Sport

Pace între Emirate și Israel

Ziarul de Vrancea
10 mai 2021 676 vizualizări

Joseph Dombrowski (UAE) a câștigat etapa a IV-a din Turul Italiei, iar Alessandro De Marchi (Israel Start Up Nation) a îmbrăcat tricoul roz de lider la general

Ciclistul american Joseph Dombrowski (UAE) a câștigat etapa a IV-a din Turul Italiei2021. Americanul i-a devansat pe Alessandro De Marchi (Israel Start Up Nation) și Filippo Fiorelli (Bardiani). Dintre favoriții la clasamentul general, Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) a avut o zi dezastruoasă, ieșind practic din cursa pentru tricoul roz.

Etapa, disputată între localitățile emiliene Piacenza și Sestolo (187 km) a fost extrem de dificilă, cu multe cățătări ceea ce anticipa o bătălie aprigă între pretendenții la tricoul roz. Ploaia care a căzut aproape pe întregul traseu, a zădărnicit în mare parte eforturile cicliștilor. S-a format o evadare masivă cu peste 25 de rutieri, dar „granzii” au preferat să se odihnească într-un pluton, care, condus de Ineos, a păstrat o trenă foarte lentă, condusă de Filippo Ganna și Salvatore Puccio. Cu 50 km înainte de sosire. trei rutieri, belgianul Quinten Hermans, estonul Rein Taaramae (ambii, Intermarche) și danezul Chris Juul-Jensen (Bike Exchange) s-au desprins din grupul dominant și au început să pună secunde față de ceilalți. Hermans a fost primul care a cedat, dar ceilalți doi au rezistat până la cățărarea de la Passerino. Dombrowski și De Marchi au pornit la „vânătoare” și i-au anihilat rapid pe cei doi. Americanul de la „Emirate” a câștigat etapa, iar italianul de la „Israel”, sosit la 13 secunde, s-a mulțumit cu tricoul roz. Pe locul III a sosit italianul Filippo Fiorelli (Bardiani), la 24 de secunde. Favoriții au schimbat macazul tardiv și s-au descurcat binișor, cu excepția lui Almeida de la Deceuninck, care a pierdut mai mult de cinci minute față de favoriți.

În privința clasamentului general, cel de după trei etape a fost făcut „tabula rasa”. De Marchi a păstrat șefia. cu 22 secunde înaintea lui Dombrowski, al treilea fiind Louis Vervaeke (Alpecin Fenix), la 42 de secunde.

După zbucimul de ieri, etapa de astăzi, Modena – Catolica (177 km), pe un traseu plat, numai buni pentru sprinteri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.