Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ziariștii au preferat-o pe Larisa

Ziarul de Vrancea
5 ian 2021 870 vizualizări

Gimnasta Larisa Iordache, dublă campioană europeană la Mersin, a ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi ai anului 2020, alcătuit de Consiliul Asociației Presei Sportive din România.

Larisa Iordache, care a cucerit patru medalii la Campionatele Europene din Turcia, aur la bârnă și sol, argint la sărituri și cu echipa, a fost urmată în ierarhie de jucătoarea de tenis Simona Halep și de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu.Halep, numărul doi mondial, a câștigat anul trecut trei titluri, la Dubai, Praga și Roma, în timp ce Alexuc a obținut aurul la Europenele de la Roma.În Top 10 mai sunt patru echipaje de canotaș (locurile IV, VII VII și VIII), tirista Laura Ilie (V),ministrul Eduard Novak (triplu medaliat european la paraciclism, locul IX) și scrimera Ana-Maria Popescu (X).

Șumudică urcă în clasament

Gaziantep, echipă antrenată de Marius Șumudică, a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formația Ankaragücü, în etapa a XVII-a a campionatului turc de fotbal. Au marcat Alexandru Maxim, în minutul 70 și Sahin, în minutul 90Â6. Aceasta a fost a opta reușită a mijlocașului român, în campionatul în curs.Maxim a fost titular și a fost schimbat în minutul 87. Fundașul Alin Toșca a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben, în minutul 83.În urma acestui rezultat,dar și a înfrângerii lui Galatasaray la Konya, Gaziantep ocupă primul loc în clasamentul parțial, la egalitate cu Beșiktaș, care are de jucat astăzi, pe teren propriu, cu Rizespor

„Stejarii” joacă la Craiova

Naționala de rugby a României va întâlni, duminică, la ora 15:30, în meciul restanță din ediția 2020 a Rugby Europe Championship, Belgia. Partida se va disputa în premieră la Craiova, pe Stadionul Ion Oblemenco. Întâlnirea va avea loc fără spectatori, respectând toate normele sanitare în vigoare, și va fi transmisă în direct pe TVR 1. În această etapă, pe lângă meciul România - Belgia, se vor mai disputa Georgia - Rusia și Spania - Portugalia. Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situației sanitare. După aceste partide restante va debuta ediția 2021 a Rugby Europe Championship, ediție care marchează debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023 pentru zona europeană.

Slalomul jubiliar

Francezul Alexis Pinturault, candidat la Marele Glob de Cristal în acest sezon, participă astăzi la Zagreb la slalomul cu numărul 100 din cariera sa în Cupa Mondială de schi alpin, o disciplină care i-a adus numeroase satisfacții în carieră. Schior polivalent, Pinturault a câștigat deja la cinci discipline (slalom super-uriaș, uriaș, slalom special, combinată și paralel). Cu 15 victorii la slalom super-uriaș, 10 victorii la combinată, slalomul reprezintă natural a doua sa disciplină forte. În 99 de starturi (luând în calcul doar slalomurile speciale, nu și slalomurile paralele), Pinturault a urcat de opt ori pe podium și a obținut trei victorii, între care două la Val d'Isère. El numără 17 prezențe în top 5 și 41 în top 10, dar și 39 de curse terminate fără acumulare de puncte în această disciplină pur tehnică.

Celtic sfidează pandemia

Vicepremierul scoțian John Swinney a criticat stagiul de pregătire al echipei Celtic Glasgow în Dubai, în contextul pandemiei de coronavirus. După eșecul de sâmbătă în fața echipei Glasgow Rangers, la care joacă și Ianis Hagi, jucătorii de la Celtic au plecat într-un stagiu de pregătire în Dubai. „Nu este o idee bună și nu dau un exemplu bun. Când noi cerem scoțienilor să respecte restricții în modul lor de viață, trebuie ca toți să dăm un exemplu”, a declarat John Swinney. Potrivit BBC, Guvernul scoțian ar fi cerut federației să deschidă o anchetă privind acest stagiu și să interzică sejururi de acest gen fără autorizație.

A murit un antrenor legendar

Australianul Bob Brett, fost antrenor al jucătorilor Boris Becker și Goran Ivanisevic, a decedat la vârsta de 67 de ani, La jumătatea lunii octombrie, o postare pe Facebook publicată de fostul jucător sud-african Johan Kriek (de două ori câștigător al Australian Open în 1981 și 1982), a dezvăluit că Bob Brett, suferind de cancer, mai avea doar două luni de trăit. Brett și-a început cariera sub îndrumarea legendarului antrenor Harry Hopman în 1974, pentru care a lucrat timp de cinci ani, înainte de a deveni mentorul multor mari jucători, cum ar fi Boris Becker (din 1987 până în 1991), Goran Ivanisevic (1991-1995), Mario Ancici, Andrei Medvedev, Nicolas Kiefer și Marin Cilic. Bob Brett a dat numele primei academii de tenis create de Patrick Mouratoglou, în 1996, Elite Team Bob Brett, de la Montreuil-sous-Bois, în regiunea Parisului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.