Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Tofalvi, la a șasea Olimpiadă

Ziarul de Vrancea
19 ian 2018 674 vizualizări

Biatlonista Eva Tofalvi a anunțat, ieri, că a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Pentru Tofalvi va fi a șasea participare la Jocurile Olimpice. Sportiva s-a clasat, joi, pe locul 43 în proba de 7,5 kilometri sprint, la Arterselva, în Italia

Eva Tofalvi, în vârstă de 39 de ani, a concurat la edițiile din 1998, 2002, 2006, 2010 și 2014 ale JO de iarnă. Cele mai bune rezultate ale sale au fost locul 10 la ștafetă 4x6 km, la Vancouver 2010 și locul 11 la individual 15 km, la Nagano 1998 și Vancouver 2010. Tofalvi a fost portdrapelul României la Vancouver 2010 și Soci 2014. Anul trecut, Eva Tofalvi și-a anunțat retragerea din activitate, dar la câteva luni după anunț a revenit în competiții.

Amical cu Suedia, în Bănie

Partida amicală pe care reprezentativa României o va disputa la 27 martie împotriva naționalei Suediei va avea loc pe stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova. Federația Română de Fotbal a mai anunțat că negociează și cu alte federații pentru perfectarea unui alt meci amical în luna martie. Naționala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiții Liga Națiunilor UEFA. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 24 ianuarie.

Taxă de lux pentru UEFA

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a anunțat că va institui o "taxă de lux" pentru a păstra echilibrul între cluburi, informează Le Figaro. Conform lui Ceferin, dacă un club cheltuiește mai mult decât trebuie, va plăti o diferență către UEFA. "Trebuie să menținem situația actuală în care fiecare echipă poate intra în competiție. Visul trebuie să continue", a spus Ceferin. Slovenul intenționează să limiteze și numărul de contracte și de împrumut a jucătorilor. "Cluburile bogate pot cumpăra pe oricine, ceea ce slăbește alte echipe. Suntem deciși să limităm numărul împrumuturilor, chiar să le interzicem", a adăugat Ceferin.

Perechile ruse, imbatabile pe continent

Patinatorii ruși Evghenia Tarasova și Vladimir Morozov și-au păstrat titlul european la perechi la Campionatele Europene de patinaj artistic. Cu 221,60 puncte, Tarasova și Morozov i-au devansat pe Ksenia Stolbova și Fedor Klimov (211,01). Locul trei a fost ocupat de o altă pereche din Rusia, Natalia Zabiiako și Alexander Enbert (210,18).

Ioniță a semnat cu clujenii

Atacantul Alexandru Ioniță a anunțat prin intermediul unei rețele de socializare că a semnat un contract cu gruparea CFR Cluj, după ce a refuzat prelungirea angajamentului cu Astra Giurgiu. În vârstă de 23 de ani, Ioniță a refuzat prelungirea înțelegerii cu Astra, iar conducerea clubului l-a anunțat că va fi trimis la echipa a doua. Cu Astra Giurgiu, Ioniță are trei trofee câștigate, titlul de campioană, Cupa României și Supercupa României. În cariera sa, Alexandru Ioniță a mai evoluat la Rapid, grupare la care a fost și junior și față de care și-a manifestat întotdeauna atașamentul. Acesta este și motivul pentru care a refuzat să discute despre un posibil transfer la FCSB, după ce patronul Gigi Becali s-a arătat interesat de serviciile sale. 

Buceschi a părăsit Corona

Echipa de handbal feminin Corona Brașov a anunțat, ieri, întreruperea contractului cu antrenorul Costică Buceschi, acesta fiind înlocuit de cuplul de tehnicieni Vasile Curițeanu și Dragoș Dobrescu. Înfrângerea drastică din meciul de joi seară, de pe teren propriu, cu SCM Craiova, scor 18-29, l-a costat pe antrenorul Costică Buceschi, la serviciile căruia clubul a renunțat vineri. În locul său au fost numiți Vasile Curițeanu și Dragoș Dobrescu, care vor debuta pe banca tehnică a echipei brașovene la meciul din etapa a XIII-a, cu CSM Bistrița, programat duminică. Corona Brașov ocupă doar locul VII după 12 etape derulate în Liga Națională

O nouă licitație la Rapid

Prețul de la care pornește licitația pentru vânzarea celor cinci certificate de marcă deținute de societatea aflată în faliment FC Rapid SA a ajuns la 1,7 milioane de euro, iar lichidatorul a anunțat că vor fi acceptate și oferte inferioare. Ofertele mai mici de 1,7 milioane de euro vor fi supuse aprobării Adunării Creditorilor ulterior organizării licitației. Noua licitație pentru vânzarea celor cinci certificate de marcă și a 23 de cupe și trofee aflate în posesia societății falimentare va fi organizată pe 9 februarie, ora 10.00, la sediul lichidatorului, Sierra Quadrant SPRL, filiala București.

Nici Prandelli n-a rezistat în Dubai

La opt luni de la numire, când i-a luat locul lui Dan Petrescu, tehnicianul italian Cesare Prandelli a fost demis, vineri, de la Al Nasr, a anunțat clubul din Dubai. Cu cinci victorii, două remize și cinci înfrângeri în 12 etape, clubul din Dubai este pe locul patru în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Italianul a mai condus alte două echipe- Galatasaray și Valencia - după ce a demisionat de la naționala Italiei în 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.