Sport

O gimnastă australiană a fost influențată decisiv de întâlnirea cu “Zâna de la Montreal” ca să-și continue cariera

Ziarul de Vrancea
20 feb 2018 704 vizualizări

Gimnasta australiană Georgia Godwin, în vârstă de 20 de ani, a declarat că o întâlnire cu Nadia Comăneci a făcut-o să-și continue cariera și să devină o sportivă mai bună

Godwin are șanse mari să fie selecționată în echipa Australiei pentru Jocurile Commonwealth-ului. În 2014, Godwin a fost pentru prima dată invitată la un concurs în străinătate, în SUA. Competiția a avut loc sub patronajul Nadiei Comâneci, chiar în orașul în care locuiește fosta mare gimnastă, Oklahoma. "Nadia nu trebuie să vină și să ne vorbească (n.r. - gimnastelor australiene), dar a făcut-o. Ea obținut toate acele note perfecte, în cariera ei. Când cineva de rangul Nadiei îți spune ceva, se lipește de tine. Nadia a fost foarte drăguță și cu picioarele pe pământ. Ea ne-a spus să continuăm să muncim din greu, deoarece vom ajunge acolo într-o zi și să nu lăsăm pe altcineva să ne spună altceva", a declarat Godwin, pentru The Curier Mail. Ea este favorită să prindă echipa Australiei după ce a câștigat ultimele două competiții de selecție la Canberra și a terminat în primele 13 gimnaste la Campionatele Mondiale din Canada. Începând de joi, Godwin va concura la etapa de Cupă Mondială de la Melbourne.

Cuvintele Nadiei au determinat-o să lupte pentru excelență, mai ales în momentele grelele, în care o accidentare a privat-o de participarea la JO de la Rio, făcând-o să se gândească la retragere. Godwin păstrează o fotografie cu Nadia lângă patul ei, pentru a nu-i slăbi motivația de a deveni o sportivă mai bună. "Țin pe masă o fotografie cu Nadia și cu toate fetele, ca să o văd de fiecare dată când mă trezesc. Uneori, mi-e greu să mă dau jos din pat după ce mă trezesc, de aceea e bine să țin poza aceea aproape, dar și alte fotografii din cadrul altor competiții. Sunt bune să-mi reamintească tot ce am experimentat și mă ajută să mă motivez să mă antrenez mai mult pentru a putea reprezenta Australia", a precizat ea. Jocurile Commonwealth-ului vor începe la 28 februarie, la Gold Coast, Queensland, Australia, chiar în orașul în care s-a născut Georgia Godwin.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.