Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vettel abandonează, Hamilton câștigă

Ziarul de Vrancea
8 oct 2017 475 vizualizări

Pilotul britanic Lewis Hamilton de le Mercedes a câștigat, ieri Marele Premiu al Japoniei, a XVI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat pe circuitul de la Suzuka, în timp ce germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a abandonat în turul 4.

Hamilton, plecat din pole-position, a fost urmat de Max Verstappen (Red Bull) și de Daniel Ricciardo (Red Bull), În continuare, s-au clasat în puncte, Valtteri Bottas (Mercedes), Kimi Räikkönen (Ferrari), Esteban Ocon, Sergio Perez (ambii, Force India), Kevin Magnussen, Romain Grosjean (ambii, Haas-Ferrari) și Felippe Massa (Williams). Lewis Hamilton conduce în clasamentul piloților cu 306 puncte, urmat de Vettel (247) și Bottas (234). Echipa Mercedes conduce în clasamentul constructorilor cu 540 puncte, urmată de Ferrari (395) și Red Bull (303).  Următorul mare premiu va avea loc peste două săptămâni, la Austin, în SUA.

Victorie prețioasă la U21

Reprezentativa de tineret a României a învins în deplasare, cu scorul de 2-0, selecționata Elveției, în grupa a opta de calificare la Euro-2019. Golurile au fost marcate de Mihai Dobre (2’4) și Alexandru Cicâldău (‘87). Antrenorul Daniel Isăilă a folosit următoarea echipă:  I. Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, A. Radu – Dulca, Cicâldău – Dobre, Hagi (’77 – Screciu), Burlcu (’65 – Costache) – Pușcaș (’88 – Tudorie). Într-o altă partidă din grupă: Liechtenstein – Țara Galilor 1-3. Clasament: 1. România – 10 p (4 j); 2. Țara Galilor – 6 93); 3. Elveția – 4 p (4); 4. Bosnia –Herțegovina – 4 p (3); 5. Portugalia – 3 p (1); 6. Liechtenstein – 0 p (3).

Selecționerul Croației, demis

Tehnicianul Ante Cacic a fost demis din funcția de selecționer al Croației, după remiza cu Finlanda, din preliminariile CM-2018. Ante Cacic a fost înlocuit în funcție de Zlatko Dalic. "Dalic este noul antrenor și va fi în funcție la meciul cu Ucraina. Am luat doar patru puncte în ultimele patru meciuri și am considerat că trebuie să acționăm", a spus Cacic. Croația se află pe locul di în grupa I de calificare la CM-2018, la două puncte de liderul Islanda și la egalitate cu Ucraina.

Contraperformanță rarisimă

Reprezentativa Rusiei a învins, sâmbătă, cu scorul de 4-2, naționala Coreei de Sud, într-un meci amical în care sud-coreeanul Kim Joo-Young a înscris două autogoluri într-un interval de aproape trei minute. Jucătorul din Coreea de Sud a trimis mingea în propria poartă în minutele 55 și 57. În ciuda autogolurilor, Kim a evoluat pe toată durata partidei. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost marcate de Smolov și Miranciuk.  Pentru sud-coreeni au înscris Kwon Kyung-won  și Ji Dong-won.

Bruguera, în locul Conchitei

Sergi Bruguera, fost dublu câștigător al turneului de la Roland Garros, a fost numit căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, la care îi succede Conchitei Martinez, la serviciile căreia federația spaniolă a renunțat luna trecută. Martinez a fost căpitan nejucător și la echipa de Cupa Davis și la cea de Fed Cup. La echipa de Fed Cup, noul căpitan este Anabel Medina. Bruguera, în vârstă de 46 de ani, a câștigat turneul de la Roland Garros în 1993 și 1994, iar în 1996 a obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta. El va debuta la conducerea echipei Spaniei în februarie, la confruntarea cu Marea Britanie, din primul tur al Cupei Davis. Anabel Medina, în vârstă de 35 de ani, a câștigat turneul de la Roland Garros la dublu, în 2008 și 2009. Echipa de Fed Cup a Spaniei va întâlni Italia, tot în februarie, în Grupa Mondială II.

Ramos rămâne la Real

Fundașul Sergio Ramos și-a prelungit contractul cu Real Madrid până în 2021. Sergio Ramos a semnat contractul în urmă cu câteva zile, dar nici el, nici președintele Florentino Perez nu au dorit ca acest eveniment să fie unul public. Real Madrid va anunța oficial în următoarele zile semnarea acestui contract. Căpitanul Sergio Ramos a venit la echipă în 2005, de la FC Sevilla. Ramos va face parte, alături de Cristiano Ronaldo și Gareth Bale, din grupul celor mai bine plătiți jucători de la Real. Ramos, de 31 de ani, avea contract până la 30 iunie 2020.

Retragerea lui Pirlo

Fotbalistul italian Andrea Pirlo, în vârstă de 38 de ani, și-a anunțat retragerea din activitate în luna decembrie, când îi expiră contractul cu New York City. "Este momentul. Nu mă mai pot antrena cum doresc din cauza problemelor fizice. La vârsta mea, e de ajuns. Vreau să fac altceva", a declarat Pirlo, campion mondial cu Italia în 2006. Pirlo, care a evoluat la cele trei mai cluburi italiene (Inter Milano, AC Milan, Juventus), a câștigat de două ori Liga Campionilor și de șase ori campionatul Italiei.

Magnini, în dificultate

Înotătorul italian Filippo Magnini, dublu campion mondial la 100 metri liber, va fi audiat în cadrul unei anchete deschise contra lui Guido Porcellini, un medic nutriționist acuzat de trafic de produse dopante și medicamente contrafăcute. Anumite produse i-ar fi fost destinate lui Magnini, dar, conform anchetatorilor, el nu le-ar fi utilizat și nici măcar nu le-ar fi primit. "Consider că verificările reprezintă o obligație legată de ancheta penală contra lui Porcellini. Anchetatorii au stabilit deja că sunt străin de aceste fapte. Să fie totul clar", a scris Magnini pe Twitter. În vârstă de 35 de ani, Magnini a fost campion mondial la 100 metri liber în 2005 și 2007. Procesul lui Porcellini va începe la 7 noiembrie, la Pesaro.

Raliul Spaniei

Pilotul britanic Kris Meeke a câștigat Raliul Spaniei, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. Sebastien Ogier, al doilea, este lider în clasamentul general. Meeke (Citroën) a fost urmat de francezul Sebastien Ogier (Ford Fiesta) și de estonul Ott Tanak (Ford Fiesta). Profitând de abandonul lui Thierry Neuville (Hyundai), Ogier a acumulat 198 de puncte în clasamentul general, fiind urmat de Tanak, cu 161 de puncte, și de pilotul belgian, cu 160 de puncte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.