Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ziua și transferul la Vâlcea

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 809 vizualizări

Campioana en-titre la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a anunţat, miercuri, al treilea transfer în perspectiva viitorului sezon, extrema dreaptă Zeljka Nikolic, care vine de la SCM

Craiova.Zeljka Nikolic are 28 de ani, 1.64 metri înălţime şi joacă pe postul de extremă dreapta. Handbalista sârbă a mai evoluat la echipele ORK Vrnjacka Banja, WHC Biseri, Buducnost Podgorica şi SCM Craiova, cu ultima cucerind, în 2018, Cupa EHF. În ultimele trei sezoane din Liga Naţională, Nikolic a marcat 276 de goluri.

Daum, curtat de Fenerbahçe

Fenerbahçe, una din forţele fotbalului din Turcia, se gândeşte să-l numească antrenor pe germanul Christoph Daum, fost selecţioner al României, care a mai condus echipa din Istanbul în două perioade, 2003-2006 şi 2009-2010, scrie miercuri cotidianul Daily Sabah.

Fără victorie în ultimele şapte etape, Fenerbahçe l-a demis pe tehnicianul Ersun Yanal după ce formaţia a coborât pe poziţia a 7-a clasamentului, deşi era pe locul doi la mijlocul sezonului.

Conform presei din Turcia, Daum vrea să se întoarcă la fosta sa echipă şi aşteaptă ca discuţiile cu conducerea clubului să înceapă oficial. Clubul nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit zvonurile.

Patronul lui Keșeru, în carantină

Patronul echipei Ludogoreţ, Kiril Domusciev, la care evoluează atacantul Claudiu Keşeru şi fundaşii Cosmin Moţi şi Dragoş Grigore, a fost testat pozitiv cu noul virus. Anunţul a fost făcut de el, pe Facebook: "Dragi prieteni, după un test iniţial negativ pentru Covid-19 şi după un ulterior disconfort, am efectuat un alt test, care s-a dovedit a fi pozitiv. Cu toate regulile de carantină impuse, sunt izolat şi tratat. Mulţumesc profesioniştilor din sănătate care au grijă de mine. Cred că în curând voi fi sănătos şi voi fi cu voi din nou. Aveţi grijă, respectaţi toate regulile, dar să nu vă fie frică", a scris el. Presa bulgară nu precizează dacă jucătorii echipei vor fi izolaţi sau plasaţi în carantină după ce patronul lor a fost depistat ca purtător al noului virus.

Donație de la FIFA

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat că forulva dona 10 milioane de dolari Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a lupta împotriva coronavirusului. "Mulţumită situaţiei ei financiare solide, FIFA este în poziţia de a propune măsuri de solidaritate proactive, care au ca ţintă criza bolii Covid-19", a afirmat Infantino, într-un comunicat. El a sugerat "posibilitatea de a înfiinţa un fond global de asistenţă în scopul a-i ajuta pe membrii comunităţii fotbalistice afectaţi de criză" şi a încurajat pe toată lumea din fotbal să contribuie la aceste eforturi. "FIFA va menţine un contact regulat cu toţi membrii comunităţii fotbalistice în această dificilă perioadă. Circumstanţele provocatoare oferă oportunitatea oamenilor să vină împreună, să arate ce pot face în spirit colectiv şi să iasă mai puternici şi mai bine pregătiţi pentru viitor. Şi asta este ceea ce FIFA intenţionează să facă", a mai spus Infantino.

Flacăra merge cu avionul

Un avion japonez, inscripţionat cu logo-ul Tokyo-2020, dar fără delegaţie oficială la bord, din cauza pandemiei de coronavirus, a plecat, miercuri, spre Gecia, pentru a prelua Flacăra Olimpică, informează Retuters.  Avionul a decolat de pe Haneda International Airport din Tokyo şi la bordul său ar fi trebuit să se afle, în fara altor persoane, preşedintele Comitetului de organziare, Yoshiro Mori şi ministrul Sporturilor, Seiko Hashimoto. Ambasadorul Japoniei în Grecia va primi Torţa Olimpică, în cadrul unei ceremonii restrânse pe Stadionul Panathenaic din Atena. Aeronava îi va readuce în Japonia pe puţinii oficiali care au participat la Olympia, la aprinderea Flăcării Olimpice, în urmă cu o săptămână. Aceasta va ajunge, vineri, pe pământ japonez, la baza militară Matushima, flacăra urmând a fi întâmpinată tot într-o ceremonie redusă.

Fu poruncă de la Nyon

Federația ucraineană (UAF) a decis să suspende campionatul de fotbal la recomandarea UEFA, în contextul pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr. „Comitetul Executiv al UAF a decis să oblige organizatorii de competiții să oprească totul din 18 martie, până la noi ordine, în urma recomandărilor UEFA”, se arată într-un comunicat al forului.În acest moment, în Europa se mai desfășoară doar campionatul Turciei, meciurile având loc fără spectatori. În Ucraina sunt raportate 14 cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

Werth critică CIO

Germana Isabell Werth, campioană olimpică en titre de dresaj pe echipe la echitație, a denunțat tactica de tergiversare nejustificată a Comitetului Internațional Olimpic și a organizatorilor JO 2020 de la Tokyo, care refuză să vorbească de anularea olimpiadei din această vară în contextul pandemiei de coronavirus. „Este o tactică de tergiversare de neînțeles și de nejustificat din partea CIO și a japonezilor. Ei ar trebui să ia exemplul din fotbal sau din Formula 1 și să spună acum: 'Nu vor fi Jocuri în luna iulie”', a declarat Isabell Werth, 50 ani, sextuplă campioană olimpică la hipism, pentru agenția germană SID. Până în prezent, Comitetul executiv al CIO a considerat că nu este necesară luarea de decizii radicale privind JO 2020, programate între 24 iulie și 9 august la Tokyo, deși pandemia de coronavirus a dus la suspendarea majorității competițiilor internaționale și naționale, inclusiv a turneelor preolimpice.

A murit marele Peiro

Fostul mare fotbalist spaniol Joaquin Peiro, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1965 cu Inter Milano, a încetat din viață miercuri la vârsta de 84 de ani, a anunțat presa din Spania și Italia. Peiro, care a fost mijlocaș, și-a făcut un nume la Atletico Madrid, la care a jucat între 1955 și 1962, reușind 127 de goluri în 221 de meciuri. Cu echipa madrilenă a câștigat de două ori Cupa Spaniei și o dată Cupa Cupelor (1962), după care a evoluat în Italia, la Torino (1962-1964), Inter Milano (1964-1966) și AS Roma (1966-1970). Cu Inter a triumfat de două ori în Serie A și tot de două ori în Cupa Intercontinentală, iar cu Roma, în Cupa Italiei (1969).

În 1970 a revenit la Atletico, pentru ca anul următor să agațe ghetele în cui. Peiro a jucat la Mondialele din 1962 și 1966, unde Spania nu a trecut de faza grupelor. Fostul mijlocaș a pregătit mai multe echipe, inclusiv Atletico, pentru câteva luni, în 1990. Cea mai reușită experiență ca antrenor a avut-o la Malaga, între 1998 și 2003.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.