Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Verdeș, în high life la Cluj

Ziarul de Vrancea
17 oct 2021 628 vizualizări

Concursul de la Cluj contând pentru Cupa Mondială la gimnastică ritmică a fost dominat de sportiva bulgară Boriana Kalein (vicecampioană europeană și a cincea la JO de la Tokyo).

Ea a câștigat autoritar atât concursul individual compus, cât și toate finalele pe obiecte. O comportare remarcabilă a avut cea mai bună gimnastă română, Andreea Verdeș (antrenată de Cătălina și Constantin Radu), care s-a clasat pe locul VI la individual compus. Situată cu un loc peste o medaliată la mondiale, italianca de origine română Alexandra Agiurgiuculese, Andreea s-a calificat în patru finale pe obiecte, clasându-se pe locul V, la minge, locul VI la măciuci și locul VIII la cerc și panglică. Cealaltă reprezentantă a României, Annaliese Drăgan a obținut un loc VIII la cerc.

Eșec la handbal

Politehnica Iași a pierdut meciul cu echipa secundă a CSU Suceava din etapa a V-a a Seriei A a Diviziei A de handbal masculin. Trupa pregătită de Florin Spiridon a cedat sâmbătă, în Sala Polivalentă Iași, cu scorul de 26-35 (13-15). Poli a rămas astfel cu trei puncte și ocupă locul VII, penultimul al clasamentului. Pe podium se află Magnum Botoșani și CSU Galați, fiecare cu 15 puncte, și CSM Vaslui II, cu nouă. CSU Suceava II, CSM Focșani II și CSM Bacău II au șase puncte, în timp ce “lanterna”, Pietricica Piatra Neamț, nu a obținut vreun punct. În etapa viitoare, penultima din tur, ieșenii vor juca la Bacău. (Ovidiu MINEA)

Au căpătat curaj pe parcurs  

Echipa de rugby Politehnica Iași, pregătită de Mihai Stuparu și Ioan Iftode a fost învinsă, sâmbătă, la Bârlad, de către echipa locală RC, scor 26-52 (5-26) într-un meci în care formația ieșeană a început mai timid, dar a jucat mai bine după pauză, lucru care se vede în scorul pe reprize. Într-o partidă arbitrată de Loredana Juncănariu (jucătoare la Poli Iași și echipa națională), Politehnica a reușit patru eseuri prin Nicuță, Micu, David și Michiduță, ultimul reușind și trei transformări. La echipa Politehnica au jucat David, Goncear, Vieru-Găină – Fânariu, Bișoc – Holbocianu, Vasilache, Sandu -Ilie, Michiduță – Nicuță, Curcan, Deliu, Rusu – Micu (Matei, Drăgan, Gafița, Buburuzan, Dimitriu). Pe 30 octombrie, Poli joacă în deplasare cu CSM Galați, a treia clasată, după Știința Petroșani și CS Năvodari. RC Bârlad ocupă locul IV, iar Poli Iași nu figurează în clasament. (N.G.)

Minunea de la Voluntari

Primele rezultate înregistrate în etapa a XII-a a Ligii I de fotbal: Gaz Metan Mediaș 2-1 (2-0). Deaconu ('37, '38) / Ivanovski ('83 – penalty); Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari 1-2 (0-1). Bojic ('80) / Costin ('28),Rață ('52). În min. 68, Luckassen (S) a ratat un penalty; FCSB – CS Mioveni 3-0 (0-0). Tănase ('56 – penalty), Dumiter ('65), Keșeru ('70).În min. 45^1, Buziuc (M) a fost eliminat; FC Argeș - Farul Constanța 2-1 (0-0). Arias ('50), Viana ('63)/Betancor ('89-penalty); UTA -FCU Craiova 1-0 (1-0). Roger ('13). În min. 63, Albu (FCU) a fost eliminat; Aseară s-a mai disputat jocul Rapid – CFR Cluj. Ultimele meciuri ale rundei au loc astăzi: FC Botoșani – Chindia Târgoviște (ora 17:30) și CSU Craiova – Academica (20:30).

Vești rele de la Crina

Participarea pivotului naționalei de handbal feminin, Crina Pintea, la Campionatul Mondial din Spania, din luna decembrie, este sub semnul întrebării, după accidentarea suferită în meciul Austria-România. Echipa medicală de la echipa sa de club, Györ ETO, avansează o perioadă necesară de recuperare de 6-8 săptămâni, chiar dacă nu este nevoie de o intervenție chirurgicală. Campionatul Mondial din Spania are loc în perioada 2-19 decembrie.

Cubanez sub falduri tricolore

Sportivul de origine cubaneză Asley Gonzalez a câștigat prima sa medalie pentru România, argint la categoria 100 kg, ieri la turneul de judo Grand Slam de la Paris. Gonzalez, fost campion mondial, a fost învins în finală prin ippon de rusul Arman Adamian, medaliat cu aur la Jocurile Europene din 2019 și vicecampion european în 2020. Asley Gonzalez, naturalizat recent, l-a învins în optimi pe Dario Kurbjeweit Garcia (Germania), în sferturi a trecut de georgianul Onise Saneblidze, iar în semifinale a câștigat în fața olandezului Simeon Catharina. Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la cat. 73 kg.

Baia Mare nu iartă

CSM Știința Baia Mare și-a păstrat titlul de campioană națională, în timp ce Steaua, care a încheiat pe primul loc sezonul regulat al competiției, a fost nevoită să se mulțumească doar cu medaliile de argint. De altfel, Baia Mare a fost echipa care a jucat toate finalele SuperLigii de când competiția se dispută în acest format, câștigând patru dintre acestea. Medaliile de bronz ale SuperLigii au revenit echipeiCS Dinamo care sâmbătă a învins pe CS SCM Timișoara cu 16-11 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.