Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE “Tigroaice”, răpuse de turcoaice

Ziarul de Vrancea
25 ian 2019 574 vizualizări

CSM București a fost învinsă de  Fenerbahçe cu 3-0 (-18, -19, -22), într-un meci din etapa a III-a a Ligii Campionilor la volei feminin.

În urma acestui rezultat, șansele “tigroaicelor” de a prinde sferturile de finală s-au diminuat substanțial. Exceptând anumite momente în seturile doi și trei, reprezentanta României a fost dominată clar de Fenerbahçe, una dintre echipele favorite pentru calificarea în Final Four. Dacă în primul set nu a contat, CSM a condus cu 10-5 în setul doi și cu 19-18 în setul trei, dar de fiecare dată adversara a gestionat mai bine finalurile și a reușit să se impună. Următoarea partidă a echipei CSM București în Liga Campionilor este programată pe 6 februarie, în deplasare cu Dinamo Moscova.

Pleacă muntenegrencele

Handbalistele Jovanka Radicevic și Majda Mehmedovic vor evolua pentru Buducnost Podgorica din viitorul sezon. Ambele sunt componente ale campioanei României, CSM București, și au decis să semneze contracte cu Buducnost pentru următoarele două sezoane. Jovanka Radicevic (extremă dreapta, 32 de ani) a semnat cu CSM București pentru două sezoane în februarie 2018, dar a renunțat la al doilea an de contract. Ea s-a transferat de la Vardar la CSM și va juca din nou la Buducnost după opt ani. Majda Mehmedovic (extremă stânga, 28 de ani) joacă la CSM de trei sezoane, unde a ajuns chiar de la Buducnost. Radicevic și Mehmedovic au fost componentele echipei naționale a Muntenegrului la câștigarea aurului european din 2012, atunci când au jucat și finala Jocurilor Olimpice.

Zile grele în Antalya

Echipele din România și-au modificat programul de ieri, acesta fiind perturbat de vremea nefavorabilă. Astfel, Gaz Metan Mediaș a amânat un meci amical cu Mariupol, iar Hermannstadt a anulat ultima sa partidă amicală din Antalya, cu Mladost Lucani, din cauza ploii. Sepsi Sfântu Gheorghe a disputat 31 de minute dintr-un amical cu Dunav Ruse, după care jocul a fost întrerupt din cauza vremii. În momentul suspendării partidei, scorul era 1-0 pentru Sepsi (gol Tandia ’10). Brian Nouvier s-a accidentat la umăr în minutul 2 al meciului.

Fernandez, în dificultate

Celebrul patinator spaniol Javier Fernandez, care a confirmat că se va retrage după Campionatul European care are loc în această săptămână la Minsk, are probleme cu obținerea celui de-al șaptelea titlu european individual. După efectuarea programului scurt în proba individuală masculină, Fernandez se află pe locul III, cu un total de 91,84 puncte, fiind devansat de patinatorii ruși Mihail Koliada (100,49 p) și Aleksandr Samarin (91,94 p). Mai mult, poziția lui “don Quijote” este amenințată și de debutantul francez Kevin Aymoz, aflat pe locul IV, cu 88,02 puncte, a cărui evoluție a impresionat, dar și de al treilea rus, Maksim Kovtun (87,70 p). Fernandez (27 de ani)  și-a anunțat retragerea încă dinainte de inceperea sezonului. El nu a participat la competițiile internaționale din această iarnă, dar a acceptat să facă un concurs de adio la Europenele de la Minsk. Antrenat de canadianul Brian Orser, Javier are la activ șase titluri continentale și trei mondiale

Real, din nou în fruntea bogaților

Datorită celei de-a treia victorii consecutive în Liga Campionilor, clubul de fotbal Real  Madrid a redevenit cel mai bogat club din lume, detronând gruparea britanică Manchester United, potrivit listei celor mai bogate 20 de cluburi din lume, publicată de cabinetul Deloitte. Pentru prima oară, în Top 10 se află “Big Six” din Premier League: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham. În sezonul 2017-2018, Real a obținut venituri de 674,6 milioane de lire sterline, devenind pentru a 12-a oară cel mai bogat club din lume, madrilenii fiind pentru prima oară în această ipostază după sezonul 2014-2015. Manchester United, eliminată în sezonul trecut în optimile de finală ale Ligii Campionilor, a coborât pe locul III, fiind depășită de Real și FC Barcelona. Bayern München, Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham completează Top 10 al celor mai bogate cluburi din lume, în care nu se află nicio reprezentantă a Italiei.

Ascensiune caritabilă în Himalaya

O expediție alcătuită din opt alpiniști români va încerca să escaladeze în primăvară vârful Lobuche East (6.119 m) din Munții Himalaya, pentru a atrage atenția asupra situației grele în care se află cei peste 100 de copii îngrijiți de Fundația Copii în Dificultate, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Expediția, care va dura 19 zile, va demara pe 19 martie, iar echipa este alcătuită din liderul Sorin Fițu, Angela Deiac, Remy Pătulea, Traian Hasas, Răzvan Căpriță, Marius Cismaru, Toma Lazăr și Alexandru Tudose, ascensiunea pe vârful Lobuche East (6.119 m) fiind prevăzută pentru ziua de 31 martie, iar întoarcerea în țară pe data de 6 aprilie. Fundația Copii în Dificultate (CID), prima organizație caritabilă din România, a fost fondată în 1990. De-a lungul timpul, a îngrijit peste 18.000 de copii atinși de maladii incurabile sau aflați în fază terminală, a copiilor infestați cu HIV/SIDA, copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Au pierdut la Barcelona

Campioana României la polo, Steaua București, a fost învinsă ieri, în deplasare, de formația spaniolă CNA Barceloneta, cu scorul de 8-11 (2-3, 3-4, 2-1, 1-3), în ultimul meci din turul grupei A a Ligii Campionilor. Pentru Steaua au marcat Marinic 4 goluri, Gheorghe 2, Prioteasa 1 și  Kapotsis 1. Anterior, Steaua a obținut următoarele rezultate în grupa A: 5-8 cu AN Brescia, 6-9 cu FTC Budapesta, 9-13 cu ZF Eger, 8-3 cu Steaua Roșie Belgrad, 7-19 cu Pro Recco și 4-16 cu Dinamo Moscova. Partidele retur încep în 6 februarie, când Steaua va primi vizita celor de la Barceloneta. Partidele din faza grupelor se vor încheia în 15 mai 2019.

Henry, pe făraș în Principat

Antrenorul Thierry Henry are zilele numărate pe banca tehnică a lui AS Monaco. Presa din Anglia scrie că oficialii clubului din Monte Carlo vor să îl demită pe francez după doar trei luni în postura de tehnician.  După 21 de etape, AS Monaco este pe locul 19, poziție retrogradabilă, cu doar 15 puncte adunate. În locul lui Henry ar putea să revină antrenorul pe care francezul l-a înlocuit atunci când a semnat cu Monaco, portughezul Leonardo Jardim. Acesta a fost demis în luna octombrie a anului 2018 din cauza rezultatelor slabe, însă nici de la plecare lui Jardim echipa nu s-a redresat. Cu Henry pe bancă, Monaco a câștigat doar două din cele 12 meciuri de campionat, iar victoriile au fost înregistrate în deplasare, 1-0 cu Caen și 2-0 cu Amiens

Se caută echipă pentru Vlad

Andrei Vlad (19 ani) a fost mărul discordiei între Gigi Becali și Helmuth Duckadam. Patronul îl învinovățea pentru faptul că FCSB a pierdut calificarea în grupele Europa League, în timp ce fostul portar era de părere că Vlad nu are vină. Vârsta și lipsa maturității își spun cuvântul, iar evoluțiile ezitante au fost infuențate de aceste aspecte. Acum, Becali pare că a luat decizia finală, cea indicată de Duckadam. Nemulțumit de golul încasat de puștiul Andrei Vlad în amicalul cu Dinamo Kiev, omul de afaceri a anunțat că va reveni pe pista Răzvan Pleșca, dar și că, în vară, tânărului goalkeeper îi va fi căutată o echipă la care să apere constant.  Vlad a apărat pentru FCSB, în acest sezon, în 5 partide și a încasat 6 goluri. Ultimul meci a fost bifat în noiembrie, într-un meci din Cupa României cu Dunărea Călărași, pierdut cu 2-1.

Camora și-a prelungit contractul

Clubul CFR Cluj a anunțat, ieri prelungirea cu trei ani a contractului căpitanului Mario Camora. Camora este legitimat la CFR Cluj din vara anului 2011. Până acum, fundașul în vârstă de 32 de ani a evoluat în 274 de meciuri la CFR Cluj în toate competițiile și este jucătorul cu cele mai multe partide jucate în “alb-vișiniu” din întreaga istorie. În martie 2015, Camora a purtat pentru prima dată banderola de căpitan al CFR-ului, într-un meci cu FC Viitorul, iar de atunci a bifat 110 partide cu banderola pe braț în Liga I. Alături de coechipierii de la CFR, Mario Camora a câștigat patru trofee.

Accident mortal la rugby

Federația de Rugby din Samoa a anunțat că jucătorul Faiva Tagatauli a murit, joi, la vârsta de 27 de ani, la câteva zile după ce a primit o lovitură la cap la un meci de campionat și și-a pierdut cunoștința.  La partida disputată sâmbătă, la Tuana’imato, Faiva Tagatauli, care era legitimat la Club Vaimoso, a ieșit de pe teren cu mai puțin de zece minute înainte de finalul jocului, singur, și a cerut să fie înlocuit. La marginea terenului, când aștepta să i se acorde îngrijiri, și-a pierdut cunoștința. Sportivului I s-a acordat primul ajutor la stadion, după care a fost transportat la spital. Tagatauli a murit după patru zile în unitatea de terapie intensivă. Faiva Tagatauli era căsătorit și avea un fiu. Tagatauli a jucat pentru naționala under 20 din Samoa, în 2011.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.