Sport

O zi de vacanță la Roma

Ziarul de Vrancea
16 mai 2018 740 vizualizări

Simona Halep a profitat de abandonul americancei Madison Keys în optimile turneului de tenis de la”Foro Italico” * Garbiñe Muguruza și Venus Williams au părăsit competiția

Turneul de tenis de la Roma decurge, deocamdată, foarte bine pentru Simona Halep. După ce a desființat-o pe Naomi Osaka, liderul mondial trebuia să joace astăzi cu americanca Madison Keys (14 WTA) pentru un loc în sferturi. Numai să jucătoarea americană, finalista din 2016, a abandonat din cauza unor probleme la coaste. “În meciul de ieri am simțit ceva la coaste și astăzi dimineață la încălzire mă durea îngrozitor”, a spus Madison, luând hotărârea de a abandona cu două ore înainte de joc. Ca urmare, Simona s-a calificat în sferturi unde urmează s-o întâlnească pe învingătoarea întâlnirii dintre americanca Sloane Stephens (10 WTA) și jucătoarea franceză Caroline Garcia (7 WTA), meci disputat aseară.

Ieri, jucătoarea greacă Maria Sakkari (42) cea care a eliminat-o după un meci cu scandal pe Karolina Pliskova, a fost învinsă clar, scor 1-6, 1-6. Cu o zi în urmă, Pliskova s-a înfuriat la scorul de 5-5, 30-30, de o decizie a arbitrului de scaun Marta Mrozinska, de a acorda aut la un smash trimis de ea. Deși se pare că Pliskova avea dreptate, gestul jucătoarei cehe de a sparge scaunul arbitrului cu racheta și a refuza să dea mâna cu adversara, va fi aspru sancționat. Seara de miercuri s-a încheiat cu o nouă surpriză, înfrângerea spaniolei Garbiñe Muguruza (3 WTA) de jucătoarea australiană Daria Gavrilova (24), scor 7-5, 2-6, 6-7 în trei ore și opt minute, după ce a ratat trei mingi de meci. Revenind la ziua de ieri, trebuie să mai remarcăm faptul că veterana Venus Williams (9 WTA) a fost învinsă de o jucătoare care arată o ascensiune puternică, estona Anett Kontaveit (26), scor 2-6, 6-7. Merită de remarcat revenirea spectaculoasă a ucrainencei Elina Svitolina (4 WTA), după ce a pierdut cu 0-6 primul set în fața rusoaicei Daria Kasatkina (13 WTA). Elina a câștigat următoarele seturi cu 6-3, 6-3. Letona Jelena Ostapenko s-a calificat și ea în sferturile de finală după ce a dispus cu 2-6, 6-3, 6-4 de britanica Johanna Konta, în timp ce Maria Șarapova a învins-o pe Gavrilova cu 6-3, 6-4;

În turneul de dublu, Sorana Cîrstea și prietena ei, Jelena Ostapenko s-au calificat în sferturile de finală, după ce au trecut cu 6-3, 6-3 de cuplul Svetlana Kuznețova / Karolina Pliskova (Rusia / Cehia). Sorana și Jelena vor juca în sferturi cu un cuplu de mare valoare, Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franța, nr. 3), care a dispus cu 6-0, 6-3 de echipa italiană Sara Errani / Martina Trevisan.

* În optimile turneului masculin din seria Masters 1000, argentinianul Juan Martin del Potro (6 ATP) a abandonat când conducea cu 5-4 în setul al doilea al meciului cu belgianul David Goffin, care câștigase prima manșă cu 6-2.Alte rezultate din turneul masculin: Fabio Fognini (Italia) – Peter Gojowczyk (Germania) 6-4, 6-4; Pablo Carreño (Spania) – Aljaz Bedene (Slovenia) 6-4, 6-7, 6-2; Rafael Nadal (Spania)  - Denis Shapovalov (Canada) 6-4, 6-1; Marin Cilic (Croația) – Benoît Paire (Franța) 6-3, 6-4; Alexander Zverev (Germania) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 7-5, 7-6.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.