Sport

O șansă pentru handbalul românesc

Ziarul de Vrancea
7 nov 2017 538 vizualizări

Narcisa Lecușanu candidează pentru un loc în Comitetul Executiv al Federației Internaționale

Fosta componentă a naționalei de handbal Narcisa Lecușanu va candida la finalul acestei săptămâni, la Congresul ordinar al IHF, pentru unul din cele două posturi de membru al Comitetului Executiv al forului internațional. ”Pornesc optimistă spre Antalya. E o șansă pentru mine și handbalul românesc”, a declarat Lecușanu, pentru News.ro. Pentru cele două locuri disponisibile de membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal (IHF) sunt patru candidați: Bogdan Wenta (Polonia), Frantisek Taborsky (Cehia), Narcisa Lecușanu (România) și Serghei Șișkarev (Rusia). Singurul care a mai îndeplinit această funcție este cehul Taborsky, care speră să fie reales, în timp ce ceilalți trei candideză pentru prima dată la un loc în Comitetul Executiv.  ”Fiecare candidat are șansa lui. Domnul Taborsky e de mult timp în structură, Îl respect și cred că are șanse mari, dar și noi ceilalți le avem pe ale noastre. Ar fi o împlinire pentru mine, dacă aș fi aleasă. Sunt în structurile EHF și IHF de mai mulți ani, cred că le-am arătat că am abilități, că putem colabora și construi ceva pentru viitor. Toate acestea sunt benefice pentru mine, dar și pentru handbalul românesc”, a declarat Narcisa Lecușanu.

Cea de-a 36-a ediție a Congresului ordinar al IHF va avea loc în Antalya, sâmbătă și duminică. În cadrul acestuia vor avea loc mai multe alegeri: pentru președinte, primul vicepreședinte al forului, două locuri de membru în Comitetul Executiv, trezorier și membri în diverse comisii. Ultimul congres a avut loc în 2015, la Soci, dar atunci nu au avut loc alegeri, acestea fiind programate o dată la patru ani. România a mai avut de-a lungul timpului un singur reprezentant în Comitetul Executiv al IHF, pe Ioan Kunst Ghermănescu, până în 1997, când acesta a decedat. El a fost și membru în mai multe comisii ale IHF, precum și președinte al celei de Metodică.

Narcisa Lecușanu (41 de ani) a făcut parte din echipa națională de handbal a României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) și a jucat o finală de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania și Danemarca. După încheierea carierei de jucătoare a fost numită director tehnic al naționalei României, în 2011, iar apoi a intrat în structurile EHF (membru în Comitetul Executiv și președinte Comisia Feminină) și ale IHF (membru Comisia de Metodică, președinte Comisia Feminină), ocupând în paralel și funcția de vicepreședinte al FR Handbal, la care a renunțat când a fost numită secretar de stat în MTS. Activitatea de aproape un an la MTS a încheiat-o în ianuarie 2017.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.