Sport

O repriză nu ajunge

Ziarul de Vrancea
25 mar 2019 715 vizualizări

Suedia – România 2-1 (2-0), în meciul de debut al tricolorilor în preliminariile Euro 2020 * tricolorii au pierdut puncte importante pe terenul unei rivale importante la calificare

Echipa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, în primul meci  jucat în preliminariile Euro 2020, de către reprezentativa Suediei, scor 1-2, pe “Friends Arena” din Solna-Stockholm. România a început destul de curajos duelul de la Stockholm, Chipciu și Marin dând târcoale buturilor suedezilor. Totuși, în minutul 33, nordicii au deschis scorul. Augustinsson a aruncat mingea în careu, Manea a dat pe lângă, iar Dragoș Grigore nu a putut interveni în fața lui Quaison, care a deschis scorul.Șapte minute mai târziu, Suedia și-a majorat avantajul. Bancu a lăsat flancul stâng descoperit, Forsberg a scăpat pe partea lui și a centrat, iar Claesson a înscris cu un șut puternic, la colțul lung. Contra l-a introdus la pauză pe Keșeru în locul lui Mitriță, iar atacantul de la Ludogoreț a redus din diferență în minutul 58. Pușcaș l-a găsit excelent pe Răzvan Marin, iar Keșeru a reluat în plasă, cu capul, din apropierea porții. Selecționerul a forțat prin introducerea lui Ianis Hagi și Andrei Ivan, însă tricolorii nu au putut să înscrie obțină măcar un punct. Cea mai mare ocazie a României i-a aparținut lui Cristian Săpunaru, în minutul 90^2, care a tras în portar din apropiere.

Pe ansamblu, echipa României a făcut o primă repriză modestă, pe care o puteau încheia la egalitate, dacă n-ar fi fost două gafe decisive în defensivă. Echipa Suediei s-a arătat departe de cea prezentată de Janne Andersson la Cupa Mondială din Rusia, iar tricolorii au fost temători, construcția fiind dificilă și. pe alocuri haotică. Se pare că aducerea la lot a “sauditului” Stanciu și a “americanului” Mitriță n-a fost printre cele mai inspirate soluții alese de Cosmin Contra. În plus, deși avea alibiul diferenței de fus orar, vedeta din New York a păcătuit, în puținele ocazii în care și-a demonstrat talentul, printr-un individualism care pare din ce în ce mai mult incurabil. În partea secundă, introducerea lui Keșeru alături de Pușcaș a fost o soluție disperată, dar și inspirată. Din păcate, Pușcaș a terminat benzina pe final, iar Contra a revenit la vechiul sistem, cu Ianis Hagi care n-a avut nici prea multă inspirație, dar n-a beneficiat nici de prea multe pase utile. În concluzie, o înfrângere care poate cântări greu în balanța calificării directe, știut fiind că Suedia este adversarul principal în lupta pentru mult râvnitul loc II.

Cuvântul antrenorilor

Cosmin Contra: “Au fost două reprize total diferite. În prima am fost timizi, am făcut cadou două goluri, nu am avut intensitate. Am făcut greșeli copilărești la goluri care la nivelul ăsta te taxează. Repriza a doua, altă atitudine, altă intensitate, am dat gol, am avut ocazii.. O ocazie a lui Săpunaru în ultimele minute, probabil și penalty... Cred că băieții au demonstrat în repiza a doua că vor să egaleze. I-am certat pentru prima repriză, i-am felicitat pentru a doua repriză”.

Janne Andersson: “Am fost departe de a arăta bine în a doua repriză. Nu am fost prea mulțumit de acest aspect. Ne-am creat ocazii bune, au fost momente mai puțin bune, dar trebuie să mă mulțumesc cu ce am realizat. Apreciez efortul băieților, dar am fost departe de ce îmi doream”.

Echipe, schimbări, rezultate

Suedia: Olsen – Lustig (’24 – Krafth), Helander, Granqvist, Augustinsson – Forsberg (’68 – Svensson), Larsson, Olsson, Claesson – Quaison (’88 – Isak), Berg. Selecționer: Janne Andersson.

România: Tătărușanu – Manea, Grigore, Săpunaru, Bancu – Băluță (’77 – Ivan), Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriță (’46 – Keșeru) – Pușcaș (’84 – Hagi). Selecționer: Cosmin Contra. 

Arbitru: Michael Oliver (Anglia).

Celelalte rezultate din grupa F: Malta – I.Feroe 2-1. Nwoko (’13), Borg (’77 – penalty) ./ Thompsen (’68). În minutul 64, feroezul Hendriksson a ratat un penalty;  Spania – Norvegia 2-1.Rodrigo (’16), Ramos (’71 – penalty) / King (’65 – penalty). Etapa viitoare (marți, 26 martie, ora 21:45): România – Feroe (la Cluj), Malta – Spania, Norvegia – Suedia).

Rezultate din celelalte grupe:  Bulgaria – Muntenegru 1-1; Anglia – Cehia 5-0 (grupa A): Luxemburg – Lituania 2-1; Portugalia – Ucraina 0-0 (grupa B); Irlanda de Nord- - Estonia 2-0; Olanda – Belarus 4-0 (grupa C); Georgia – Elveția 0-2; Gibraltar – Irlanda 0-1 (grupa D): Croația-Azerbaidjan 2-1; Slovacia – Ungaria 2-0; Țara Galilor – Slovacia 1-0 (grupa E); Austria – Polonia 0-1; Macedonia de Nord – Letonia 3-1 (grupa G); Albania – Turcia 0-2; Andora – Islanda 0-2; R. Moldova – Franța 1-4 (grupa H); Kazahstan – Scoția 3-0; Cipru – San Marino 5-0; Belgia – Rusia 3-1; Kazahstan – Rusia 0-4 (grupa I); Bosnia – Armenia 2-1; Italia – Finlanda 2-0; Liechstenstein – Grecia 0-2 (grupa J)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.