Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tricolorii urcă două locuri

Ziarul de Vrancea
28 nov 2018 360 vizualizări

Reprezentativa României a urcat două poziții față de luna precedentă, pe locul 24, acumulând 1.501 de puncte, în clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicității joi. România este mai bine clasată decât Serbia, fosta adversară din Liga Națiunilor, care a câștigat grupa a IV-a a Diviziei C

Sârbii sunt pe locul 29, cu 1.471 de puncte, după o urcare de șase poziții.La vârful ierarhiei, Belgia a rămas pe primul loc, cu 1.727 de puncte, iar Franța este locul 2, cu 1.726. Pe locul al treilea se menține Brazilia, cu 1.676 de puncte, la fel Croația, pe locul 4, cu 1.634 de puncte.

Oblemenco, pe bulevardul Balaci

Sorin Manda, city manager al Craiovei, a declarat, ieri, că bulevardul Știrbei Vodă pe care se află Stadionul Ion Oblemenco se va numit Ilie Balaci, iar arena va fi la numărul 8, număr purtat pe tricou de fostul fotbalist, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local. "Numărătoarea pe partea dreaptă a bulevardului va fi astfel încât stadionul de fotbal să fie Ilie Balaci, numărul 8. Vom numerota 2a, 2b, 2c, ceva de genul acesta, astfel încât stadionul să fie Ilie Balaci, numărul 8", a declarat Manda, la ProX. Fostul internațional Ilie Balaci a murit, la 21 octombrie, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Țucudean cel modest

Atacantul formației CFR Cluj George Țucudean consideră că are trebui să fie declarat jucătorul anului în România. Întrebat într-o conferință de presă, pe cine vede jucătorul anului în România, Țucudean a răspuns: "Eu. Păi am câștigat campionatul, am câștigat titlul de golgheter și Supercupa și nici măcar nu m-au pus la posibili câștigători. Ce, trebuie să câștig campionatul mondial ca să mă pună?"Antrenorul lui Țucudean, Toni Conceiçao, conderă că jucătorul său a dat un răspuns bun. "Eu cred că a dat un răspuns bun. Mie îmi place de el, pentru că e bine să fie motivat și să aibă încerdere în calitățile sale", a spus Conceiçao. George Țucudean a câștigat sezonul trecut campiontul și Supercupa României cu CFR Cluj, fiind golgeterul Ligii I, cu 15 goluri, la egalitate cu Harlem Gnohere de la FCSB.

Ganea a debutat la Bilbao

Fundașul Cristian Ganea a evoluat în finalul meciului pe care echipa lui, Athletic Bilbao, l-a câștigat, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (3-0), cu Huesca, în prima manșă a 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei. Ganea a intrat în minutul 73, în locul lui Aduriz, autorul golurilor din minutele 10 și 32. Jucătorul român a fost aplaudat de cei 25.000 de spectatori prezenți pe San Mames la prima sa apariție în tricoul lui Bilbao. Au mai înscris Pablo Insua ('27 –autogol ) și Benat ('55). Returul va avea loc la 6 decembrie.

Grupă grea pentru dobrogeni

HC Dobrogea Sud Constanța face parte din Grupa C a Cupei EHF, alături de formațiile FC Porto din Portugalia, TTH Holstebrø din Danemarca și Liberbank Cuenca din Spania, s-a stabilit, ieriîn urma tragerii la sorți. Faza grupelor va începe la 9/10 februarie 2019. Sferturile de finală vor avea loc în aprilie, iar turneul final între 17 și 19 mai. Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat, duminică, pe teren propriu, în grupele Cupei EHF, după ce a învins formația suedeză HK Malmö, cu scorul de 34-28 (17-12), și în manșa retur din turul al treilea al competiției. În manșa tur, HC Dobrogea Constanța s-a impus, în deplasare, cu scorul de 23-22 (9-14), iar cu 57-50 la general s-a calificat în faza grupelor Cupei EHF.

Înfrângere în SEHA League

Echipa de handbal masculin Steaua București a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formația sârbă HC Zeleznicar Nis, cu scorul de 21-28 (9-13), în ultimul meci din turul SEHA League. Returul începe în 4 decembrie.  În urma rezultatului, Steaua rămâne cu 15 puncte în clasament, la finalul turului și ocupă locul V. Steaua București a fost acceptată în SEHA League, competiție în care evoluează doar formații din cupele europene.

Finala sud-americană în Qatar

Jurnaliștii de la The Sun notează că oficialii CONMEBOL au decis să schimbe continentul pentru disputarea returului din finala Copei Libertadores. Aceștia au ales să meargă în Qatar, pe arena Khalifa International, pe 8 decembrie. Stadionul ales are o capacitate de 40 de mii de locuri, fiind pe lista celor care vor găzdui meciuri la Campionatul Mondial din 2022.  Câștigătorea Copei Libertadores va evolua și la Mondialul cluburilor din Emiratele Arabe Unite.

Forul sud-american a decis ca partida să nu se mai dispute în Argentina după violențele fanilor lui River la partida programată pe El Monumental. în tur, meciul s-a încheiat 2-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.