Sport

Ne batem cu Marele Ducat

Ziarul de Vrancea
31 oct 2017 612 vizualizări

România va juca primul meci din grupa a doua euro-africană a Cupei Davis cu Luxemburg, echipă de la care va lipsi, aproape sigur, Gilles Muller * ceilalți jucători sunt fără clasament sau sub locul 1000 ATP

România va evolua pe teren propriu împotriva echipei Luxemburgului, în turul I al Grupei a doua a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis. România a fost cap de serie la tragerea la sorți care a avut loc ieri. Luxemburg a promovat din eșalonul al IV-lea valoric în acest an, după ce a câștigat o grupă cu San Marino, Albania și Liechtenstein și s-a impus în play-off în fața Macedoniei. Jucătorul cel mai bine clasat al viitoarei adversare a tricolorilor este veteranul Gilles Muller, 34 de ani, locul 26 ATP la simplu și 102 la dublu, însă acesta nu a participat la întâlnirile din grupa a treia. Muller a jucat ultima dată în Cupa Davis în 2015, iar explicația e simplă: în anii preolimpici, majoritatea jucătorilor  și jucătoarelor participă la meciurile din Cupa Davis (Fed) fiindcă altfel ITF nu le permite participarea la competiția olimpică.

La Sozopol, în Bulgaria, unde Luxemburgul a obținut promovarea, echipa căpitanului-nejucător Johny Goudenbour a fost reprezentată la simplu de doi jucători fără clasament ATP în acest moment, Ugo Nastasi, 24 de ani, fost ocupant al locului 656 ATP, în 2015, și Christophe Tholl, 22 de ani, fost ocupant al locului 1.639 ATP, în 2016. Alex Knaff, locul 1.285 de dublu, a jucat un singur meci de simplu, el evoluând în partidele de dublu, partener de obicei cu Tom Diederich, de asemenea fără clasament ATP.  Luxemburg are doar trei jucători în ierarhia ATP la simplu și tot trei la dublu.

Partidele din turul I vor avea loc în 3 și 4 februarie 2018. Pentru a reveni în Grupa I, România trebuie să treacă trei tururi. Dacă pierd cu Luxemburg, tricolorii vor juca un tur play-off pentru menținere/retrogradare. România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993 ca urmare a înfrângerii din confruntarea cu Israel, scor 0-5. La Ramat Hasharon din echipa română au lipsit cei mai buni jucători, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea.

Începând de anul viitor, Federația Internațională de Tenis (ITF) testează întâlniri de două zile în grupele zonale ale Cupei Davis, cu meciuri care să se dispute după sistemul cel mai bun din trei seturi. Conform acestui proiect, în prima zi se vor juca două partide de simplu și cea de dublu, iar în cea de-a doua zi ultimele două meciuri de simplu, toate după sistemul cel mai bun din două seturi. De asemenea, loturile echipelor au fost mărite de la patru la cinci jucători, pentru a oferi o flexibilitate mai mare în alegerea tenismenilor. Dacă o echipă își asigură victoria după patru meciuri, al cincilea nu se mai dispută, iar dacă are avantaj de 3-0, se va juca doar un al patrulea meci, după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Pentru a face o imagine a zonei în care a ajuns România în ierarhia Cupei Davis, prezentăm și celelalte întâlniri din grupa a II-a: Maroc - Georgia; Slovenia - Polonia; Zimbabwe - Turcia; Egipt - Norvegia; Danemarca - Irlanda; Tunisia - Finlanda; Lituania - Estonia

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.