Sport

Pentru faimă, bani și coeficient

Ziarul de Vrancea
22 aug 2017 316 vizualizări

Astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Națională, FCS București –Sporting Lisabona, în manșa retur a play-off-ului Ligii Campionilor, meci transmis de Pro TV și Dolce Sport

Rezultatul de 0-0 obținut de FCSB pe stadionul “José Alvarade” din Lisabona a dat mari speranțe tuturor. Antrenorului și jucătorilor, care au deschisă calea unui rezultat excelent, patronului, care dorește să-și umple teșchereaua cu sumele babane din grupele Ligii Campionilor, dar și oficialilor care speră ca echipa lui Nicolae Dică să mai salveze ceva din coeficientul modest al României pentru Cupele Europene. Dacă ne gândim la coeficient, suntem tentați să recunoaștem că mai avantajos pentru România ar fi ca FCSB să piardă. Echipa joacă oricum în niște grupe, iar în Europa League se fac mai ușor puncte decât în Liga cea mare. Firește, o asemenea dorință se pune contra performanței și nu este împărtășită nici de Becali, care stă cu gândul, cum am mai zis-o, la bani.

Antrenorul Dică, însoțit de Filipe Teixeira, a susținut o conferință de presă. El a menționat că meciul va fi mult mai greu decât turul de la Lisabona, în special pentru faptul că pe Arena Națională se decide calificarea. Și – am adăuga noi – pentru că FCSB are serioase probleme pe teren propriu, când este nevoită să atace. “Știm totul despre ei ca echipă și individual, știm la ce să ne așteptăm. Important este să fim concentrați, să facem față cu brio tuturor problemelor, așa cum am făcut și la Lisabona. Important este să avem aceeași atitudine ca în meciul tur de la Lisabona, să fim bine organizați defensiv, dar și să ne creăm cât mai multe ocazii și să reușim să marcăm gol sau goluri pentru ca să ne calificăm. Au o echipă bună pe benzi, un vârf de atac foarte bun în careu, un jucător foarte important pentru ei. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, a spus Dică. Semnificativ este faptul că, în timp ce FCSB și-a menajat mai toți titularii în ultimul meci de campionat, cu Juventus, Sporting a verificat formula standard în meciul de pe terenul Vitoriei Guimaraes și a câștigat cu 5-0, două goluri fiind marcate de Bas Dost, două de Bruno Fernandes și unul de Adrien Silva. Revenind la Dică, tehncianul s-a întâlnit luni seara cu foști colegi de-ai săi de la Steaua și cu antrenorul Cosmin Olăroiu, care i-a dat unele sfaturi cu privire la partida de astăzi:  “Am discutat și despre meciul de mâine dar nu pot spune ce sfaturi mi-a dat Cosmin Olăroiu. Când eram jucător depindea de mine, eram concentrat să joc cât mai bine. Acum depind de jucători, trăiesc mai intens, e mult mai intens din punct de vedere emoțional. Jucătorii cred în această calificare. Chiar dacă șansele noastre sunt mici, noi credem în ele. și la meciul tur puțini au fost care credeau că putem obține un egal. Dar ne-a dat încredere acel rezultat de la Lisabona pentru că am văzut că se poate”, a spus antrenorul. “Cred că Sporting e favorită, dar atunci când vom avea ocazia vom face totul pentru opri atacurile lor și vom încerca să marcăm. Noi vom face totul să ne calificăm, ăsta este obiectivul nostru. Avem încredere că putem să marcăm mâine seară. Cred că mâine vom vedea aceeași echipă Sporting ofensivă, așa cum a fost la Lisabona. Va trebui să ne creăm oportunități de a marca și să le fructificăm”, a adăugat FilipeTeixeira.

De partea cealaltă, Jorge Jesus, tehnicianul echipei lusitane a afirmat că va lua o decizie în privința primului 11 în funcție de forma jucătorilor: "Steaua și-a permis să odihnească jucători în campionat la meciul cu Juventus, la noi e un pic mai complicat și nu am putut să fac asta. Vom lua decizie în ceea ce privește echipa în funcție de forma în care se află fiecare. Steaua are jucători de calitate la mijloc și în atac. Budescu e un jucător foarte important la fazele fixe, Teixeira știe să gândească jocul, îl știu de la 16 ani, e foarte important pentru echipă".

Menționăm că mijlocașul Pintilii nu joacă, fiind suspendat după eliminarea de pe “Alvalade”, iar Budescu are șanse mari de a fi prezent diseară, în meciul care va putea fi urmărit pe Pro TV sau DolceSport

Formațiile probabile

FCSB: Niță - Enache, Larie, Bălașa, Momcilovic –Popescu, Morais– Budescu, Tănase, Teixeira – Alibec.

Sporting: Patricio – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrao – Adrien Silva, Battaglia, Acuña, Br. Fernandes, Martins – Dost.

 Arbitru: Cünneyt Çakîr (Turcia).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.