Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vineri se reia Liga a II-a

Ziarul de Vrancea
27 iun 2020 834 vizualizări

În această săptămână se reia Liga a II-a, competiție va fi finalizată cu un play-off în cinci runde, în urma căruia vor fi decise echipele promovate și reprezentanta care va disputa barajul pentru prima ligă, informează FRF. Cele șase echipe din play-off, singurele care au solicitat și primit licența pentru participarea în Liga 1, sezonul 2020-2021, vor juca fiecare cu fiecare, o singură dată, primele trei clasate înainte de întreruperea competiției având avantajul disputării a trei partide din cinci pe teren propriu. În urma tragerii la sorți din 17 iunie, a fost stabilit programul play-off-ului care debutează vineri și va fi transmis în direct la Digi, Look și Telekom. Programul primei etape: Turris Turnu Măgurele – FC Argeș (vineri, ora 17:00), UTA – Petrolul (sâmbătă, 17:00,) CS Mioveni-Rapid (marți 17:00). Clasamentul (cu punctele înjumătățite): 1. UTA – 25 p; 2. Mioveni – 20 p; 3.Turris- 20 p; 4. FC Argeș - 19; 5. Petrolul – 19 p; 6. Rapid – 16 p.

Baraj în două manșe

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, luni, pe site-ul său oficial, că în urma consultării celor 14 cluburi afiliate respinge propunerea Federației Române de Fotbal privind disputarea barajului pentru menținerea/promovarea în Liga I într-o singură manșă și nu tur-retur cum prevede ROAF. Liga Profesionistă de Fotbal a transmis către Federația Română de Fotbal o adresă în care prezintă punctul de vedere al cluburilor membre și a îndemnat pe această cale FRF, ca, pentru respectarea principiilor democratice care guvernează activitatea fotbalistică din România, să solicite cluburilor din Liga a II-a punctul de vedere cu privire la modul în care acestea doresc să dispute jocurile de baraj (în dublă manșă cum prevede ROAF al FRF sau varianta nouă a FRF, într-o singură manșă).Conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, ocupanta poziției a 3-a în Liga a II-a va disputa cu locul 6 din play-out-ul Ligii I un meci de baraj de menținere/promovare în dublă manșă.

Olteni în parandemie

Sute de suporteri au așteptat, în noaptea de duminică spre luni, sosirea echipei CS Universitatea la aeroportul din Craiova, după succesul din meciul cu CFR Cluj. Fanii și-au întâmpinat favoriții cu cântece, scandări și cu toțe și fumigene. Mulți dintre cei prezenți nu au purtat măști, nu au fost respectate măsurile de distanțare fizică de mulțimea de suporteri, însă aceștia nu s-au apropiat de fotbaliști. Marți, o manifestare similară a avut loc la cantonamentul echipei craiovene, după victoria de acasă, cu FC Botoșani. CFR Cluj a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (1-0), de formația CS Universitatea Craiova, în etapa a cincea a play-off-ului Ligii I, ultima a turului. Prin acest succes, oltenii se apropie la un punct de liderul din Cluj.

Real Madrid ia distanță

Real Madrid a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formația Espanyol Barcelona, în etapa a XXXII-a a campionatului spaniol de fotbal LaLiga. Casemiro a marcat în minutul 45, după o pasă cu călcâiul a lui Benzema. În urma acestui rezultat și după ce Barcelona s-a „împiedicat” la Celta Vigo, scor 2-2, Real Madrid s-a distanțat în fruntea clasamentului LaLiga. Formația antrenatăd e Zinedine Zidane a acumulat 71 de puncte, iar catalanii, 69 de puncte. Podiumul este încheiat de Atletico Madrid, cu 58 de puncte, cu șase etape rămase de disputat din acest sezon. Espanyol este pe locul 20, ultimul, cu 24 de puncte, la zece puncte de Celta Vigo, de pe locul 17, care asigură menținerea în primul eșalon.

Titlu parțial

În Grecia, Olympiakos Pireu a redevenit campioană după o pauză de trei ani. Acesta este titlul cu numărul 45 din istorie, asigurat, parțial totuși, după victoria cu 2-1, obținută, duminică, pe terenul formației AEK Atena. Este parțial deoarece PAOK Salonic așteaptă un răspuns de la TAS luna viitoare, la plângerea depusă împotriva unei decizii a federației elene, care a retras șapte puncte clubului la care a antrenat Răzvan Lucescu pentru că avea același patronat ca Xanthi. Formația din Pireu are oricum un avans liniștitor cu șase etape rămase de jucat, 19 puncte. Olympiakos a acumulat 78 de puncte, iar PAOK, 59 de puncte (cu depunctarea inclusă). Olympiacos și AEK Atena vor juca și finala Cupei Greciei

S-a retras Super Mario

Atacantul Mario Gomez, supranumit „Super Mario”, s-a retras din cariera de fotbalist profesionist la vârsta de 34 de ani, în ziua în care echipa lui, VfB Stuttgart, a promovat în 1.Bundesliga. Mario Gomez, care va împlini 35 de ani la 10 iulie, a jucat 78 de meciuri pentru naționala Germaniei și a marcat 31 de goluri. El a fost vicecampion european, în 2008, și a ocupat locul 3, la Cupa Mondială din 2010. Însă Gomez nu a făcut parte din lotul participant la CM-2014, când Germania a cucerit titlul mondial. În carieră, „Super Mario” a evoluat pentru echipele VfB Stuttgart, unde a debutat și de unde s-a retras, Bayern Munchen, Fiorentina, Beșiktaș și VfL Wolfsburg.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.