olandeza Kiki Bertens (17 WTA(, cu 6-2, 2-6, 6-7, după ce a irosit o minge de meci în tie-break-ul setului secund, la 6-5. Cu toate acestea, Simona și-a demonstrat din nou constanța în evoluții din acest an, care a adus-o pe primul loc în clasamentul WTA, cu un avans de 2.086 de puncte. Cei care de câțiva ani încoace tot spun că poziția ei în tenisul mondial este conjuncturală, au o temă serioasă de meditație.

Simona Halep a jucat aproape perfect în primul set, a alergat-o mereu pe Kiki, ajutată fiind de un prim serviciu de invidiat (90%). Simona Halep a început meciul cu break, consolidat și păstrat foarte bine cu serviciul până la 4-2, când a mai obținut un break. În game-ul următor a avut de-a face cu prima situația de a-și pierde serviciul, dar a anulat-o și apoi a luat setul, cu 6-2, în 30 de minute. Din păcate, Simona Halep nu a putut menține acest joc, iar nivelul evoluției ei a scăzut odată cu trecerea timpului, la fel resursele fizice, mare parte folosite în cele nouă meciuri anterioare jucate într-o săptămână și jumătate. Românca a avut totuși puterea să revină de la 1-4 în setul secund, când l-a chemat pe Darren Cahill, care i-a transmis că nu mai are răbdarea din primul set și nici serviciul.  Simona  a recuperat apoi cele trei game-uri diferență și a avut o minge de 5-4, una de break, anulată de olandeză. A venit rândul acesteia să aibă minge de set și să nu o fructifice. Setul a ajuns în tie-break, cu o desfășurare dramatică. Bertens a condus cu 5-3, Halep a întors scorul și a avut minge de meci la 6-5, dar Bertens a servit din nou foarte bine și a luat setul cu 7-6 (8-6 în tie-break), după o oră și 26 de minute de joc. Kiki Bertens a început cu break decisivul, dar și-a pierdut apoi serviciul. În continuare, ea nu am mai cedat decât un ghem, la 5-1, și s-a impus cu 6-2, după două ore și cinci minute de joc. Kiki Bertens, în vârstă de 26 de ani (ca Simona) și 1,82 metri înălțime, a jucat a opta finală din carieră, obținând al șaselea trofeu din palmares, cel mai valoros.

Simona Halep a declarat, după ce a pierdut finala turneului de la Cincinnati, că a fost obosită în timpul acestei săptămâni.  "E a treia oară când vorbesc din aceeași poziție, am pierdut finala de trei ori, dar poate în viitor voi putea câștiga o dată acest turneu, deoarece îmi place să joc aici. Am fost un pic obosită în timpul acestei săptămâni, dar a fost plăcere să vin și să joc în fața voastră. Vă mulțumesc! Vreau să o felicit pe Kiki, ai jucat minunat, meriți acest trofeu. Ai fost fantastică azi și îți doresc tot ce e mai bun pentru viitor. A fost o săptămână bună și sper să ne vedem anul viitor. Mulțumesc echipei mele pentru susținere, nu a fost perfect astăzi, dar cu siguranță avem multe înainte", a declarat Halep, la festivitatea de premiere.

La rândul ei, Bertens a declarat că speră să mai joace multe astfel de meciuri cu Simona Halep. "Simona, este un an incredibil pentru tine să fii numărul 1, îmi pare rău pentru astăzi, dar sper că vom juca multe astfel de meciuri în viitor", a afirmat Kiki.

* Turneul masculin a fost câștigat de sârbul Novak Djokovic, care l-a învins pe vechiul său rival, Roger Federer, cu 6-4, 6-4. El s-a impus pentru prima oară în carieră turneul de 1.000 de puncte de la Cincinnati, după a șasea finală disputată. Djokovic s-a impus după o oră și 24 de minute și are acum în palmares cel puțin câte o victorie la fiecare turneu Masters 1.000, un record. A fost al 31-lea succes în carieră la astfel de turneu, doar spaniolul Rafael Nadal având mai multe, 33. Sârbul a câștigat al 70-lea trofeu duminică.  În acest moment, Djokovic are cel mai complet palmares dintre tenismeni, cu succese la toate turneele de grand slam și la toate cele de Masters 1.000. Lui Nadal îi lipsesc titlurile la Miami și Paris, iar lui Federer cele de la Roma și Monte Carlo.

* După Cincinnati, jucătoarele s-au mutat la “Connecticut Open” turneu de categoria Premier. Ana Bogdan a izbutit calificarea pe tabloul feminin și, totodată, șansa de a se întâlni cu Simona Halep în turul II. Ana a învins-o cu 7-6, 6-3, după un meci de aproape două ore pe suedeza Rebecca Peterson. În schimb, în primul tur, Irina Begu continuă să fie de nerecunoscut, ea fiind învinsă în numai 67 de minute, de australianca Daria Gavrilova (23 WTA).

 

La dublu, perechea Raluca Olaru/Darija Jurak (România/Croația) a învins echipa Dalila Jakupovici/Renata Voracova (Serbia/Cehia), cu scorul de 6-7, 7-6, 10-8, în turul I al turneului de categorie Premier de la New Haven. Pe tabloul de dublu al Connecticut Open este înscrisă și perechea Irina Begu/Monica Niculescu, cap de serie numărul 4. Româncele vor da piept în turul I cu echipa Nadiia Kicenok/Anastasia Rodionova (Ucraina/Australia).

Clasamentele tenisului

Top 10 WTA: 1 (1). Simona Halep (România) – 8.062 p; 2 (2). Caroline Wozniacki (Danemarca) – 5.975 p; 3 (3). Sloane Stephens (SUA) – 5.482; 4 (4). Angelique Kerber (Germania) – 5.305 p; 5 (6). Petra Kvitova (Cehia) – 4.840 p; 6 (5). Caroline Garcia – 4.725 p; 7(7). Elina Svitolina (Ucraina) – 4.455 p; 8 (8). Karolina Pliskova (Cehia) – 4.105 p; 9 (10). Julia Görges (Germania) – 3.815 p; 10 (-). Jelena Ostapenko (Letonia) – 3.787 p. Pozțiile celorlalte jucătoare române din Top 200: Mihaela Buzărnescu – 20 (20); Sorana Cîrstea 52 (52); Irina Begu – 58 (55); Monica Niculescu – 61 (62); Ana Bogdan – 74 (78); Irina Bara – 140 (139); Alexandra Dulgheru – 141 (148). La dublu: Irina Begu – 26 (24); Mihaela Buzărnescu – 29 (29); Monica Niculescu – 44 (33); Raluca Olaru – 52 (49); Sorana Cîrstea –66 (66); Irina Bara – 69 (69).

 

Top 10 ATP: 1 (1). Rafael Nadal (Spania) – 10.040 p; 2 (2). Roger Federer (Elveția) – 7.080 p; 3(3). Juan Martin del Potro (Argentina) – 7.080 p; 4 (4). Alexander Zverev (Germania) – 4.845 p; 5 (6). Kevin Anderson (Africa de Sud) – 4.615 p; 6(10). Novak Djokovic (Serbia) – 4.445 p;  7(7). Marin Cilic (Croația) – 4.445 p; 8 (5). Grigor Dimitrov (Bulgaria) – 4.700 p; 9 (8). Dominic Thiem (Austria) – 3.485 p; 10 (-). David Goffin (Belgia) – 3.435 p.. Jucătorii români din top 200: Marius Copil – 82 (92). La dublu: Horia Tecău – 15 (16).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.