Sport

Ne privesc și azerii de sus

Ziarul de Vrancea
24 aug 2017 516 vizualizări

Echipa Qarabag s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, alături de Apoel Nikosia

Echipele Qarabag din Azerbaidjan și Apoel Nikosia s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Pentru fotbalul azer aceasta este o premieră, Qarabag eliminând forrmația daneză FC Copenhaga. În tur, la Baku, formația antrenată de Gusein Gurbanov a învins la Baku cu 1-0. Danezii au marcat în finalul primei reprize prin paraguayanul Santander, dar în min. 63, sud-africanul Ndlovu a înscris un gol egalizator care a cântărit enorm. Andrija Pavlovic a adus formația daneză în avantaj după numai trei minute și era destul timp ca formația din capitala Danemarcei să rezolve problema, însă formația azeră a rezistat până la final, consemnând un rezultat istoric. Calificarea echipei Apoel Nikosia în fața cehilor de la Slavia nu este o surpriză foarte mare, pentru că Apoel a făcut figuri frumoase în ultimii ani, ajungând chiar în sferturile Ligii Campionilor. Echipa care a eliminat Viitorul din turul preliminar III al Ligii Campionilor  a apărat la Praga victoria cu 2-0 din tur, meciul încheindu-se fără gol. ȚSKA Moscova, învingătoare la Berna printr-un autogol norocos în ultimele secunde, și-a consolidat calificarea pe “Lujniki”, scor 2-0 cu “Young Boys” prin reușitele lui Șcennikov (’45) și Dzagoev (’65). Cel mai așteptat meci, din punct de vedere spectacular, a fost Liverpool – Hoffenheim. Câștigători cu 2-1 în Germania, “cormoranii” au pus 3-0 pe tabelă în 20 de minute, înscriind prin Can (’10), Salah (’18) și din nou Can (’20). Scorul final a fost de 4-2, au mai înscris Firmino (’63), respectiv, Uth (’28) și Wagner (’79). Reamintim că, tot miercuri, FCSB a fost învinsă cu scorul de 1-5 de Sporting Lisabona, după ce în tur scorul a fost 0-0. În grupele Ligii Campionilor au acces în urma meciurilor din play-off și Celtic Glasgow, Napoli, FC Sevilla, Olympiakos Pireu și Maribor.

 

Barça-Juventus și Bayern – PSG în grupe

Aseară, la Monaco, a avut loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor. O operațiune interesantă, dacă ținem cont că în acest an, seeding-ul s-a schimbat în sensul că nu mai sunt stabiliți capii de serie în ordinea coeficienților UEFA ai cluburilor. Capi de serie sunt echipele campioane ale primelor șapte țări clasate în ierarhia UEFA, plus deținătoarea trofeului. În cazul (valabil în această ediție) în care deținătoarea intră în această categorie, a opta echipă este campioana țării imediat următoare clasamentul UEFA. De exemplu, Real Madrid și Barcelona n-au fost și nu vor mai fi capi de serie la stabilirea grupelor. Numai protecția de țară (interdicția intrării în aceeași grupă a două echipe din același campionat) a făcut ca să nu asistăm la un “clasico” încă din grupe, însă vom avea dueluri spectaculoase, ca Real Madrid – Borussia Dortmund sau Bayern – PSG, dar și ultratacticizate precum Chelsea – Atletico Madrid. În urma operațiunii de la Bruxelles, cele opt grupe arată astfel.

Grupa A: Benfica, Manchester United, FC Basel, ȚSKA Moscova

Grupa B: Bayern München, PSG, Anderlecht Bruxelles, Celtic

Grupa C: Chelsea, Atletico Madrid, AS Roma, Qarabag

Grupa D: Juventus, Barcelona, Olympiakos, Sporting Lisabona

Grupa E: Spartak Moscova, Sevilla, Liverpool, Maribor

Grupa F: Șahtar Donețk, Manchester City, Napoli, Feyenoord

Grupa G: AS Monaco, FC Porto, Beșiktaș, RB Leipzig

Grupa H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, Apoel Nikosia

 

CAS

 

Sub semnul lui CR 7

Internaționalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a primit , pentru a treia oară în carieră premiul pentru jucătorul anului, acordat în gala UEFA prilejuită de tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor. Ronaldo a primit la Monaco și premiul pentru cel mai bun atacant al ediției 2016/2017 a LC.  Pe lista finaliștilor din acest an s-au aflat și argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) și italianul Gianluigi Buffon (Juventus Torino). Jucătoarea anului a fost aleasă olandeza Lieke Martens (Rosengård, apoi Barcelona). Au mai primit premii Sergio Ramos (Real Madrid) - cel mai bun fundaș; Gianluigi Buffon (Juventus) – cel mai bun portar; Luka Modric (Real Madrid) – cel mai bun mijlocaș. De asemenea, premiul de excelență al președintelui UEFA a fost acordat lui Francesco Totti (AS Roma), pentru întreaga activitate.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.