Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Votați pentru Halep!

Ziarul de Vrancea
17 iul 2017 571 vizualizări

Un punct câștigat de Simona Halep în turul doi de la Eastbourne, disputat cu jucătoarea chineză Duan Yingying, a fost nominalizat de WTA la lovitura lunii iunie. Punctul a fost jucat la scorul de 3-6, 6-3, 1-1 și avantaj pentru Duan. Halep s-a impus în acel meci cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2. Pentru lovitura lunii iunie mai sunt nominalizate Petra Krejsova, Petra Kvitova, Lucie Safarova (toate din Cehia) și Caroline Wozniacki (Danemarca). Fanii pot vota lovitura lunii până joi, iar rezultatul va fi anunțat a doua zi.

Rugbiștii au urcat un loc

Naționala României a urcat o poziție în clasamentul World Rugby, de pe locul 16 pe 15 (în ierarhia care cuprinde 103 țări), în contextul în care reprezentativa statului Samoa, care se afla inițial pe poziția a 15-a, a pierdut sâmbătă partida cu Fiji (16-38), din cadrul Pacific Nations Cup, ratând astfel calificarea directă la CM 2019.  Este cea mai bună poziționare a ''Stejarilor'' în clasamentul mondial în ultimii 9 ani. "Stejarii" s-au mai regăsit pe această treaptă în ianuarie 2008. Îîn luna noiembrie, tricolorii vor avea două meciuri de pregătire, la București, contra Samoa și Tonga.  România ocupa locul 16 în ierarhia mondială din martie anul trecut.Primele trei echipe rămân Noua Zeelandă, Anglia și Irlanda.

FRF, executată silit

Fostul director de competiții al FRF, Dumitru Mihalache, a obținut în instanță executarea silită a Federației Române de Fotbal pentru recuperarea sumei de 378.054 lei, aproximativ 83.000 de euro, reprezentând drepturile salariale cuvenite de la demiterea sa din funcție din 3 iulie 2014.  Demis din funcție după preluarea conducerii federației de către Răzvan Burleanu în 2014, Mihalache a contestat în instanță decizia de concediere. La 24 noiembrie 2016, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză fostului director de competiții, căruia Federația Română de Fotbal trebuie să îi achite suma de 378.054 lei.

Dumitru Mihalache face parte dintr-un grup de șapte foști angajați care au câștigat în instanță litigiile de muncă deschise împotriva FRF. Federația  le-a acordat sau urmează să le acorde despăgubiri lui Florin Prunea, Daniel Prodan, Dumitru Bărgoanu, Marcel Paraschiv, Dumitru Mihalache, Marin Bucurescu și Alexandru Stici în sumă totală de 3.242.068 lei (aproximativ 710.000 euro).

Două eșecuri la baschet

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Portugaliei, cu scorul de 56-65 (35-33) și în al doilea meci amical de la ”Torneio Internacional da Mealhada”, în pregătirile pentru Eurobasket2017. Marcatorii României au fost Watson 18 puncte, Mandache 8, Török 8, Paliciuc 6, Țîbîrnă 6, Baciu 5, Orbeanu 3, Guțoaia 2, iar pentru Portugalia s-a remarcat Silva 20 puncte. În primul meci amical de la ”Torneio Internacional da Mealhada”, tricolorii au cedat, sâmbătă, în fața echipei Estoniei, cu scorul de 55-87 (22-43). Pregătirile tricolorilor includ în continuare teste cu Tunisia, la Cluj (în perioada 17-26 iulie), teste cu Israel, la București (la finalul lunii), turneu în Grecia (6-9 august), turneu în Letonia (17-20 august). Între acestea vor fi intercalitate alte două stagii de pregătire la Cluj, între 10-16 august și 21-30 august, startul Eurobasket fiind programat în 31 august.

Puzderie de stranieri la naționala de hochei

Hocheiștii Denis Zabludovski (Ucraina), Evgheni Emelianenko (Ucraina), Pavlo Borîsenko (Ucraina), Lajos Nyerges (Ungaria), Patrik Polc (Slovacia), Anton Butocinov (Ucraina) și Vitali Kricenko (Ucraina) au depus, ieri, jurământul pentru primirea cetățeniei române. Ceremonia a fost organziată la sediul Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Cei șapte sportvi vor fi incluși în lotul național de hochei pe gheață și vor participa la competițiile sportive internaționale.  Jucătorii au solicitat dobândirea cetățeniei române în prima parte a anului 2016. Inițial, dosarele lor de naturalizare au fost respinse, fostul ministru al Tineretului și Sportului Elisabeta Lipă explicând, la 28 noiembrie 2016, că actele s-au întors la federație, întrucât era specificat faptul că sportivii se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. În 30 martie, Guvernul a decis acordarea cetățeniei române hocheiștilor, în vederea includerii lor în lotul național și participării la competițiile sportive internaționale.

Arbitru georgian fluieră Astra

Arbitrul georgian Gheorghi Vadașkoria va conduce la centru partida dintre echipa azeră FK Zira și formația Astra Giurgiu, din manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, a anunțat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Vadașkoria va fi ajutat de asistenții Zaza Menteșașvili și Giorgi Elikașvili, iar Georgi Kikaceișvili va fi rezervă. Georgi Vadașkoria, în vârstă de 40 de ani, a arbitrat partidele Andorra - România, scor 0-2, la 12 noiembrie 2008, în preliminariile Campionatului European Under-19, și Finlanda - România, scor 0-1, la 20 octombrie 2013, în preliminariile Campionatului European Under-17. Partida FK Zira - Astra Giurgiu, din manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, se va disputa joi, la Baku, de la ora 20.00. În tur, Astra Giurgiu s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-1.

Colțescu arbitrează în Liga Europa

Arbitrul Sebastian Colțescu va conduce la centru partida dintre formația poloneză Jagiellonia Bialystok și echipa azeră FK Qabala, din manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, a anunțat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Colțescu va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Vladmir Urzică, iar George Găman va fi rezervă. Partida Jagiellonia Bialystok - FK Qabala, din manșa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 21.30. în tur, cele două formații au terminat la egalitate, scor 1-1.

Hagi are un coleg nou

Fundașul bulgar al echipei Slavia Sofia, Petko Hristov, a fost achiziționat de formația AC Fiorentina, a anunțat, luni, site-ul oficial al grupării italiene. Hristov, care în sezonul trecut a jucat 30 de partide pentru Slavia Sofia, a semnat un contract pe cinci sezoane cu AC Fiorentina. Petko Hristov, în vârstă de 18 ani, a evoluat în această vară cu naționala Bulgariei la turneul final al Campionatului European Under-19.

Cojocaru își caută echipă

Portarul Valentin Cojocaru, care și-a reziliat contractul cu formația FCSB, se pregătește cu echipa US Salernitana, din liga a doua italiană, a anunțat, ieri, site-ul ottopagine.it. Cojocaru, în vârstă 21 de ani, va fi urmărit de antrenorul Alberto Bollini în stagiul de pregătire de la Roccaporena.  Valentin Cojocaru a fost împrumutat de FCSB la FC Crotone la începutul sezonului trecut. în iarnă, Crotone l-a împrumutat în Serie B, la Frosinone. Portarul român nu a jucat niciun meci oficial pentru cele două formații italiene. US Salernitana a terminat sezonul trecut pe locul 10 în Serie B.

ManUnited și-a asigurat poarta

Portarul argentinian Sergio Romero și-a prelungit contractul cu echipa Manchester United pentru încă patru sezoane, cu drept de continuare încă un an, a anunțat, duminică, site-ul oficial al grupării engleze. "Romero a făcut un sezon bun și a realizat performanțe speciale, mai ales în Liga Europa. Merita acest contract. Cu Sergio Romero și David De Gea în lot, Manchester United are acoperit un post important", a declarat antrenorul Jose Mourinho. Internaționalul argentinian în vârstă de 30 de ani a fost achiziționat de Manchester United în vara anului 2015 de la Sampdoria Genova, după ce anterior mai evoluase la echipele Racing Club, AZ Alkmaar și AS Monaco.

Nu-l lasă nevasta în Japonia

Clubul japonez Tokyo Verdy a renunțat la transferul lui Francesco Totti, deoarece soția acestuia nu voia să plece în Japonia, a anunțat, ieri publicația Nikkan Sports, citată de L'Equipe. "Nu am reușit să obținem acordul familiei lui. Nu avem altă soluție decât să renunțăm", a declarat președintele clubului, Hideaki Hanyu, acesta susținând că soția lui Totti, Ilary Blasi, s-a opus cu fermitate acestui transfer. În iunie, un purtător e cuvânt al clubului anunțase că Tokyo Verdy face eforturi pentru a-l achiziționa pe Totti, jucător care solicita trei milioane de euro pentru a merge în Japonia. Totti a părăsit AS Roma la 40 de ani, după ce a evoluat în 786 de meciuri și a marcat 307 goluri.

Gold Cup, în faza sferturilor

Mexicul, Jamaica și El Salvador s-au calificat în sferturile de finală ale turneului Gold Cup, rezervat echipelor naționale din zona CONCACAF (America de Nord, Centrală și Caraibe), în urma meciurilor disputate duminică. Jamaica a terminat la egalitate, 1-1, cu El Salvador, în timp ce Mexicul a dispus cu 2-0 de Curaçao, ambele partide având loc pe stadionul Alamodome din San Antonio (Texas). În clasamentul final al Grupei C, Mexicul s-a clasat pe primul loc, cu 7 puncte, urmat de Jamaica — 5 puncte, El Salvador — 4 puncte și Curacao — 0 puncte. În sferturile de finală, miercuri, la Philadelphia se vor disputa partidele Costa Rica – Panama și SUA – El Salvador, iar joi, la Glendale, meciurile Mexic – Honduras și Canada – Jamaica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.