Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Unde jucăm meciul cu Spania?

Ziarul de Vrancea
4 mar 2019 443 vizualizări

Meciul Spania - România din preliminariile Campionatului European din 2020 se va desfășura, la 18 noiembrie, la Madrid, pe stadionul echipei Atletico, Wanda Metropolitano, a anunțat federația spaniolă de fotbal.

Cu o capacitate de 68.000 de locuri, stadionul a fost inaugurat în septembrie 2017. Până atunci, spaniolii vor mai juca, la 10 iunie, cu Suedia, pe stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu, iar la 15 noiembrie, la Cadiz, cu Malta, pe Stadionul Ramon de Carranza. În martie, naționala României debutează în calificările pentru Campionatul European de anul viitor, turneu final la care Arena Națională din București va găzdui patru partide. Primele două jocuri ale tricolorilor în preliminarii sunt împotriva Suediei, în deplasare, la 23 martie, de la ora 19.00, și contra Insulelor Feroe, la Cluj pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, la 26 martie, de la ora 21.45.  Din grupa României fac parte Spania, Suedia, Norvegia, Malta și Insulele Feroe.

Antrenor italian la volei

Noul antrenor al naționalei României de volei feminin este italianul Luciano Pedulla, el urmând a conduce reprezentativa tricoloră la turneul final al Campionatului European din acest an.  Naționala României va evolua la turneul final în grupa C, cu Azerbaidjan, Croația, Estonia, Ungaria și Olanda. “Nu va fi o sarcină ușoară. Este o provocare și de aceea o accept. Acum 10 ani, jucătoare ca Pîrv, Țurlea, Trombițaș, Butnaru, Corjeuțanu sau Nucu jucau în prima ligă italiană și cred că în următorii ani un alt contingent de jucătoare române talentate se vor întoarce într-un campionat național atât de competitiv”, a declarat Pedulla, citat de site-ul forului european de profil (CEV). El a antrenat anterior naționala de junioare a Italiei, cu două titluri continentale la activ. La nivel de club a pregătit Novara și Monza, în ultimele două stagiuni. Pedulla a pregătit ultima dată o echipă națională în 2015, cea a Germaniei, Germania.

Alba Blaj în finala Cupei  CEV

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj s-a calificat ieri pe teren propriu, în finala Cupei CEV, după ce a învins formația Știința Bacău și în manșa retur din semifinalele competiției, scor 3-0 (14, 19,23). În tur, la Bacău, Volei Alba Blaj a câștigat tot cu 3-0, iar cu dubla victorie este prima finalistă a Cupei CEV, a doua competiție valorică a continentului. Știința Bacău s-a calificat în semifinalele Cupei CEV, după ce a eliminat în sferturi formația VK UP Olomouc (3-2 și 3-2), în timp ce Volei Alba Blaj a trecut de Galatasaray (0-3, 3-0 și “set de aur”).

Löw vrea sânge proaspăt

Selecționerul Germaniei, Joachim Löw, a renunțat la jucătorii Jerome Boateng, Mats Hummels și Thomas Müller, campioni mondiali, în 2014.  “Anul 2019 este pentru echipa Germaniei cel al unui nou început”, a declarat Löw care s-a deplasat la München pentru a-i anunța pe cei trei jucători ai echipei Bayern.  Mats Hummels, în vârstă de 30 ani, are 70 de selecții și cinci goluri, Jerome Boateng, 30 de ani, are 76 de meciuri la națională și un gol, iar Thomas Müller, 29 de ani, a strâns 100 de selecții și 38 de goluri. Începând din septembrie trecut, sub presiunea rezultatelor slabe, Löw a mai renunțat la Sami Khedira. De asemenea, Mesüt Özil a renunțat el la națională, acuzând federația germană de rasism, în urma unei polemici privind originea lui turcă.

 

Chelsea a făcut apel

Gruparea londoneză Chelsea a făcut apel la decizia FIFA de a interzice clubului englez efectuarea de transferuri în două perioade de “mercato”.  FIFA a confirmat depunerea apelului, dar nu a precizat data la care va fi analizat. Clubul Chelsea nu mai are dreptul să legitimeze jucători în următoarele două perioade de “mercato”, din vara și iarna viitoare, pentru încălcarea regulamentului privind transferul fotbaliștilor minori. Gruparea engleză poate vinde jucători, iar decizia forului mondial nu vizează echipa feminină și nici cea de futsal. De asemenea, clubul patronat de Roman Abramovici a fost amendat cu 600 000 franci elvețieni (aproximativ 528.600 euro) și trebuie să rezolve situația în 90 de zile.  Potrivit forului mondial, Chelsea a încălcat regulamentul în cazul a 29 de jucători minori transferați.

Icardi face mofturi

Aflat în conflict cu Inter Milano, Mauro Icardi susține că are dureri la genunchiul drept și nu vrea să fie convocat pentru meciul cu Eintracht Frankfurt, de joi, din turul optimilor Ligii Europa.  Icardi, care nu a mai jucat din 9 februarie, i-a transmis antrenorului Luciano Spalletti că nu se simte pregătit să intre pe teren la meciul de joi. Atacantul argentinian Mauro Icardi a rămas fără banderola de căpitan la Internazionale Milano, deoarece nu a acceptat prelungirea contractului. Argentinianul este legitimat la Inter din 2013 și are contract până în 2021.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.