Sport

S-a schimbat roata

Ziarul de Vrancea
16 feb 2019 591 vizualizări

După meciurile cu aspect de thriller cu Julia Görges și Elina Svitolina, Simona Halep a pierdut finala turneului de categorie Premier de la Doha, scor 6-3, 4-6, 3-6 în fața jucătoarei belgiene Elise Mertens

Qatar Open este pentru Simona Halep turneul meciurilor simple care devin complicate. Pe de o parte, Halep ezită să-și “lichideze” adversarele atunci când le are la mână, pentru că evoluția ei este fluctuantă, iar pe de altă parte, nici rivalele nu sunt dispuse să cedeze nimic fără luptă. Așa a fost la Doha, când, la început, Elise Mertens a fost copleșită de jocul Simonei Halep, nereușind niciun punct în cinci jocuri, apoi nivelul prestației jucătoarei române a scăzut și cel al belgiencei a crescut, parcă de nicăieri, în cazul acesteia. A rezultat un nou meci epic, dar pierdut de data aceasta de Simona, care a luptat, dar a fost epuizată fizic și psihic după dificila săptămână avută în Qatar. Jucătoare cu talie, Elise Mertens (1,79 m), lovește destul de tare, caută marginile terenului dar precizia ei, în primul set, a fost la cote scăzute. Bombardamentul așteptat a venit din cealaltă parte a fileului, de la fostul lider WTA, care are numai 1,68 metri/ Mertens a fost redusă la defensivă de o jucătoare cu mare poftă de joc. Aflată mai mult la respingere, jucătoarea de 23 de ani s-a mărginit să dea mingile înapoi, să le înalțe, în speranța unor greșeli ale rivalei. Iar Halep, cu jocul ei mixt, cu lovituri spectaculoase și erori din poziții favorabile, a ținut-o pe belgiancă prezentă pe tabelă, dar și-a făcut și punctele câștigătoare. În setul al doilea, Elise Mertens a servit mult mai bine, s-a apărat mai atent, a fost mai activă, mai precisă, fără a-și dori să-și asume responsabilitatea de a puncta. Belgianca a fost totuși mai ofensivă și a echilibrat astfel întâlnirea. Această schimbare a încurcat-o pe Halep, care s-a văzut întinsă mai mult, obligată să joace mai mult și, pierzându-și răbdarea, a greșit mai mult.

Simona Halep a avut 2-0 în setul al doilea înainte ca belgianca să reușească un rebreak. La 2-1, aceasta din urmă a cerut un time out medical, pentru probleme la spate, a mers la vestiare, iar partida a fost întreruptă aproape zece minute. La reluare, jucătoarea belgiană și-a fructificat serviciul și a egalat. Echilibrul s-a menținut în acest set până la 4-4, când Mertens a reușit un nou break, pe care l-a consolidat în game-ul următor, câștigând setul cu 6-4, după o oră și 29 de minute de la start. În manșa decisivă, Mertens a devenit o jucătoare complet schimbată față de setul I, o luptătoare, etalând un nivel ridicat atât fizic, cât și din punct de vedere al loviturilor. Ea a condus cu 2-0, după un break în game-ul de început și după ce a salvat trei mingi de rebreak, în jocul următor, pe propriul serviciu. Halep nu a cedat și a egalat la doi, cu două game-uri solide. Apoi. Simona a avut o minge de 3-2, a ratat-o, și Mertens s-a desprins apoi, la 4-2. A fost  desprinderea decisivă, belgianca punând capăt meciului cu 6-3, după două ore și 13 minute.

 

* La Dubai, Simona Halep va evolua direct în turul doi la turneul de la Dubai cu jucătoarea canadiană  Eugénie Bouchard (80 WTA). Aceasta a învins-o ieri cu 6-3, 6-3 pe Vera Lapko (Belarus, 60 WTA). Simona s-a întâlnit de patru ori cu “Genie”, câștigând trei partidei. Singura victorie a canadiencei a fost în semifinale la Wimbledon 2014. Pe tabloul principal la Dubai se află și Mihaela Buzărnescu (29 WTA).  care va juca în runda inaugurală cu Sofia Kenin, din SUA, locul 37 mondial.Singura jucătoare română care a trecut de primul tur de calificări, Monica Niculescu, a fost eliminată de jucătoarea din Kazahstan, Zarina Dias, scor 4-6, 4-6 după 88 de minute de joc.

* Primele rezultate de pe tabloul principal de la Dubai: Hsieh Su Wei (Taiwan) – Anastassija Sevastova (Letonia) 6-4, 6-2; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Ekaterina Makarova (Rusia) 0-6, 7-5, 6-4; Kristina Mladenovic (Franța) – Fatma Al Nabhani (Oman) 6-1, 6-1; Zheng Saisai (China) – Ajla Tomljanovic (Croația) 6-2, 4-6, 7-5; Alizé Cornet (Franța) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 6-3; Viktoria Kuzmova (Slovacia) – Bernarda Pera (SUA) 7-6, 7-6; Daria Kasatkina (Rusia) – Magdalena Frech (Polonia) 6-3, 3-6, 6-4; Lesia Țurenko (Ucraina) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-3, 2-0 ab; Belinda Bencic (Elveția) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-4, 7-6; Ivana Jorovic (Serbia) – Sara Errani (Italia) 4-6, 6-4, 6-2; Garbiñe Muguruza (Spania) – Daiana Iastremska (Ucraina) 4-6, 6-3, 6-3.

La dublu, Raluca Olaru și croata Darija Jurak au trecut în turul secund, după ce a învins cu 6-4, 7-5, perechea americană Jennifer Brady/Sabrina Santamaria. Ele vor întâlni în continuare cuplul favorit nr. 2, perechea americană Jennifer Brady/Sabrina Santamaria. Perechea româno - chineză Monica Niculescu / Han Xinyun a fost eliminată, scor 3-6, 1-6 de cuplul japonez Miyu Kato/Makoto Ninomiya

* Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au ajuns până în finala turneului de la Rotterdam. Cuplul româno olandez a învins în semifinale cu scorul de 3-6, 6-2, 10-7 perechea Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie). În ultimul act, Horia și Juls au pierdut în două tie-breakului în fața echipei Jérémy Chardy / Henri Kontinen (Franța / Finlanda). Proba de simplu a fost câștigată de francezul Gaël Monfils, care a dispus în finală, scor 6-1, 1-6, 6-2 de elvețianul  Stanislas Wawrinka. (News.ro).

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.