Sport

Scandal internațional cu un baschetbalist reținut pe Otopeni

Ziarul de Vrancea
21 mai 2017 781 vizualizări

România a respectat decizia Turciei, care a anulat pașaportul baschetbalistului Enes Kanter, astfel încât nu a putut permite accesul acestuia pe teritoriul țării, a declarat ieri ministrul român de Externe Teodor Meleșcanu

România nu putea proceda astfel, iar Ministerul de Externe nu poate comenta incidentul, a adăugat șeful diplomației române, aflat la summitul Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, desfășurat la Istanbul.

Baschetbalistul turc Enes Kanter, jucător în NBA la Oklahoma City Thunder, nu a putut intra în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat pașaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunțat pe Twitter că a fost oprit de Poliție pe Aeroportul Otopeni să intre în România. Pivotul echipei din NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, a fost invitat să participe București, la câteva evenimente de promovare a baschetului, dar și la un festival multicultural, care era programat chiar sâmbătă, de ziua de naștere a jucătorului. Kanter a sosit la București cu o cursă de la Frankfurt, în jurul orei 14.45, dar a fost oprit să între în țară, Poliția informându-l că documentele sale de călătorie nu ar fi valabile. El a plecat spre SUA, după circa patru ore petrecute pe Otopeni, au anunțat organizatorii unui eveniment la care jucătorul urma să participe în București.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.