Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tamaș a încheiat cu Astra

Ziarul de Vrancea
14 iun 2020 911 vizualizări

Fundașul Gabriel Tamaș a declarat, luni seară, după remiza cu Gaz Metan Mediaș, că i s-a încheiat contractul cu Astra Giurgiu.

Mie azi mi s-a terminat contractul, n-am semnat prelungirea. De mâine pot să nu mai vin, pot să stau acasă. Au fost discuții cu conducerea, dar nu s-au concretizat. Actele nu s-au semnat. Dacă semnez, oricum o s-o fac pentru doar două luni, nu pentru un an”, a spus Gabriel Tamaș, Formațiile Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș au remizat, scor 0-0, luni, în etapa a treia a play-off-ului Ligii I. Oaspeții au jucat în inferioritate numerică din minutul 40, după ce Dumitru Cardoso a fost eliminat, ca urmare a unei intrări dure asupra lui Simion.

Grupă grea pentru handbaliști

Naționala de handbal masculin a României va evolua în grupa a VIII-a de calificare la Campionatul European din 2022, cu reprezentativele Suediei, Muntenegrului și Kosovo, conform tragerii la sorți de marți, de la Viena. România a făcut parte din urna a treia valorică la tragerea la sorți. Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante. Națiunile gazdă, Ungaria și Slovacia, alături de campioana europeană Spania și finalista ultimei ediții Croația, sunt direct calificate la turneul final.Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul III cu cea mai bună linie de clasament. Partidele de calificare se vor desfășura între 4 noiembrie 2020 și 2 mai 2021. Turneul final va avea loc în Ungaria și Slovacia, între 13 și 30 ianuarie 2022.

Azi se reia Premier League

Premier League se reia, astăzi, de la ora locală 18.00 (20.00, ora României) cu meciul Aston Villa – Sheffield, restanță din etapa a XXVIII-a. Tot astăzi, de la ora locală 20.15, este programată partida Manchester City - Arsenal Londra, tot din etapa a XXVIII-a. Meciurile din etapa care urmează în program, a XXX-a, vor avea loc din 19 iunie. La 21 iunie, se va disputa derbiul Everton - Liverpool. Echipa antrenată de Jürgen Klopp își poate asigura titlul în această etapă dacă învinge pe Everton, iar City nu câștigă, luni, acasă, cu Burnley. Toate partidele se joacă fără spectatori. În Premier League mai sunt de jucat 92 de partide. Campionatul a fost întrerupt la 13 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Un portar clujean alături de Haaland

Portarul Ionuț Rus de la CFR Cluj se află între cei 100 de jucători nominalizați pentru titlul de Golden Boy, distincție atribuită celui mai bun tânăr jucător din Europa, într-o anchetă efectuată de cotidianul italian Tuttosport. Portarul de 20 de ani aparține de CFR Cluj, dar a evoluat în sezonul trecut la Turris Oltul Turnu-Măgurele. Printre nominalizați se mai află Eduardo Camavinga, Erling Haaland, Ansu Fati, Alphonso Davies sau Jason Sancho (Borussia Dortmund).

Un nou conflict Zidane-Bale

Cotidianul Marca scrie, ieri, că relația dintre antrenorul echipei Real Madrid, Zinédine Zidane, și jucătorul galez Gareth Bale este din nou tensionată, francezul reproșându-i fotbalistului său lipsa de implicare la meciul cu Eibar. La meciul cu Eibar, câștigat de Real Madrid, scor 3-1, Bale a intrat pe teren în minutul 61, însă Zidane nu a fost mulțumit de implicarea lui în joc. În schimb, Bale, foarte motivat după perioada de izolare, nu a fost de acord cu faptul că a fost rezervă, el așteptându-se să fie titular. Bale, care are contract până în 2022, nu va juca joi, în meciul cu Valencia, el suferind și mică accidentare la partida cu Eibar.

PSG îl vrea pe Alaba

Paris Saint-Germain vrea să-l achiziționeze pe David Alaba de la Bayern München, pentru a suplini astfel plecarea lui Thiago Silva. Potrivit canalului german Sky, internaționalul austriac de 27 de ani are contract cu Bayern până în 2021, dar ar putea ajunge la PSG, deoarece este un jucător polivalent, dar și mai ieftin ca Lucas Hernandez, o altă țintă a francezilor. Alaba joacă la Bayern din 2008 și a disputat 379 de meciuri, marcând 30 de goluri.

Fără milă pentru ruși

World Athletics a refuzat să amâne cererea federației ruse de atletism de amânare a plății unei amenzi pentru încălcarea regulilor antidoping. Această amendă de 4,4 milioane de euro, la care federația rusă (RUSAF) a fost condamnată în martie, ar trebui plătită până la 1 iulie. Dacă RUSAF nu plătește amenda, cota de zece atleți ruși autorizați să evolueze sub drapel neutru va fi suspendată.

NBA opțional

Patronul NBA Adam Silver a afirmat, luni, că reluarea sezonului prevăzută la finalul lunii iulie, la Orlando, „poate nu este pentru toată lumea”, el subliniind că jucătorii sunt cei care aleg dacă să joace sau nu. „Poate reluarea nu este pentru toată lumea. Ea va însemna sacrificii pentru jucători, antrenori, arbitri....Dacă un jucător alege să nu vină, nu va însemna o încălcare a contractului. Noi vom accepta asta”, a spus Silver. NBA anunțase încă de la începutul lunii că va tolera absența jucătorilor pe motive de sănătate sau ca luptă împotriva nedreptății rasiale. Sezonul se va relua cu 22 de echipe, în Florida, la Disney World, la 31 iulie. Meciurile vor avea loc fără public.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.