Sport

Performanță de excepție: La doar 22 de ani, focșăneanul Laris Borș este campion european la judo

Ziarul de Vrancea
1 mar 2021 2180 vizualizări

Focșăneanul Laris Borș a obținut sâmbătă seară,  27 februarie 2021, o performanță de excepție pentru sportul românesc.

După titlul de campion național în 2017 la seniori și medalia de aur câștigată în 2019 la Cupa Europeană U21, Laris a câștigat sâmbătă, la Openul European de judo de la Praga, medalia de AUR la categoria 66 de kg, devenind astfel campion european la doar 22 de ani.

Sportivul focșănean a trecut pe rând de Scott Thompson (Marea Britanie), Yevhen Honcharko (Ucraina), Petr Zhukov (România, în semifinale), pentru ca în finală să-l învingă pe moldoveanul Vadim Bunescu.

România participă la turneul de la Praga cu 17 judoka dintre care 10 la masculin şi 7 la feminin. Duminică vor evolua Marcel Cercea, Vlad Vişan (ambii la cat. 81 kg), Alex Creţ (cat. 100 kg), Mircea Croitoru, Eduard Şerban, Luca Kunszabo (toţi la cat. +100 kg) şi Serafima Moscalu (cat. 70 kg). La competiţie s-au aliniat 270 de sportivi din 23 de ţări, 173 la masculin şi 97 la feminin.

Prima zi de concurs a fost una de exceptie pentru judoka din Romania. Patru medalii dintre care trei de aur, doua locuri cinci si primul loc in clasamentul pe natiuni, reprezinta bilantul primei zile de la Praga.

Chiar daca unii sceptici sau “specialisti” ne anuntau pe retelele de socializare ca vom avea insuccese pe linie la European Open Praga, sportivii nostri au demonstrat inca o data ca pot fi campioni.

Se vede in aceste zile ca toate investitiile din ultimii ani incep sa dea roade si astfel pe langa “veterana” Monica Ungureanu, Laris Bors si Adrian Sulca incep sa produca medalii stralucitoare pe podiumurile internationale. In spatele lor sta munca de ani de zile a antrenorilor de la cluburi dar si de la loturile nationale.

Bilantul primei zile arata astfel: Monica Ungureanu – loc I ctg. -48 kg, Bors Dumitrescu Laris Lucian – loc I ctg. -66 kg, Sulca Adrian – loc I ctg. -73 kg, Zhukov Petr – loc III ctg. -66 kg, Stere Elena – loc V ctg. -52 kg, Riciu Cleonia – loc V ctg. -57 kg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.