Sport

S-au tăiat după Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
20 sep 2021 640 vizualizări

Filip Jianu și Marius Copil au fost eliminați din primul tur al Trofeului Țiriac-Năstase * tricolorii vor juca în Cupa Davis un baraj cu Ucraina, Peru sau Norvegia

Jucătorul român Dragos Mădăraș, care reprezintă Suedia în circuitele ATP și ITF, s-a calificat în turul al doilea al Trofeului Țiriac-Năstase, un turneu challenger care are loc la București, cu premii totale de 44.000 de euro. Tenismanul de pe locul 437 ATP, venit din calificări, l-a învins, luni, în prima manșă, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Filip Jianu (324) după un meci care a durat o oră și 33 de minute. Mădăraș va evolua în optimi cu cehul Jiri Lehecka (195 ATP).Într-un alt meci din turul I, Nicolae Frunză (650) a fost învins, cu scorul de 6-7, 4-6, de cehul Filip Horansky (204 ATP). Până și Marius Copil (248), eroul pozitiv al întâlnirii de Cupa Davis cu Portugalia, s-a înclinat în fața cehului Vit Koprica (199), scor 4-6, 4-6. Calificat în turul secund este Nicholas Ionel (474), care a trecut cu 7-6, 6-1 de un alt român, Ștefan Paloși (654).Ionel va juca în turul secund cu rusul Timur Gabașvili (273), care l-a învins, scor 7-5, 6-4 pe cehul Zdenek Kolar (149), favoritul nr. 4. Un alt jucător cunoscut, basarabeanul Radu Albot (104) a trecut de croatul Nino Serdarusic cu 6-2, 7-5, iar în optimi îl va întâlni pe italianul Riccardo Bonadio.

* România ocupă locul 40 în clasamentul mondial al Cupei Davis, cu o urcare de două poziții după ce, weekend-ul trecut, a învins, cu 3-1, la Cluj reprezentativa Portugaliei, în play-off-ul Grupei Mondiale I. După acest succes, România va evolua, în perioada 26-28 noiembrie, într-un baraj al Grupei Mondiale I, ale cărei învingătoare vor juca ulterior în calificările pentru turneul final al Grupei Mondiale, ediția 2022. Adversara tricolorilor din baraj va fi aleasă după o tragere la sorți, programată astăzi, dintre Ucraina (locul 33), Peru (locul 35) și Norvegia (locul 43). Dintre cele 12 echipe care au câștigat întâlnirile din 17-19 septembrie, Argentina, Brazilia, Belgia, Finlanda, Japonia, Coreea de Sud, Olanda și Slovacia vor juca direct în calificările pentru turneul final. În 2022, finalele Cupei Davis vor fi un turneu la care vor participa 16 echipe (față de 18 acum), iar finalistele de anul acesta vor fi acceptate direct.. Cele două echipe care vor fi învinse în barajul la care va participa și România vor evolua anul viitor în play-off-ul Grupei Mondiale I, alături de celelalte 12 formații eliminate weekend-ul trecut și de două reprezentative care vor promova barajul Grupei Mondiale II. Ediția din acest an a Davis Cup Finals, un turneu cu șase grupe a câte trei echipe, va avea loc între 25 noiembrie și 5 decembrie, la Torino (două grupe), Innsbruck (două grupe) și Madrid (două gruple și fazele eliminatorii). 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.