Sport

Mult a fost, puțin a rămas

Ziarul de Vrancea
9 feb 2021 792 vizualizări

Se discută din ce în ce mai intens despre revenirea fanilor pe stadioane, cel mai probabil în câteva luni

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat, ieri, că a discutat cu Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, despre revenirea suporterilor pe stadioane.”Dacă cifrele arată bine, în maxim 2-3 luni vom putea discuta de deschiderea arenelor pentru public. Vom schimba testele PCR cu antigen pentru echipe, cred că va fi foarte bine. Dacă ar depinde de mine, de azi aș lăsa lumea pe stadioane. Sunt oameni care văd cifrele mai bine ca mine, sper să aducem lumea cât mai repede pe stadioane”, a declarat Novak, într-o conferință de presă. În aceeași ordine de idei, LPF a elaborat -pe baza documentației UEFA, un set minim de condiții ce trebuie îndeplinite de către cluburi și autorități pentru ca fanii fotbalului din România să se poată întoarce, în condiții de siguranță, în tribunele stadioanelor care găzduiesc meciuri din cadrul Ligii I. Potrivit documentului: „Fiecare club membru LPF va numi o persoană din cadrul clubului responsabil cu asigurarea măsurilor de igienă asumate, persoana însărcinată cu ducerea la îndeplinire a acestora, orice neajuns sau încălcare urmând a fi comunicată LPF de către observatorul de joc delegat”.În acest document se specifică: „Limita maximă de spectatori pe stadioane va fi stabilită proporțional cu capacitatea și inf rastructura acestuia. Aici vor fi luate în considerare condițiile și facilitățile pe care locația le pune la dispoziție. La momentul prezentului discutăm de prezența spectatorilor în limita a 30% din capacitatea fiecărui stadion”. Zonele de tribună care nu dispun de scaune nu vor fi folosite, toți spectatorii urmând a avea desemnat un loc pe scaun prestabilit, doar în zonele de tribună care permit acest lucru. Pentru situația în care există zone de tribună fără scaune, acestea nu vor fi luate în considerare la stabilirea procentului de spectatori permiși și nu vor fi folosite în acest sens.Emiterea biletelor va fi făcută în așa fel încât să asigure distanța necesară între spectatori stabilită de autoritățile competente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.