Sport

MOZAIC ȘTIRI SPOTIVE Halep s-a anunțat la Doha

Ziarul de Vrancea
20 ian 2018 657 vizualizări

În plină competiție la Australian Open, acolo unde a ajuns în optimile de finală, Simona Halep a confirmat prezența la încă un turneu

Este vorba despre turneul de la Doha, din Qatar (12-18 februarie). Numărul 1 mondial a ales să participe la Doha, competiție pe care a ocolit-o anul trecut, astfel că punctele acumulate vor fi un bonus. La ediția din 2018, și-au anunțat deja prezența Caroline Wozniacki, Garbiñe Muguruza, Elina Svitolina, Venus Williams, Karolina Pliskova, Jelena Ostapenko, Caroline Garcia, Johanna Konta, și Coco Vandeweghe, în timp ce organizatorii se gândesc să-i ofere Mariei Șarapova un wild card. În 2017, trofeul a fost ridicat deasupra capului de Karolina Pliskova după o finală cu Caroline Wozniacki.

Urmașul lui Usain Bolt

Christian Coleman, un tânăr sportiv american în vârstă de 21 de ani, este atletul începutului de an 2018. El a stabilit un nou record mondial la 60 de metri în sală, la  reuniunea atletică de la Clemson, Carolina de Sud.  Americanul a alergat distanța în 6,37 secunde, iar dacă timpul va fi ratificat, atunci rezultatul este mai bun cu 0,02 secunde  decât recordul lui Maurice Greene, stabilit în 1998 și egalat în 2001 La prima apariție a anului, Coleman a alergat în serii în 6,47s. Clasat pe locul II la 100 metri în aer liber la Campionatele Mondiale de la Londra în 2017 în fața lui Usain Bolt, dar în urma veteranului Justin Gatlin,  atletul american se anunță deja un nou star al acestei discipline la nivel mondial. Pe această distanță, Coleman are deja un record personal de 9,82 s.

Se caută ruși curați

Comitetul Internațional Olimpic a preselecționat pentru JO de la Pyeongchang 111 sportivi de pe o listă de 500 propusă de comitetul din Rusia. Comisia CIO pentru selecționarea sportivilor ruși “curați” pentru JO de iarnă, competiție la care Rusia este suspendată, a anunțat că a acceptat provizoriu 111 sportivi de pe lista de 500. În plus, comisia a exclus 51 de antrenori și 10 medici. în cazul celor 111, s-a cerut îndeplinirea unor condiții, cum ar fi noi controale și reanalizarea eșantioanelor conservate. Sportivii vor putea fi luați în considerare pentru a primit acreditare doar dacă vor îndeplini toate condițiile. Peste 80 la sută din cei 111 sportivi ruși nu au concurat la ediția precedent a Jocurilor Olimpice de iarnă.

S-a încheiat Raliul Dakar

Motociclistul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a încheiat Raliul Dakar pe locul 23, el ocupând poziția 17 în ultima etapă, sâmbătă, la Cordoba (Argentina). Gyenes a terminat cele 14 etape ale raliului în 50 de ore, două minute și 42 de secunde. La clasa moto, Raliul Dakar 2018 a fost câștigat de austriacul Matthias Walkner (KTM), urmat de argentinianul Kevin Benavides (Honda) și de australianul Toby Price (KTM). Spaniolul Carlos Sainz (Peugeot) s-a impus la clasa auto, urmat de qatariotul Nasser Al-Attiyah (Toyota) și sud-africanul Giniel de Villiers.

Steaua a câștigat Cupa la polo

Campioana en-titre la polo, Steaua Stirom București, a câștigat, duminică, finala Cupei României, în fața formației CSM Digi Oradea. Steaua a cucerit trofeul și în 2017. Steaua Stirom București s-a impus în finala Cupei României în fața echipei CSM Digi Oradea cu scorul de 7-1 (3-0, 1-1, 3-0, 0-0). . La Cupa României au luat parte cele opt echipe din Superliga Națională, iar stabilirea sferturilor de finală s-a făcut pe baza clasamentului Superligii de la finalul turului. În 2017, Cupa României a fost cucerită, de asemenea, de Steaua București.

Schiorul polinezian

Pita Taufatofua are 34 de ani și este din Tonga. El a fost prezent la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în concursul de taekwondo. Însă, el a reușit calificarea și pentru JO de iarnă de la Pyeongchang, unde va evolua la schi fond, un sport puțin practicat în arhipelagul polinezian. "Un an întreg m-am antrenat pe schiuri, este cel mai prost lucru inventat", a glumit el. "În total, m-am antrenat zece săptămâni pe zăpadă. Am participat la șapte curse și mereu am fost aproape. Apoi am aflat de ultima cursă pentru calificare, dar era la capătul lumii, în Islanda. Știam că trebuie să dau totul și am reușit, azi sunt fericit", a adăugat Pita Taufatofua.

Craiova pierde, Zalăul câștigă

Echipa de handbal feminin SCM Craiova a fost învinsă duminică, în deplasare, de formația rusă Kuban Krasnodar, cu scorul de 28-26 (12-12), în cea de-a treia partidă din grupa A a Cupei EHF. În cealaltă partidă a etapei, Randers HK s-a impus pe teren propriu cu Brest, scor 26-18. După trei etape, Brest conduce clasamentul, urmată de Kuban, ambele cu câte patru puncte, iar pe locurile III-IV se află Randers HK și SCM Craiova, cu câte două puncte.   În schimb, în grupa D, HC Zalău a învins în deplasare echipa DHK Most cu 25-22 (11-12), iar Larvik HK a depășit, tot pe teren străin cu 27-25 formația suedeză Hoors SJ. Echipa ardeleană are patru puncte și stă pe locul II, după Larvik (5). Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală ale competiției.

Carrick trece la costum

Căpitanul echipei Manchester United, Michael Carrick, se va retrage din activitatea de fotbalist la finalul campionatului. José  Mourinho. Mijlocașul în vârstă de 36 de ani, care a jucat doar un meci în acest sezon, în Cupa Ligii, a fost diagnosticat anul trecut cu aritmie cardiacă și a fost supus unei ablații cardiace. El a revenit între timp la antrenamente. Întrebat dacă Michael Carrick va ajunge în staful de antrenori, Mourinho a răpuns afirmativ. Mourinho se așteaptă ca mai întâi Carrick să mai aibă ocazia să joace. “Câteva luni nu s-a antrenat, iar acum este în a doua săptămână de când se pregătește din nou cu echipa. Este un jucător foarte important pentru noi. Cred că decizia sa de a se retrage la finalul sezonului, jucând fotbal, nu accidentat sau cu vreo problemă, este una bună. La finalul sezonului îl aștept în staf”.

Miss YNWA

Un fan norvegian al echipei Liverpool și-a numit fetița nou născută YNWA, după imnul "cormoranilor", "You'll never walk alone". Kent Roger Solheim susține de mic echipa Liverpool și a decis ca fetița lui, născută la 1 ianuarie 2018, să se numească YNWA, și pentru că partenera lui Carine nu prea a agreat ideea, micuța a primit și numele de Sofie. “Cei care sunt interesați de fotbal știu ce înseamnă YNWA, iar cei care habar nu au de fotbal cred că este un nume simpatic. Este un nume plăcut, mai puțin pentru fanii celor de la Manchester United", a declarat Solheim, conform presei engleze. Deși este un mare fan al celor de la Liverpool, Solheim nu a fost prezent niciodată pe stadionul Anfield.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.