Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tecău, în finală la Dubai

Ziarul de Vrancea
1 mar 2018 551 vizualizări

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 2, s-a calificat, ieri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Dubai, cu premii totale de 2,6 milioane de dolari. Tecău și Rojer au trecut în semifinale de cuplul Ivan Dodig/Rajeev Ram (Croația/SUA), cap de serie numărul 3, scor 7-5, 6-3. în ultimul act al probei de dublu, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor întâlni perechea care se va impune în meciul Damir Dzumhur/Filip Krajinovic (Bosnia/Serbia) – James Cerretani/Leander Paes (SUA/India).

Becali îl reclamă pe Burleanu

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, ieri, că gruparea sa va sesiza Comisia de Disciplină a FRF, după ce președintele federației, Răzvan Burleanu, a declarat că, în trecut, unii arbitri erau mituiți de conducători de cluburi. Burleanu trebuie să probeze afirmațiile sale, în fața comisiei, consideră Becali.  Burleanu a făcut comentarii privind mituirea arbitrilor în trecut, după ce FCSB a solicitat și LPF a aprobat aducerea unor arbitri străini la meciurile din play-off-ul Ligii I. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a votat, marți, propunerea FCSB ca partidele din Liga I să fie oficiate de către arbitri străini, doar în cazul în care ambele echipe implicate într-un meci sunt de acord și împart în mod egal cheltuielile.

Sorana la Tie Break Tens

Sorana Cîrstea (33 WTA) își face încălzirea pentru Indian Wells la Tie Break Tens, într-o întrecere-fulger pe terenul de tenis care pune la bătaie un sfert de milion de dolari. Românca va juca primul meci împotriva chinezoaicei Zhang  Shuai (35 WTA), a doua jucătoare din China în clasamentul WTA. Singurul meci direct dintre Sorana și Shuai s-a încheiat cu victoria româncei, la un turneu ITF din Italia, în 2008. Dacă o va învinge pe Zhang Shuai, Sorana Cîrstea va juca împotriva unei adversare de calibru, învingătoarea meciului dintre americanca Serena Williams și franțuzoaica Marion Bartoli. Cele două campioane sunt pe punctul de a reveni în circuitul WTA. Serena a lipsit 14 luni din competițiile oficiale, pentru a deveni mamă, în timp ce franțuzoaica este gata din nou pentru competiție, la patru ani și jumătate după ce părăsea tenisul profesionist. Celelalte sferturi sunt Coco Vandeweghe – Daniela Hantuchova și Venus Williams – Elina Svitolina.

 .“Nole” dezminte colaborarea cu Piqué

Tenismenul sârb Novak Djokovic a declarat că nu este asociat cu fotbalistul echipei FC Barcelona Gerard Piqué, a cărui companiei, Kosmos, a ajuns la un acord cu ITF pentru schimbarea formatului Cupei Davis.  "Nu sunt în afacere cu Piqué sau cu partenerii săi. în calitate de președinte al Consiliului jucătorilor și pentru că țin la acest sport, încerc doar să ajut. Nu am niciun interes în această afacere, nu-mi iese niciun beneficiu", a declarat Djokovic. Fostul lider ATP salută schimbarea formatului Cupei Davis, proprusă de ITF și de firma lui Piqué. ITF a confirmat, luni, discuțiile cu grupul Kosmos, fondat și condus de fundașul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, privind reformarea Cupei Davis, competiție de tenis cu o istorie de aproape 119 ani, rezervată echipelor naționale.

La Mondiale cu taxiul

Atleta Laura Muir, care a câștigat joi medalia de bronz în proba de 3.000 de metri la Campionatele Mondiale de atletism în sală, s-a deplasat la Birmingham pentru a participa la concurs cu taxiul, ea și antrenorul său plătind 1.500 de lire sterline pentru o cursă de șapte ore. Potrivit The Guardian, Muir a fost nevoită să se deplaseze cu taxiul de la Glasgow la Birmingham, cursele aeriene fiind anulate din cauza condițiilor meteorologice. Sportiva a făcut cursa cu taxiul pe viscol și zăpadă. Britanica a câștigat, joi seară, medalia de bronz în proba de 3.000 de metri de la CM în sală de la Birmingham, la care Claudia Bobocea s-a clasat pe locul 13. Proba a fost câștigată de sportiva etiopiană Genzebe Dibaba (8:45.05).

 

Recordmenul centenar

Un înotător australian de 99 de ani a stabilit un record mondial în proba de 50 de metri liber, la categoria de vârstă 100-104 ani, coborând sub un minut, informează lefigaro.fr.  George Corones a fost cronometrat în 56, 12 secunde, la o competiție din Queensland, timp superior cu peste 20 de secunde celei mai bune peformanțe anterioare, stabilită în 2009, de canadianul Jaring Timmerman (1:16.92).  Corones se încadrează în categoria de vârstă la care a concurat, deoarece va împlini 100 de ani în aprilie. Înotătorul originar din Brisbane a mai coborât o dată sub un minut pe această distanță (57,11 s), în urmă cu câteva zile, dar timpul său nu a fost omologat, deoarece nu exista un sistem automat de cronometraj.

 

Raisman se războiește cu Comitetul Olimpic

Gimnasta Aly Raisman a dat în judecată Comitetul Olimpic American, acuzând organizația că știa sau ar fi trebuit să știe că medicul Larry Nassar le-a agresat sexual pe ea și alte tinere sportive, sub pretextul că le trata. În noiembrie, Raisman a declarat că a fost abuzată sexual de Nassar, fost medic al echipei de gimnastică a SUA, care a fost condamnat în ianuarie la peste 170 de ani de închisoare.  Raisman s-a numărat printre cele aproape 200 de gimnaste care au depus mărturie în procesul împotriva lui Nassar. Aly Raisman, în vârstă de 23 de ani, a câștigat de două ori aurul mondial (în 2011 și 2015, pe echipe) și de trei ori titlul olimpic (în 2012 la sol și pe echipe și în 2016 pe echipe).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.