Sport

O prăjitură de la Muguruza

Ziarul de Vrancea
4 ian 2018 938 vizualizări

Jucătoarea spaniolă a cerut un wild card pentru turneul de la Sidney, de săptămâna viitoare și ar putea s-o depășească pe Simona Halep în fruntea topul WTA, fără a-i afecta postura de prim-favorită la Australian Open

Până ieri era cert că Simona Halep nu mai poate pierde poziția de lider mondial și de cap de serie numărul 1 la Australian Open, înainte de începerea marelui turneu de la Melbourne. Această certitudine s-a stins ieri, când jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza (2 WTA) a cerut și a primit un wild card pentru turneul de categorie Premier de la Sydney, competiție care va începe duminică, Reamintim că Muguruza a abandonat, marți, în turul al doilea la Brisbane, din cauza unor crampe musculare, în meciul cu jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic (53 WTA). Garbiñe ar fi putut urca pe primul loc mondial dacă ar fi ajuns în finală la Brisbane sau dacă ar fi câtigat turneul, în funcție de rezultatele Simonei Halep la Shenzhen. însă abandonul o va coborî pe spaniolă pe locul 3 WTA, fiind întrecută și de daneza Caroline Wozniacki. Dacă va cuceri titlul la Sydney, Muguruza o va întrece pe Simona Halep și va deveni lider mondial înainte de startul turneului de Grand Slam. Ea va acumula 6.475 de puncte, față de 6. 425 de puncte cât ar aduna Simona dacă ar câștiga turneului de la Shenzhen. Simona Halep nu va participa la niciun turneu săptămâna viitoare. "Am mai jucat o singura dată la Sydney până acum și mi-au plăcut foarte mult condițiile de acolo, dar și orașul. Acest wild card este o oportunitate importantă pentru mine să mai joc câteva meciuri înainte de primul Grand Slam al anului. Tabloul de la Sydney este, însă, dificil și nu vor exista meciuri ușoare", a adăugat Muguruza, care a mai evoluat la această competiție în 2015. În schimb, Simona nu poate statutul de prim favorită la Melbourne, deoarece tragerea la sorți a tabloului va avea loc înainte de încheierea competiției de la Sydney.La Sydney, vor mai participa campioana de la US Open, americanca Sloane Stephens (13 WTA),  cea de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko (7WTA), finalista de la Australian Open, Venus Williams (5 WTA), Johanna Konta, Petra Kvitova și Angelique Kerber.

Tenismanul sârb Novak Djokovic va reveni în competiție cu ocazia a două turnee demonstrative, însă fostul număr 1 mondial rămâne încă rezervat în privința participării sale la Openul Australiei (15-28 ianuarie).


Openul Australiei, primul turneu de Mare șlem al anului, va debuta pe 15 ianuarie la Melbourne. El este aproape, dar în același timp departe pentru Novak Djokovic. Sârbul, aflat acum pe locul 14 mondial, și-a prevăzut revenirea în competiție cu ocazia turneelor demonstrative de la Kooyong (10-12 ianuarie) și Tie Break Tens de la Melbourne (10 ianuarie). O revenire care va pune capăt celor șase luni de absență cauzată de o accidentare la cotul drept.


însă chiar dacă Djokovic a luat drumul Australiei, el încă nu știe cât timp va rămâne acolo, pentru că, după ce a renunțat la turneele de la Abu Dhabi și Doha, el nu este încă sigur că va disputa Openul Australiei, după cum mărturisește într-un comunicat, citat de cotidianul L'Equipe.


Totul va depinde de starea cotului său după cele două turnee demonstrative. Pentru moment, este imposibil de spus în ce formă de află sârbul, care nu a mai câștigat un Mare șlem de la Roland Garros 2016 și care nu a mai jucat un meci oficial de la sfertul de finală pierdut în fața cehului Thomas Berdych la Wimbledon.

 

Jucătoarele române de tenis Simona Halep și Irina Begu vor fi adversare în semifinalele turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, după ce liderul mondial a tre, joi, cu 6-2, 6-2 de belarusa Arina Sabalenka. 

.

 

 

 

Elvețianul Roger Federer a obținut a treia sa victorie consecutivă la simplu de la debutul actualei ediții a Cupei Hopman, competiția de tenis pe echipe mixte care se desfășoară în orașul australian Perth, învingându-l joi în două seturi, 7-6, 7-5, pe americanul Jack Sock. În vârstă de 36 ani, campionul din țara Cantoanelor obținuse sâmbătă primul succes la Cupa Hopman 2018, în fața japonezului Yuichi Sugita (6-4, 6-3), după care marți a dispus cu 6-3, 7-6  de rusul Karen Hacianov. De menționat că meciul dintre Roger Federer și Karen Hacianov a fost urmărit de 13.943 de spectatori, un record pentru acest turneu, conform organizatorilor Cupei Hopman. Belinda Bencic a dispus la rândul ei, cu 7-6, 6-4 de CoCo Vandeweghe, în timp ce perechea Federer/Bencic a câștigat cu 4-3, 4-2, partida de dublu împotriva cuplului american Sock/Vandeweghe.  Grație acestui succes, Elveția a terminat pe primul loc în Grupa B, urmând să înfrunte sâmbătă, în finală, câștigătoarea Grupei A. De menționat că Elveția a mai câștigat o singură dată până acum Cupa Hopman, în anul 2000, cu o echipă formată din Roger Federer și Martina Hingis.

În cealaltă partidă programată joi la Perth, în cadrul Grupei B, Rusia (Anastasia Pavliucenkova / Karen Hacianov)  a dispus cu 2-1 de Japonia, echipă formată din Naomi Osaka și Yuichi Sugita.


 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.