Sport

S-a încheiat complexul Șarapova

Ziarul de Vrancea
4 oct 2017 568 vizualizări

Simona Halep a obținut o victorie zdrobitoare la vedeta rusă cu 6-2, 6-2 și va trebui să regleze conturile în semifinală cu o altă rusoaică, Daria Kasatkina * mai este un singur loc liber la Turneul Campioanelor, pentru care se luptă Johanna Konta și Caroline Garcia

Simona Halep a reușit ieri să obțină primul succes în fața rusoaicei Mariei Șarapova (104 WTA), în cea de-a opta întâlnire cu celebra jucătoare rusă, , impunându-se cu scorul de 6-2, 6-2 și calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Beijing.  Serviciul, chiar și al doilea, a fost arma cu care Halep a "răpus-o" în premieră pe Șarapova, mai puternic, mai lung, mai aproape de linii. Doar două mingi de break (una fructificată) i-a oferit jucătoarea română rivalei, dominând-o categoric la acest capitol (11 mingi de break avute, din care a fructificat 7). Apoi Simona Halep a dat dovadă de calm și inteligență, simțindu-și adversara mai grăbită și mai lipsită de precizie ca niciodată. Halep a avut de-a face cu aceeași agresivitate feroce din partea Mariei Șarapova, dar nu s-a lăsat descumpănită, nu a încercat să atace sau să riște nejustificat. Rusoaica  a "bubuit" toate mingile, Simona a răspuns cu mult efort, cu o defensivă corectă, cu atenție la retur, punctând "chirurgical" atunci când a fost sigură de ea.  Forța și presiunea Mariei Șarapova s-au oprit în fileu sau au trecut dincolo de dimensiunile terenului și nici măcar antrenorul Sven Groeneveld nu a putut opri această "generozitate". Cu 39 de greșeli neforțate în dreptul Șarapovei (doar 6 Halep), victoria Simonei Halep a devenit mult mai ușoară (15-12 la mingi direct câștigătoare). Simona a obținut break-ul chiar în primul joc al meciului. însă apoi a servit slab - cel mai slab serviciu din această întâlnire -  și Șarapova a egalat. A urmat un nou break al româncei, consolidat cu seviciul, la 0, și încă un break. La 1-5, jucătoarea rusă și-a făcut serviciul, dar a cedat imediat setul, cu 2-6, după 33 de minute de joc. În setul secund, tot Halep a rupt echilibrul, la 1-1, și a menținut același ritm bun pe propriul serviciu. A mai cedat un joc  la 3-1, apoi a terminat setul cu același 6-2, după o oră și 12 minute de joc. Anul trecut, Halep a ajuns în optimi la China Open. Anterior, cea mai bună performanță a ei la competiția chineză a realizat-o în 2014, când a atins tot faza sferturilor de finală. A fost un meci extraordinar, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit bine și ceea cea am lucrat după US Open am putut vedea azi pe teren. Sunt foare fericită că am putut face asta. Este prima mea victorie împotriva ei și vreau să mă bucur de moment. M-am simțit ca și când aș fi jucat așa și înainte și încă pot juca așa. Acum vreau să mă bucur de ceea ce am făcut astăzi și mâine mă pot gândi la următorul meci", a declarat Halep. Simona a detaliat munca pe care a depus-o după US Open: "Am stat mai mult pe teren, m-am antrenat mai mult, am exersat serviciul mai mult. Am servit coșuri de mingi la rând."

La rândul ei, Maria Șarapova a lăudat jocul Simonei Halep: "Cred că a făcut un meci incredibil, probabil cel mai bun dintre toate partidele disputate împotriva mea. Eu nu am fost tăioasă, nu am văzut bine mingea, nu m-am mișcat  cum ar fi trebuit împotriva ei. A lovit consistent mingea, nu a comis multe erori neforțate, procentajul ei la sevriviciu a fost chiar mare. A făcut toate lucrurile cum trebuie", a declarat Șarapova.  În sferturile de finală, Simona Halep o va reîntâlni pe rusoaica Daria Kasatkina (34 WTA), care a dispus cu 4-6, 7-5, 6-2 de poloneza Agnieszka Radwanska (11), după două ore și 32 de minute de joc. Reamintim că, marțea trecută, Simona Halep a fost învinsă cu 2-6, 1-6 de către Kasatkina, în turul II la Wuhan, dar primele două întâlniri directe au fost câștigate de româncă: 6-3, 7-5 la Miami 2016 și 6-0, 7-5 la Roland Garros, în acest an. În urma abandonului timpuriu al Garbiñei Muguruza, Simona se află la două meciuri de urcarea pe primul loc în topul mondial, pentru care îi este suficientă calificarea în finala de la Beijing. Același obiectiv este și la îndemâna Karolinei Pliskova, cu care Simona se poate întâlni în semifinale. Însă jucăoarea cehă (4 WTA) are de jucat astăzi în optimi de la ora 7:30 cu cealaltă româncă rămasă în concurs, Sorana Cîrstea.

Campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, a devenit cea de-a șaptea jucătoare calificată la finala sezonului, asigurându-și prezența la Turneul Campioanelor de la Singapore. Ostapenko a învins-o, ieri, cu 6-4, 7-5, pe australianca Samantha Stosur (45 WTA). În acest moment, mai sunt calificate la Turneul Campioanelor Garbiñe Muguruza, Karolina Pliskova, Simona Halep, Elina Svitolina, Venus, Williams și Caroline Wozniacki.  Cele mai mari șanse pentru ultimul loc la Tunreul Campioanelor le are britanica Johanna Konta. Cu un parcurs bun la China Open, jucătoarea franceză Caroline Garcia (15 WTA) poate spera la accederea în premieră la finala sezonului.Garcia s-a calificat în sferturi, după ce a învins-o în optimi pe Elise Mertens (Belgia) 7-6, 6-4. Într-un meci restant din turul II, Elina Svitolina a învins-o cu 6-4, 6-2 pe australianca Ashleigh Barty. Kasatkina – Halep este singurul sfert de finală stabilit în ziua de ieri.

Cele două perechi cu participare românească au fost eliminate: Raluca Olaru și  ucraineanca Ludmîla Kicenok a fost învinsă cu 5-7, 5-7de cuplul Gabriela Dabrowski/ Xu Yifan (China), iar Monica Niculescu și taiwaneza Hsieh Su Wei au pierdut după o dispută aprigă în fața prim-favoritelor Martin Hings / Chan Yung Jan (Elveția / Taiwan).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.