Sport

S-a terminat!

Ziarul de Vrancea
11 dec 2017 847 vizualizări

Echipa de handbal feminin a României a fost învinsă într-un final neverosimil de către Cehia, scor 27-28, printr-un gol marcat în ultima secundă * tricolorele s-au bazat exclusiv pe Cristina Neagu, au suferit zece eliminări temporare și au avut poarta vulnerabilă

Incredibil, dar cât se poate de adevărat. Naționala de handbal feminin a României a ratat, ieri, la Leipzig, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, fiind învinsă în optimi de modesta reprezentativă a  Cehiei, cu scorul de 27-28 (17-14). Echipa României a condus în cvasi permanență, singura dată când cehoaicele au intrat în avantaj a fost în min. 58, scor 25-26. Până atunci, echipa României a arătat că stă într-o singură jucătoare, Cristina Neagu, care a marcat 13 goluri, un record pentru ea la marile competiții, celelalte jucătoare ezitând mereu să-și asume aruncarea la poartă. Echipa României a jucat crispată, ceea ce a determinat un număr mare de eliminări (zece!). De asemenea, tinerele jucătoare din poarta naționalei, Iulia Dumanska și Denisa Dedu sunt încă departe de vremurile când Paula Ungureanu încuia poarta naționalei, ca să nu mai vorbim de legendara Luminița Huțupan. Partida nu părea să pună probleme fetelor lui Ambros Martin: început echilibrat, apoi desprindere lentă a româncelor, până la avantajul de trei goluri de la pauză, care multora li s-a părut prea mic. Și după pauză, Cristina a făcut totul, nu numai goluri, ci și pase decisive, ba chiar în final a fost nevoită să joace și în apărare din cauza dublelor eliminări. Echipa antrenată de Jan Basny s-a apropiat metodic până la acel final neverosimil. Cu zece secunde înainte de final, Valentina Ardean a fost eliminată, antrenorul ceh a cerut time-out și a scos portarul încercând o superioritate mărită, iar în ultima secundă s-a produs fatalitatea. Se pare că jucătoarea numărul 1 a lumii, Cristina Neagu a avut dreptate. Cel mai greu meci a fost cel din optimi. Iar antrenorul spaniol are de lucru, pentru că au rămas destule jucătoare bune pe dinafară. Pentru România au marcat Cristina Neagu 13 goluri, Melinda Geiger 4, Eliza Buceschi 3, Ana-Maria Dragut 2, Aneta Udriștioiu 2, Crina Pintea 2, Valentina Ardean 1. 

Rezultatele din optimi: Franța – Ungaria 29-26 (14-11); Muntenegru – Serbia 31-29 (14-9); Suedia – Slovenia 33-21 (18-12); Danemarca – Germania 21-17 (11-7). Primele două sferturi de finală sunt Franța – Muntenegru și Danemarca – Suedia. Ieri, într-o altă partidă din optimi, Rusia a învins Coreea de Sud cu 36-35  (16-13, 14-17).

Meciuri de clasament (Cupa Președintelui): Polonia – Angola 34-33; Brazilia – Camerun 28-26; Angola – Camerun 33-23; Polonia – Brazilia 29-27 (locurile 17-20); Paraguay – Argentina 28-25; China – Tunisia 32-31; Argentina – Tunisia 29-19; Paraguay – China 23-21 (locurile 21-24). Clasament: 17. Polonia;  18. Brazilia; 19.Angola; 20. Camerun; 21. Paraguay; 22. China; 23. Argentina; 24. Tunisia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.